Är det dyrt men golvvärmesystem?

Finns det någonting mysigare än att få sätta ner fötterna på ett golv som är varmt. Särskilt efter att man varit ute och blivit frusen. Värmen går som en skön ström upp genom kroppen.

Vem vill inte ha golvvärme? Men många frågar sig: Blir det mycket mera kostsamt än att ha vanlig värme? Eller är det bara någonting som man får för sig bara för att det är så mysigt? Att en lyxig känsla måste vara förenat med ett högt pris är något som många tar som en självklarhet. Fråga din specialist och be om ett kostnadsförslag så får du snart veta svaret. Något som många känner ger en varm känsla i dubbel bemärkelse är trägolv. En varm och rustik känsla inger ett härligt lugn. Inte nog med att det blir snyggt, men om du inte väljer ett alltför tjockt golv så kan du ha golvvärme under. Helt underbart! Det är däremot viktigt att du tar hjälp av en professionell golvläggare som vet precis vilka golv som passar för just det ändamålet. Lamellparkett är det trägolv som passar bäst för golvvärme, men det finns några andra sorter som också fungerar - tiljor exempelvis.

Hur håller man det fint?

Att tänka miljömässigt är att istället för att ta bort gammalt trägolv och lägga in nytt slipa trägolvet man redan har. Genom slipningen tar man fram det vackra mönstret och sedan ytbehandlas det för att få en fin finish och bli starkt. Hållbarheten är ungefär två år. Har man ett annat typ av golv så är det rekommenderat att lägga in ett trägolv. Man kan välja en parkett eller breda plankor. De senare kallas även tiljor och ger ett mera vackert och robust intryck.

Att få hjälp med flera saker

Är det så att man vill ha hjälp med flera saker i hemmet så är det bästa att leta reda på ett företag som har flera tjänster. Förutom golvläggning och slipning så kanske de även kan hjälpa till med renovering, golvvärme och inredning. Då slipper man att ha kontakt med flera olika företag och kan få allt på samma faktura. Ett stort plus med att lägga in ett nytt trägolv eller slipa det gamla är att man får använda sig av ROT-avdrag. Inte nog med att det blir vackert, du får även ett bra pris. Det finns säkert något annat man kan renovera för pengarna som blir över.

7 Apr 2020