Blogg

RSS

Byggstädning Stockholm - möjliggör besiktningen

20 maj 2022

Att renovera, bygga nytt eller bygga till innebär att man har ett ganska stökigt projekt framför sig. Oavsett vad det handlar om så innebär ett byggprojekt en ganska stor uppoffring från samtliga medlemmar i familjen. Den vardag man känner får stå tillbaka till förmån för ett, mer eller mindre, organiserat byggkaos. Att ta professionell hjälp med byggstädning i Stockholm i samband med att den sista spiken hamrats i är att rekommendera och detta av flera skäl.

Vi bygger mer idag än någonsin tidigare. Privatpersoner lägger ner mer pengar på det egna hemmet och prioriterar bostaden på ett tydligare sätt än förut. Där vi förr la pengar på resor, på bilar eller på nöjen så står idag renoveringar, tillbyggnader och inredning högst på prioriteringslistan. De allra flesta tar hjälp med de projekt man planerar: man anlitar hantverkare i Stockholm för badrumsrenoveringar, renoveringar i köket och för andra typer av mer komplexa ingrepp.

Det är smart, men det finns tyvärr idag inga garantier för att man får det kvalitativa jobb man räknat med. Tyvärr så sker idag fler fuskjobb och detta hör ihop med Rot-avdraget. Att fler väljer professionell hjälp har skapat en het marknad där tyvärr många oseriösa aktörer hittat en plats.

Bättre besiktning genom byggstädning i Stockholm

För att förhindra framtida konflikter med utföraren så måste det arbete som skett kontrolleras. Detta innebär att man som privatperson alltid ska anlita en besiktningsman i samband med att arbetet med exempelvis en större renovering avslutats. Det är också här vikten av byggstädning i Stockholm kommer in i bilden.

En byggstädning möjliggör för besiktningsmannen att kunna sköta sitt jobb på ett bättre sätt - och ju bättre denne kan göra just sitt jobb, desto säkrare blir man således som beställare. Det gäller oavsett om man agerar som privatperson, fastighetsägare eller som BRF: en byggstädning i Stockholm ska alltid bokas in om man renoverat då en sådan ger en säkrare besiktning.

Välj rätt byggstädning i Stockholm

Byggstädning är en viktigt punkt i samband med en renovering, men viktigt är att man först och främst är medveten om vad en sådan innebär. Förväntar du dig en kliniskt ren bostad så är det inte en byggstädning du söker.

En byggstädning i Stockholm innebär att man anlitar en städfirma som har kapacitet att städa efter en renovering eller ett byggprojekt med allt vad ett sådant innebär och för med sig i form av bråte, slipdamm, kartonger, färg, täckplast och överblivet material. Har du renoverat så vet du att det handlar om smuts en masse.

Ett företag som kan organisera en byggstädning, köra till återvinningsstationen, sortera och exempelvis klara av att dammsuga med en industriell dammsugare är det du ska söka efter. Möjligheten att kombinera en byggstädning med en mer klassisk städning finns också. Du kan alltid addera en sådan i anslutning till att den mer robusta byggstädningen skett.

Anlita en inredningsbyrå för att hitta helheten

16 maj 2022

Anlita en inredningsbyrå för det visuella helhetsintrycket på firman. Det ökar företagskänslan för alla besökare som kliver innanför dörren till firman.

Vilket visuellt helhetsintryck får man när man kommer och hälsar på ert företag? Det är en fråga som är viktig att ställa sig för många företagsledare. Är det viktigt att man får känslan att man är på rätt plats direkt när man kommer innanför dörren, så behöver man se över inredningen.

Då är det dags att kontakta en inredningsbyrå för att få hjälp att hitta känslan. En del företag vill gärna att logotyper och färger i logotyper ska återfinnas som en röd tråd i inredningen. Som ansvarig gäller det att fundera över vilket intryck man vill ge när någon kommer till företaget, vad vill man att de anställda och besökande kunder ska se när de öppnar dörren och kliver in.

Inredningsbyrån arbetar med visuella intryck

Har man haft lokalerna i många år kan man lätt bli lite hemmablind. Då är det skönt med ett par nya fräscha ögon med blick för inredning som kan höja känslan. Små saker kan göra stora under för hur de anställda trivs på företaget när de är på plats.

Företag som nyligen flyttat kan behöva inredningshjälp med att få ordning på de nya lokalerna. En inredare kan hjälpa till i de flesta rummen, med allt från färgsättning på väggar till möbler och gardiner. Inredare arbetar för att hitta en helhetskänsla både i olika rum och i företagets alla lokaler. Kom i kontakt med en inredningsbyrå här: www.insyninterior.se

Dolda fel i hus är den tysta mördaren för villan

30 apr 2022

Hur kan mögel ha uppstått så snabbt i ditt hus? Du har väl inte varit där så länge eller? Det är nästan som det var där från början… ett dolt fel rentutav…

Plötsligt en dag verkar det som att du har mögel i huset, som om det har funnits en fuktskada från början. Men säljaren verkade ju så ärlig och du är ju alltid noga oavsett om du tycker om den du handlar med eller ej. Du använder dig alltid av en utomstående besiktningsman som går grundligt igenom hela huset. Hur kunde detta hända? Rör det sig om ett bedrägeri eller? Vad ska du nu ta dig till när du står där med det nya huset och det är fullkomligt genomruttet av mögel och fuktskador som inte fanns där när ni flyttade in… eller gjorde de det?

Ett dolt fel, vad kan du göra?

För att något ska kvalificeras som ett dolt fel så ska det vara ett fel som inte gick att upptäcka med en grundlig besiktning innan överlåtelsen av fastigheten. Sedan är naturligtvis frågan om felet uppstod på grund av den nya innehavaren av huset eller inte. Dock med mögel och fuktskador så tenderar det ta ett tag innan de upptäcks. Så om du har gått igenom huset grundligt innan du köpte det och ett dolt fel uppenbarar sig så kan du ha rätt till ersättning. Vid omfattande skador kan du också ha rätt att häva hela köpet.

Så får hela familjen plats i fritidshuset

24 apr 2022

Kanske har ni ett fritidshus eller en sommarstuga som varit i familjen i flera generationer och som nu, i och med tillskott av barn och barnbarn med respektive, börjar bli lite trång? Den typen trängsel kan leda till osämja mellan familjemedlemmar och på sikt orsaka att det blir svåra konflikter som endast kan lösas genom utköp. Hur gör man då för att hela familjen skall få plats i sommarstugan? Vi kommer med några tips och råd.

Ta hjälp av en arkitekt

Ett första steg kan vara att anlita en erfaren och kompetent arkitekt i Stockholm som ni rådgör med. Var öppna med era önskningar och be arkitekten komma med olika lösningar på ert problem. Arkitekter är duktiga på att hitta kreativa lösningar som kan göra att ert fritidshus kan användas av fler familjer samtidigt utan att det blir bråk.

Platsbygg inredning

Ett annat steg mot att få mer plats kan vara att platsbygga viss inredning för att utnyttja utrymmet i sommarstugan maximalt. Det kan göra att fler får plats i köket eller runt köksborde. I ett sommarhus behöver man egentligen inte ha så mycket saker annat än sängar och någonstans att stoppa kläder. Undersök ert beteende mönster och ta reda på exakt vart det blir trångt. Lägg era resurserna på att hitta lösningar för just de platserna.

Gör schema

Schemalägg era vistelser i fritidshuset på ett rättvist sätt. Det är enkelt att upprätta en rad regler och sedan initiera ett bokningssystem via Google Calender eller liknande. Blåser det redan hårda vindar i familjeträdet kan det vara ide att ha med en jurist då ni gör upp reglerna så att det blir rättvist för alla inblandade.

Man kan även göra mindre dagsscheman så att inte hela familjen är på samma plats samtidigt genom att till exempel bestämma toalett- och matlagningstider.

Attefallshus och friggebodar

Om fritidshuset inte går att bygga ut eller ändra på kan ni titta på att köpa en friggebod eller ett attefallshus och placera intill huset på tomten. En friggebod ger er möjlighet till fler sovplatser vilket kan räcka långt om det handlar om ett sommarhus där ni ändå mest spenderar dagen utomhus.

Ett attefall är dyrare men kommer med betydligt mer möjligheter. Genom att köpa ett attefallshus får familjen tillgång till ett extra kök och en extra toalett. Att slippa toakö på morgonen gör en hel del för husfriden.

Köksrenovering i Stockholm på flera vis

9 apr 2022

Det mest spännande vid köksrenovering i Stockholm är alla olika val. Fantasin är det enda som sätter gränser. Duktiga hantverkare skapar sedan drömmen.

Köket var inte särskilt gammalt i paret Erikssons villa. Problemet var bara att köksrenoveringen som de tidigare ägarna gjort inte var i parets smak. Köket måste göras om, de visste de redan från början.

De satte sig ner och ritade på en idé. Lena var noga med att få in smarta lösningar. En smal utdragbar hylla för kryddor var något som hon alltid önskat sig. Hon ville inte ha några skåp utan bara hyllor. På så vis kunde hon se allt som fanns däri. De hade kontaktat ett företag som arbetade med köksrenovering i Stockholm och hoppades på att få fler bra idéer.

Köksrenovering med inspirerande företag i Stockholm

Lena hade aldrig kunnat drömma om alla de smarta idéer hantverkaren hade. När planeringen var klar och de bestämt vitvaror, diskmaskin och spis var de redo att börja.

De flyttade ut till sin stuga för att inte vara i vägen medan hantverkarna gjorde sin magi. Maken Anders tittade till dem några gånger då han var allt för nyfiken av sig, men Lena var fast besluten att vänta.

Dagen då de äntligen skulle få komma och se slutresultatet var spännande. Skulle det bli precis som de önskat? De hade inte behövt oroa sig. Köket såg fantastiskt ut. Lena gick direkt till sina smala kryddskåp och tjöt till av glädje när de drogs ut. De kunde inte vara nöjdare med hantverkarnas fantastiska arbete.

Hitta rätt hantverkare i Stockholm till renoveringen

23 mar 2022

Ska ni renovera badrummet? Eller kanske lägenheten i Stockholm? De flesta byggprojekt behöver flera olika hantverkare. Därför kan det vara smart att använda sig av totalentreprenad.

De flesta byggprojekt behöver flera olika slags hantverkare. Till en badrumsrenovering behövs det exempelvis både plattsättare, rörmokare, elektriker, målare, och ibland även snickare. Flera av dem måste även vara certifierade för våtrumsarbete. Använder man sig av hantverkare som saknar specialkompetens när detta krävs, kan det leda till att man inte får ut något på försäkringen om det skulle bli fel och exempelvis uppstå fuktskador eller brand. För den som står inför ett renoveringsprojekt är det mycket som måste planeras. Att leta och hitta bra och pålitliga hantverkare i Stockholm tar också tid. Likaså att förhandla pris och skriva ordentliga avtal med alla.

Hantverkare som erbjuder totalentreprenad

För att slippa arbetet med att leta efter olika hantverkare och även se till att de är på plats vid rätt tid under byggprojektet, kan man använda sig av totalentreprenad. Det sparar mycket tid och blir dessutom ofta billigare än att anlita varje hantverkare för sig. Ofta går renoveringen eller byggprojektet också snabbare eftersom man slipper vänta in olika hantverkare, då byggfirman ser till att allt rullar på. Det kan vara smart att ta in kostnadsförslag från mer än en byggfirma och jämföra priser, innan man bestämmer sig. Men det kan även vara bra att titta på referenser och ringa upp dessa och ställa frågor som; blev renoveringen klar i tid och var det något som kunde skötts bättre?

Ganska ofta lönar det sig med maskinuthyrning i Stockholm

12 mar 2022

Är det bättre att köpa maskiner eller använda maskinuthyrning i Stockholm? Maskiner som används sporadiskt är faktiskt bättre att hyra. Men det finns lite som det kan vara bra att tänka på.

Maskiner som inte används vid varje byggprojekt finns det ingen större anledning att själv äga. Inte heller stora maskiner som grävskopor och hjullastare eftersom de kräver en hel del service vilket tar tid. Dessutom måste de kunna parkeras på en säker plats när de inte används, vilket inte sällan också kostar pengar. Bättre är det då att i stället hyra dessa maskiner och därmed alltid vara säker på att de är servade och fungerar. Skulle det ändå bli problem med någon maskin får man den snabbt åtgärdad eller utbytt.

Mer miljövänligt med maskinuthyrning

Det kan vara bra att känna till att maskinuthyrning faktiskt också är bättre för miljön. Detta då det leder till att man inte behöver tillverka lika många maskiner eftersom alla inte äger varsin maskin. I stället används de konstant tills de är utslitna och ersätts då med en ny. Ny teknik är också bättre och ger inte upphov till lika mycket utsläpp. För den som vill hyra maskiner i Stockholm kan det vara smart att vända sig till en uthyrare med en något större maskinpark. Då blir det lättare att hitta de maskiner som passar uppdraget bäst. Är det ett större byggprojekt hjälper uthyrningsfirman till och gör en behovsanalys för att hitta rätt maskiner och utrustning. Läs mer om maskinuthyrning på denna sida: maskinuthyrningstockholm.se

Letar ni efter en pålitlig byggfirma i Stockholm?

14 feb 2022

Ska ni renovera eller bygga om en fastighet i Stockholm? Eller ska ni uppföra en helt ny byggnad? Oavsett byggprojekt är det viktigt att man anlitar en skicklig och pålitlig byggfirma.

Stora renoveringar och byggen kräver en pålitlig och skicklig byggfirma som kan vara med hela vägen från start till mål. Det finns flera byggfirmor som erbjuder totalentreprenad, men det är tyvärr inte alla som håller vad de lovar. För att inte drabbas av tråkigheter med byggnationer som inte håller måttet, eller förseningar som tickar pengar och ställer till det, gäller det att vara noga både när man väljer byggfirma och när man tecknar ett avtal. Framförallt måste det framgå när bygget ska vara färdigt för slutbesiktning, men också vad som händer vid eventuella förseningar. Viktigt är också att välja en byggfirma med ordentliga försäkringar.

Byggfirma som har skolor och LSS-boenden som sin specialitet

För den som vill anlita en byggfirma i Stockholm finns det flera intressanta aktörer man kan vända sig till. Därför finns också möjligheten att hitta en byggfirma som passar både budget och byggprojekt. Det är alltid bra att börja med att ta in kostnadsförslag från mer än ett företag och även titta på vilka andra byggnationer och renoveringar som de har utfört. Ett företag som har många och framförallt återkommande kunder är bra och pålitliga. Det finns också byggföretag som är specialiserade på exempelvis skolor, förskolor och LSS-boenden. De vet vilka särskilda krav som ställs på denna typ av lokaler, vilket underlättar arbetet enormt.

Ett industrigolv som tål det mesta

20 dec 2021

Ett modernt industrigolv är lättskött, och det dammar inte. De stora fördelarna är att det är stenhårt och vattenavvisande, så det tål mycket hårt slitage och släpper inte igenom fukt.

Ett industrigolv kan kallas epoxigolv eller massagolv. Det har inga fogar utan består av en enda, hel yta. Industrigolvet består av en härdplastblandning som är mycket hård och slitstark. Det blir inga repor, och eventuella fläckar kan lätt torkas bort. Det sparar både tid och arbete att ha ett modernt industrigolv istället för ett slitet betonggolv eller kakelplattor med fogar som samlar smuts.

Höga bakteriologiska krav

Arbetar man med livsmedel är det extra noga att golvet är rent. Det är mycket lättare att upprätthålla en god hygienisk standard när golvet är enkelt att sköta. Man brukar städa enligt ett speciellt schema, och det är extra hög rengöringsfrekvens i en lokal där livsmedel produceras. Ett industrigolv som är lätt att hålla rent sparar arbetstid för hygienpersonalen.

Har du ett betonggolv nu som är lite ojämnt och slitet, lägger du epoxigolvet ovanpå och jämnar ut ytan på samma gång. Då slipper du damm från betongen och får ett modernt industrigolv istället som inte dammar. Det är alltså många fördelar med ett industrigolv. Inte minst gäller det trivselfaktorn, för du kan få ett snyggt och elegant golv som tål att visas upp. Det är trevligare för personalen att golvet håller sig lika fint oavsett slitage och belastning. Du kan också få det i en passande färg som livar upp i lokalen.

Frågor och svar om fiskbensparkett

29 nov 2021

Vad är fiskbensparkett och varför kallas det så? Kanske har du en del frågor om det som kommit att bli det mest klassiska av alla parkettgolv. Golvet som finns i väldigt många svenska hem.

Har du en fiskbensparkett i ditt hem? Då är du långt ifrån ensam. För det är en av de mest kända golvbeklädnader som finns. Troligen endast slagen av plankgolvet i furu. Men ändå är det många som inte riktigt vet vad en fiskbensparkett är, och det är det som du nu ska få svar på. Först och främst kallas det för fiskbensparkett för att det är gedigna träbitar som satts samman till ett mönster som ser ut som fiskben. Egentligen kan det räcka som svar, men kanske vill du ha mer kött på benen än så.

Fiskbensparkett i slott och koja

När man började lägga fiskbensparkett så var det oftast i de finare bostäderna, men med tiden har golvet letat sig in i många olika typer av bostäder. Kanske är det inte den vanligaste golvbeklädnaden i fritidshus av mindre slag, men även där kan den dyka upp som en gubben i lådan. Det är helt enkelt ett mycket uppskattat golv. Och idag kan du hitta golvet i en del olika träslag och även en palett av olika färger. Även om det är vanligast att golvet är lackat i en mellanbrun nyans. Det är ett golv som passar till många olika stilar och som ger golvet ett liv som är mycket uppskattat.

Behöver ni slipa era betonggolv?

12 nov 2021

För att slipa betonggolv krävs rätt utrustning samt en kompetens om hur arbetet ska utföras. Behöver ni slipa betonggolv så gör ni rätt i att kontakta en firma som arbetar med just det.

Trots att just golv av betong är väldigt slitstarka och tåliga för det mesta, så behöver även dessa tas om hand och fräschas upp då och då. Detta kan man enkelt göra med hjälp av golvslipning. Att slipa betonggolv kräver rätt utrustning och kompetens. Om golven i industrilokalerna eller i butiken behöver få sig en omgång för att piffas till lite grann, så gör man rätt i att anlita ett företag som arbetar med just betonggolv. På så vis vet man att det blir rätt gjort och med rätt slags kompetens. Men hur slipar man egentligen ett betonggolv, och hur ofta behöver det göras?

Slipa betonggolv och måla eller bona golvet med vax

Golv blir slitna med tiden. Särskilt betonggolv som ofta ligger lagda i lokaler med hårt slitage. Istället för att lägga helt nya betonggolv kan man alltså istället slipa upp dessa. På så vis blir de som nya igen. Hur ofta man behöver slipa ett golv av betong är olika beroende på hur hårt utsatt det är. Man slipar golvet med hjälp av en speciell slipmaskin anpassad för just betong. Sedan när man fått till en jämn yta kan man antingen välja att måla med någon färg eller bona golvet med hjälp av vax eller liknande. Vax gör att golvet håller längre och står emot slitage mycket bättre.

Målare i Västerås gör hela jobbet

2 nov 2021

Det är lätt att romantisera målandet av väggar. I själva verket kräver det en hel del förarbete. Arbete som inte alla uppskattar. Målare som arbetar i Västerås vet allt om grunderna.

Full av energi ger man sig in i renoveringsprojektet. Men inte innan man först köpt hem allt som behövs till både förarbete och själva målandet. Ofta blir man förvånad över allt som försäljaren i färgbutiken plockar fram men håller ändå entusiasmen uppe.

Det är oftast när man har börjat riva tapeter eller när man maskerar lister som man börjar inse vidden av det man gett sig in på. Kanske dyker tanken upp som frågar om man vet vad man gett sig in på.

Västerås målare är noggranna

Så hur går en professionell målare tillväga?

1. Skydda möbler och maskera lister och annat som ska skyddas.

2. Ta bort alla spikar och skruvar. Riv bort lös tapet.

3. Sedan är det dags att börja spackla igen hål och sedan putsa alltjämt.

4. Måla alla lister och i alla hörn för att sedan gå vidare till väggarna.

5. Så snart man är klar kan man ta bort maskeringstejpen. Om den sitter kvar till färgen torkat helt riskerar man att färgen på väggen följer med.

Det är en fördel att veta hur hela processen ser ut och att den tar tid. Är projektet fortfarande lockande? Då är det bara att köra igång. Om inte finns det många duktiga målare i Västerås som gör jobbet noggrant och på kort tid. Mer om målning på denna hemsida: målarevästerås.nu

Bor du i Stockholm och behöver en målare akut?

29 sep 2021

Det blir inte alltid som man har tänkt sig. Du skulle bestämt måla om i hallen på egen hand, trots att du aldrig gett dig på något sådant förut. Nu är du i behov av en målare i Stockholm till hjälp.

Ni flyttade in i ert nya hus för över tre år sedan. Ni såg redan på första visningen hur mycket ni skulle behöva göra med huset för att det skulle kännas som ert eget. Men sedan har åren gått och tiden går mycket fortare än man tror. Så nu står ni här tre år senare och har endast gjort om vardagsrummet. Ni behöver ta tag i att göra om i hallen. Den är för trång och för mörk. Ni har fått hjälp med att öppna upp och ta bort väggar men ni behöver måla också. Det har du nu bestämt dig för att göra helt på egen hand. Hur svårt kan det vara liksom?

Alla moment är viktiga för en målare

Efter ett par timmars målande så inser du att färgen bakom lyser igenom. Det blir inte bra hur mycket du än målar. Tvärtom så blir det faktiskt sämre och sämre för varje penseldrag du gör. Din fru anser bestämt att ni behöver ringa en målare. Sagt och gjort, en målare kommer för att hjälpa er avsluta det hela med målningen av hallen. Ni hade glömt att använda grundfärg så därför lyste färgen igenom. Tur att det finns bra målare i Stockholm till hands när man behöver. Läs mer om målare på denna hemsida: målarestockholm.biz/

Varför behöver man utföra en golvavjämning i Stockholm?

13 sep 2021

Vad innebär egentligen en golvavjämning och varför görs en sådan? Det finns flera orsaker till varför man kan behöva göra en avjämning av golv. Ska ni göra en sådan i Stockholm med omnejd?

Det finns flera olika orsaker till varför man behöver utföra en golvavjämning. Beroende på vad golvet i sig ska användas till och vad för typ av golv man önskar ha, så kan man använda sig av golvavjämning. Golvavjämning används främst för att jämna till en yta, precis som det låter. Golvavjämning är ett samlingsbegrepp för olika typer av produkter och metoder man kan använda för att göra en yta slät. Det kan handla om ett ojämnt golv som behöver slätas till för att man sedan ska kunna lägga ett nytt golv ovanpå.

Släta till golv med golvavjämning

Man kan använda sig bara av golvet som jämnas till om man vill, eftersom den massa som läggs på under avjämningsprocessen går utmärkt att ha kvar som golv när det är klart. Men de flesta vill lägga nytt golv på, som till exempel klinker eller parkett. Om ett golv inte är helt slätt när man ska lägga in ett nytt golv såsom parkett, så kan man använda sig av golvavjämning.

Golvavjämning slätar ut golvet och gör det lämpligt för att lägga annat typ av golv på. Det kan också handla om utrymmen där man önskar göra badrum eller liknande. Då kan man alltså även använda sig av golvavjämning för att ordna sluttningar i golvet till exempelvis duschar och avlopp.

← Äldre inlägg