Blogg

RSS

Relining i Stockholm för skadade avloppsledningar

25 Mar 2023

Om du äger fastigheter i huvudstaden, behöver du inte ligga sömnlös och oroa dig för kommande stambyten. Kontakta en firma som utför relining i Stockholm.

Den som äger ett äldre fastighetsbestånd, har all anledning att oroa sig om husen saknar underhållsplaner. Normalt gör avloppsledningar inte mycket väsen av sig, men om de börjar höra av sig genom att inte svälja avloppsvattnet tillräckligt snabbt kan det finnas problem. Om det dessutom kluckar i diskhon och luktar illa från golvbrunnar lurar faror bakom hörnet.

Du är lycklig ägare av flera hyreslägenheter i en förort till Stockholm. Husen är byggda i början av 1950-talet. Genom olika kriser på fastighetsmarknaden har beståndet bytt ägare vid ett flertal tillfällen. Det finns all anledning att misstänka att underhållet av fastigheterna har varit bristande för att inte säga bristfälligt.

Relining i Stockholm – inspektion

Din fastighetsskötare antyder att allt inte står rätt till i dina fastigheter. Hyresgäster har framfört klagomål på dålig lukt från tvättställ och golvbrunnar. Flera gånger har fastighetsskötaren fått rensa eller snarare lösa upp proppar under diskhoar. Att hyresgäster spolar ut matavfall med fett i diskhoar är tyvärr ofrånkomligt. Och det är naturligt att hud- och håravfall tillsammans med feta tvålar ger avlagringar i golvbrunnarna.

Du vill ogärna lägga pengar på stambyten i dina hus. Du tar därför kontakt med en firma som sysslar med relining av rör. Firman börjar med att göra en besiktning av rören med specialkamera. Några rör måste bytas, men i övrigt räcker det med att fodra befintliga rör invändigt med en stark plastslang.

Läs mer om relining på denna sida: https://www.reliningstockholm.se/ 

Marksanering görs när marken är förorenad

24 Mar 2023

Marksanering är ett resultat av tidigare verksamhet som varit miljöfarlig. Ibland har dessa verksamheter lämnat efter sig en miljö som är rent hälsovådlig.

När man ska ta itu med att sanera mark krävs det att man har gott om erfarenhet och hanterar ärendet med omsorg. En förorening kan börja läcka ut så fort man rör i marken och då gäller det att man vet hur man tar hand om avfallet. Det grävs upp och dumpas därefter på en lämplig plats.

De massor som man gräver bort hanteras sedan på bästa sätt genom att man dumpar dem på ett ställe där man specialiserat sig på att ta hand om miljöfarligt avfall. På så sätt gör det minst skada på vår jord. Att bara släppa ut det i naturen gjorde man förr när man inte visste bättre.

Marksanering är en sak för specialister

Det är viktigt att du vänder dig till specialister på marksanering om du tror att du har en mark som kan vara förorenad på något sätt. Då blir det noggranna mätningar av marken och sedan lägger man upp en åtgärdsplan. Det finns en hel del olika sätt att sanera en förorenad mark på.

En biologisk saneringsmetod innebär att man använder sig av svampar och bakterier som finns naturligt i marken. En fysikalisk metod som man kan använda är jordtvätt och en annan är luftning. Med kemiska metoder lakar man ur föroreningarna som finns och med termiska metoder värmer man upp de förorenade jordmassorna.

Braskaminer som mysfaktor

27 Feb 2023

Lågorna från en kontrollerad eld är något som skapar mysfaktor för de flesta människor. Det kan man se på alla tända ljus och braskaminer runt om i landet.

Braskaminer är en värmekälla som kan vara räddningen om elen slås ut en iskall vinterkväll. Men ändå är det oftast mysfaktorn med en braskamin som man talar om. Hur härligt det är när man ser på hur lågorna dansar omkring i kaminens trygga inre, samtidigt som man sitter och myser i en skön fåtölj med en bok och något gott att dricka.

Det är en upplevelse som verkar bottna i historiska och grundläggande känslor hos människor. Kanske för att elden en gång var en livräddare på många sätt. Med hjälp av elden kunde man hålla sig och sin familj varm. Elden gjorde att vilda djur höll sig borta och att man kunde tillaga mat så att den blev godare och säkrare att äta.

Bäst braskaminer för fredagsmyset

Man vill verkligen ha så mycket mys som man kan få i livet. Numera talas det om fredagsmys som om det vore ett grundläggande mål med veckan. Det är då man ska vara med sina nära och kära. Äta något gott och bara ha det så härligt man kan i hemmets trygga vrå.

Och i sociala medier är bilder på braskaminer med sprakande eld något som kan dra in många gånger fler gillanden än något annat. Kanske är det för att dagens liv har blivit så pass stressigt att lugnet framför en kamin är mycket eftertraktat. Läs mer kring braskaminer, gå till denna sida: https://www.purefire.se/ 

Rätt gummilister är fantastiska

26 Feb 2023

Gummilister är ytterst användbara och passar i alla tänkbara miljöer och områden. Man kan se att gummilister används hos privatpersoner och då som en tätning mot regn och kyla utifrån. Placerade vid dörrar och vid fönster så kan man se att en villa får en lägre energiförbrukning då gummilister ser till att den varma luften stannar inomhus, samtidigt som den kalla luften hålls på utsidan.

Det är det vanliga exemplet på gummilister och det som de allra flesta relaterar till. Känner man ett kalldrag vid sina fönster så kan det ofta räcka med nya gummilister för att komma till bukt med det problemet.

Olika gummin har olika egenskaper

Men, det finns även betydligt fler användningsområden och där man, på ett annat sätt, måste ha tungan rätt i munnen i samband med att man beställer gummilister. Det kan exempelvis handla om sjukvården och där man måste ha sterilitet i exempelvis en avdelning. Där blir gummilister viktiga för att stänga ute exempelvis smuts, partiklar och olika bakterier. Även inom exempelvis vissa laboratorium samt inom industrier kommer gummilister att behöva anpassas mot en högre kravbild.

Detta leder oss också till vikten av professionalism. För, gummi är inte en enskild produkt. Det finns hur många olika typer av gummin som helst och det handlar om att dessa har unika egenskaper. Vissa är perfekta för inomhusmiljöer, andra är anpassade mer för att klara av kyla, oxidering och starkt solsken, vissa har en extremt bra elasticitet och hållfasthet och några gummin är anpassade för att klara av exempelvis spill från kemikalier och olika petroleumprodukter.

Hitta rätt gummilister genom rådgivning

Kort sagt: det kan aldrig vara ett enkelt val då det kommer till gummilister. Tror man detta så blir risken stor att man väljer fel och därmed också står inför både en usel investering och - givet sammanhang - en potentiell katastrof.

Hur göra? Det finns leverantörer och återförsäljare som erbjuder rådgivning vad gäller olika gummiprodukter. De har den kunskap som krävs och de spetsegenskaper som leder dig som beställare till ett tryggare och bättre val. Det gäller även - egentligen i allra högsta grad - vid onlinehandel. Via exempelvis en chatt - eller ett telefonsamtal - kan du beskriva vad du söker och vilka behov du har, därefter plockas ett antal alternativ gällande gummilister fram och du kan därmed också göra ett både tryggt och hållbart val.

Byggnadssmide ger stabila konstruktioner

23 Feb 2023

Med byggnadssmide kan man skapa stålkonstruktioner som är starka, flexibla och tåliga. Se bara till att välja byggnadssmed med omsorg, så kommer du bli nöjd.

Smide kan vara så mycket mer än ljusstakar i gjutjärn eller formandet av hästskor. Smide används idag inte minst för byggnadskonstruktioner. Det beror på att stål på många sätt är ett överlägset material. Det är starkt, flexibelt och stabilt. Och det går att göra så mycket med det, med hjälp av svetsning – och smide.

Stål går också att kombinera med flera andra typer av material, såsom betong, aluminium eller trä. Dessutom så framställs nytt stål till ungefär hälften av skrot, och det innebär att det även är ett miljömässigt fördelaktigt material.

Enkelt att bygga till med byggnadssmide

När man uppför stora byggnader med stålstomme så kan byggelementen till största del förberedas i en verkstad. Sedan transporteras de till byggplatsen och monteras samman. Och om man senare vill ändra och bygga till så är det enkelt. Det är bara att fästa nya byggelement i de befintliga.

För att kunna arbeta med stål så krävs det dock att man har utbildning och erfarenhet. Det gäller därför att välja smidesföretag med omsorg. Att hitta just de specialister på byggnadssmide som har den rätta kompetensen för det som ska göras. Om du planerar för ett bygge med stålkonstruktion så se därför till att kontrollera byggnadssmedens referenser noga. Titta på vad de gjort förut. Det lönar sig nämligen i längden att lägga lite tid på detta initialt.

Ingen anledning att bo sumpigt i Sundbyberg – anlita målare

6 Feb 2023

En målare i Sundbyberg förvandlar en sumpig lägenhet med sjaviga väggar till ett mysigt och gemytligt drömhem. Välj rätt målare så får du rätt färg på väggen.

Det behöver inte vara sumpigt att bo i Sumpan. I alla fall inte hemma i din egen lägenhet. (Eller utanför den, för den delen. Sundbyberg är en vacker kommun.) Men sjaviga väggar kan faktiskt skapa en lite sumpig känsla i hemmet. Som tur är, är det snabbt åtgärdat om du bara får tar på rätt målare.

En bra målare målar väggarna på nolltid, jämfört med om du skulle ha gjort det själv. Du kommer dessutom få ett resultat som sannolikt är bättre än det du själv skulle åstadkomma. Eller din morfar, mamma eller sambo om du nu övervägt att kalla in hjälp från släkten. En yrkeskunnig hantverkare kommer alltid vara det bästa alternativet för den som vill få ett proffsigt slutresultat.

Rätt sorts målare hjälper dig välja rätt sorts färg

Det finns dock en hel del målare i Sundbyberg. Vilken du ska välja beror lite på vad du vill ha för målerier. Alla målerifirmor erbjuder till exempel inte konstnärligt målerier som väggmålningar eller fresker. Men en helt vanlig väggmålning klarar alla yrkesverksamma målare av. Och de kan dessutom ge dig tips om vilken färg som passar bäst på just din vägg. Både till nyans och till färgtyp.

Se till att jämföra offerter olika målerifirmor emellan. Priset kan skilja sig en hel del. Och glöm inte be firman specificera om offerten är ställd med eller utan ROT-avdrag. Arbetskostnaden för målerier i hemmet är nämligen grund för ROT. Men det är viktigt att du vet vad som faktiskt ingår i offerten och inte, för att kunna jämföra firmor.

Drömmer du om en härlig swimming-pool?

6 Feb 2023

När du en tyst dröm om att förlänga sommaren med en uppvärmd swimming-pool? En härlig bassäng med bra poolöverdrag som inbjuder till bad? Du är inte ensam!

Sverige är ett fantastiskt land stora delar av sommarhalvåret. Solen tittar ofta fram och skapar ett härligt klimat att göra utflykter och semestra i. Det enda negativa är att det tar så lång tid innan havet längs Sveriges kuster kommer upp i någon typ av badvänlig temperatur. Sällan kommer haven runt Sverige upp i temperaturer över 20 grader.

För den som gillar Sverige under sommaren men som önskar att kunna bada i lite varmare vatten kan en swimming-pool vara en lösning. En uppvärmd pool, som även kan vara utrustad med ett tillbehör som ett poolöverdrag, kan hålla en behaglig badtemperatur och bjuda in till många och långa bad. Dessutom på behändigt avstånd – bara några meter från det egna huset.

Vad kostar en swimming-pool?

Att anlägga en swimming-pool på tomten kostar några kronor. Först och främst måste hemmets ägare bestämma sig för vilken typ av pool som är aktuell på den egna tomten. Där kommer tomtens storlek in som en viktig parameter då olika pooler kräver olika stor yta.

Därefter måste man se till att det går att gräva ut för den tilltänkta poolen. En nedsänkt pool kräver en hel del grävningsarbete och detta måste man ofta ta in hjälp för att lösa. En swimming-pool är inget man gräver ner själv. I alla fall inte om man inte äger en större modell av grävmaskin.

Takläggare Göteborg - svar på vanliga frågor

26 Jan 2023

Det finns definitivt ett värde i att ta underhållet av en villa på allvar. Ju duktigare man blir att som villaägare kontrollera och - om det behövs - korrigera olika problem - desto lägre kostnader kommer man att drabbas av i framtiden. Ett regelbundet underhåll är nyckeln till ett både billigare och behagligare liv. Det finns emellertid områden där man med fördel kan ta professionell hjälp med detta underhåll.

Att anlita en takläggare i Göteborg för detta är ett exempel. Taket ligger dels högt upp, dels så glöms det ofta bort - och dels så kan det vara svårt att upptäcka om någonting inte håller måttet. Vi tänkte här nedan svara på några vanliga frågor om takläggning i Göteborg i allmänhet och om takläggare i synnerhet. Detta för att visa vilken typ av hjälp du kan få av en sådan:

Kan jag lägga taket på egen hand?

Allt beror givetvis på dina egna färdigheter - och på hur pass mycket tid du har till ditt förfogande. Generellt dock så tjänar du på att anlita en takläggare i Göteborg. Taket fyller lite för viktiga funktioner för att man ska ta risken i att misslyckas. Vill du göra någonting själv och spara pengar? Sikta på rivningen av det gamla taket!

Kan en takläggare i Göteborg sänka mina kostnader?

Ja, om du har ett tak som inte håller tätt så innebär detta att varm luft hela tiden strömmar ut. Väljer du en takläggare så kan denne se till att den varma luften stannar kvar och att den kalla luften hålls på utsidan - något som sänker dina kostnader för uppvärmning rejält.

Kan jag välja vilken firma som helst inom takläggning i Göteborg?

Nej, du måste vara noggrann med valet. Det finns tydliga skillnader i kvalitet och du vill definitivt inte råka ut för ett fuskjobb. Var noga med referenser och kontakta exempelvis Kronofogden för att se över om det finns någon anmärkning där. Ett annat tips gäller erfarenhet: ett företag med många år på nacken är ett säkrare kort än en helt ny firma. Vi skulle även råda dig att träffa alla du tar in offerter från rent fysiskt. Takläggning är att stort projekt och du måste känna förtroende för de som ska göra jobbet. Läs vidare kring takläggning här: takläggaregöteborg.nu

Golvläggare i Stockholm för alla situationer

17 Jan 2023

Börjar dina golv se slitna ut? Eller håller du på med ett nybygge och funderar på vad som är rätt val? Ta hjälp av din golvläggare i Stockholm och hitta rätt.

Det är en underbar känsla att ha valt rätt golv. Är det egentligen så viktigt? Ja, det är det verkligen. Det handlar definitivt om hur du upplever rummet, och hur det känns när du har lagt in det nya golvet. Rummet kan förstoras, förgyllas, förminskas och du kan förebygga katastrofer. Hur då?

Den färgton som du väljer på golvet kan göra att hela rummet känns större eller mindre, lyxigare eller naturligare. Det material du väljer kommer att bestämma hur hållbart ditt golv är. Känslan av att gå runt på slipat trägolv under heta sommardagar, eller lättnaden av att ungarnas vattenfärg snabbt går att torka upp och att katastrofen är avvärjd. Ditt golv tar hand om dig.

Golvläggare för riktiga trägolv

Trägolv är inte bara ett av många val i vardagen, det är en livsstil. När du har trägolv så är du lugnare i själen, eftersom det känns som att du är närmare naturen. Med trägolv så tar du in det lyxiga i hemmet och gör att hela rummet plötsligt känns som ett hem.

Så kom ihåg att du behöver ta hand om dina trägolv. Hör av dig om kostnadsförslag till din favoritgolvläggare för att se hur du bäst kan ta hand om just dina golv. Gamla golv, nya golv, fina golv, slitna golv – din golvläggare i Stockholm klarar allt och skapar nya minnen. Läs mer kring golvläggare på denna sida: https://www.stockholmsgolvab.se/ 

Hur blir man en målare Stockholm minns?

16 Jan 2023

Hur blir man en målare som alla i Stockholm minns? Var ska man arbeta i så fall? På Norrmalms måleri i Stockholm, eller kanske i någon förort? Vi undersöker!

Känner du någon till någon målare Stockholm talar sig extra varm om? I så fall, var arbetar denne? Ska man leta på Norrmalms måleri i Stockholm eller är det någon annan firma som anställt denna omtalade målare? Och varför är just denne målare egentligen minnesvärd?

Kanske är den beryktade målaren extremt trevlig? Så där gemytlig och pratsam som bara en riktigt härlig hantverkare kan vara. En sådan man vill bjuda på kaffe och prata om såväl stort som smått med. Nästan som en vän. En vän som är väldigt bra på att måla.

Denna typ av målare är den bästa sorten

Den minnesvärda målaren lär definitivt vara duktig på sitt jobb. Hen kanske gör det lite sådär extra fint när arbetet är klart. Dammar fönsterkarmar, tar bort vartenda litet färgstänk och sätter tillbaka krukväxter på exakt rätt plats. Denna plats har nämligen den perfekta målaren självklart memorerat innan arbetet påbörjades.

Sist men inte minst är denna utomordentligt underbare målare självklart insatt i de senaste trenderna. Hen har läst på, kollat upp alla leverantörer och kan leverera färgtips som ingen annan. Nästan som att ha en inredare i hemmet som kan hitta den där ultimata kulören. Den som kunden alltid drömt om men aldrig lyckats hitta själv. Just så är den perfekte målaren i Stockholm, men finns denne egentligen i verkligheten eller är hen bara en målar-utopi?

Många större projekt i Stockholm

13 Jan 2023

Att Stockholm kallas för Europas snabbast växande stad är inte någon slump och detta kan förklaras av att det dagligen flyttar in ungefär tre stycken fulla busslaster med människor till staden. Det här gör att Stockholm även måste växa till ytan och att man måste bygga fler bostäder så att alla nya invånare har någonstans att bo; något som man hittills haft stora problem med att göra och som också är förklaringen till att man idag ser att priserna för bostäder ligger på den närmast absurda nivå som man de i dagsläget gör.

Det som dock sker just nu är att man försöker bygga ikapp och att detta inte bara gäller bostäder. Nej, Stockholm bygger nya sjukhus, nya gallerior, nya affärer, nya tunnelbaneuppgångar och andra saker som ska matcha det behov som ett större antal invånare för med sig och gemensamt för dessa projekt är att man vid dessa behöver använda sig av flera olika entreprenörer och att det här därigenom gör att hela byggbranschen i Stockholm nu lever upp och blomstrar.

Allt ifrån företag som erbjuder byggnadsställningar till företag som målar, snickrar och som sysslar med armering har i dagens Stockholm fullt upp och om man ser till just byggnadsställningar och företag som erbjuder sådana så blir skillnaden mot förr väldigt påtaglig. Byggnadsställningar är nämligen något som behövs vid nästan samtliga projekt och som fyller en stor funktion – både sett ur ett säkerhetsperspektiv och sett till hur de effektiviserar jobben. Och – under den tid på nittiotalet då man inte byggde så mycket och då Sverige hade en lågkonjunktur så drabbades således även företag som erbjöd dessa byggnadsställningar och detta oavsett om man gjorde det i Stockholm eller någon annan stad i Sverige.

Kort sagt; skillnaden för hela branschen är stor och detta särskilt om man ser till Stockholm. Framtiden ser även den väldigt ljus ut för företag inom byggbranschen i Stockholm. Så länge inflyttningen sker i samma rasande takt så kommer bostäder att behövas och det finns ingenting som tyder på att Stockholm i framtiden kommer att förlora sin attraktionskraft; det är snarare tvärtom.

Privatpersoner behöver byggnadsställningar

Om vi här fortsätter med byggnadsställningar och behovet av dessa i Stockholm så är det inte bara exkluderat till de större byggena och projekten. Nej, även många husägare är i behov att att hyra sådana vid exempelvis takbyten, målarjobb eller annat som sker från hög höjd. Stockholm har en kraftig trend gällande renoveringar och nybyggnationer även på en civil nivå och det innebär att företag som erbjuder sina byggnadsställningar även där har en stor marknad att ta del av.

Det som man kan tipsa om gällande detta är att man som kund kontaktar flera av dessa företag då skillnaden i pris är oerhört stor. I vissa fall kan det röra sig om så mycket som 30.000 kronor och ser man den summan så förstår man också vikten av att göra en liten undersökning innan man bestämmer sig. Läs mer om när byggnadsställningar är nödvändiga här: www.byggnadsställningar.net

Maskinuthyrning Göteborg - ta hjälp med ditt projekt

29 Dec 2022

Vad är den största skillnaden mellan ett lyckat byggprojekt och ett misslyckat sådant? En stor del av förklaringen till varför vissa lyckas bättre med sina renoveringar än andra handlar om planeringen.

I kombination med kunskap och rätt utrustning så skapar en sund planering ett effektivare arbete. Effektivitet som tar bort de flaskhalsar som finns i mindre lyckade projekt och som skapar en stor frustration och som leder till högre kostnader.

Genom att planera arbetet bättre redan från start så kan du lyckas med din renovering - oavsett vad det handlar om. Ett tips i detta är att ta professionell hjälp genom att välja rätt företag inom maskinuthyrning i Göteborg.

Det handlar då om att du dels får hjälp med det uppenbara - att hyra bra maskiner och rätt utrustning - men där du även kan få goda råd om vad du behöver och i vilken ordning du ska lägga upp arbetet. Maskinuthyrning i Göteborg handlar om mer än att bara hyra maskiner - du ges även en möjlighet att få professionell rådgivning som underlättar för dig att bygga.

Maskinuthyrning sparar dig pengar

Att du ska välja maskinuthyrning i Göteborg för det uppenbara syftet är mer av en självklarhet: du kommer att tjäna en massa pengar på att hyra snarare än att köpa utrustning och maskiner.

Där är det bara att tänka mer långsiktigt. Hur ofta kommer du egentligen att använda dig av en skylift, en slipmaskin för golv eller exempelvis en ställning i framtiden?

Handlar det om exempelvis skruvdragare och om verktyg som du de facto kommer att ha nytta av även efter att ditt byggprojekt är avslutat så kan du överväga att köpa dessa - men handlar det om något som bara ska användas under just detta projekt så bör du hyra. Det tjänar du på.

Kan du bygga på egen hand?

Utöver maskinuthyrning i Göteborg så handlar det även om att inse sina egna begränsningar. Tyvärr ser man att många överskattar sin egen förmåga att bygga, samtidigt som de underskattar de utmaningar som faktiskt finns inom egentligen alla byggprojekt. Att grannen byggt en veranda innebär inte per se att du också kan göra det.

Rådet är att du utgår från dig själv och din egen förmåga innan du påbörjar någonting. I vissa fall tjänar du på att ta professionell hjälp och anlita en hantverkare. I synnerhet idag med tanke på Rot-avdraget.

Trädfällning Stockholm - välj rätt företag

11 Dec 2022

Att fälla ett träd handlar om så mycket mer än om att bara ta fram en motorsåg. Det är ett komplext arbete som kräver kunskap, utbildning och där man innan måste göra en massa beräkningar kring exempelvis vind, tyngd och storlek på trädet. Detta kontra exempelvis avstånd till hus, bilar och andra saker som kan ta skada.

Det krävs, kort och gott, professionell trädfällning i det flesta fall. I synnerhet gäller detta om man bor i en större stad där avstånd till grannarna blir mindre och mer påtagligt. Trädfällning i Stockholm bör alltid ske av proffs, men det gäller även att hitta rätt företag för detta. Hur kan man då veta att ett företag är bättre än ett annat på trädfällning? Vi tittar närmare på några punkter i detta:

  • Rätt utbildning. För att få kalla sig arborist så krävs också en gedigen utbildning och en kunskap om både trädvård och trädfällning. Exempelvis Wasa Trädfällning är ett företag som kan visa upp certifikat från European Tree Worker och det är ett exempel på en erkänt bra utbildning. Om du ska välja professionell trädfällning så ska du alltid hålla utkik efter certifiering.
  • Hjälp från start till mål. I många fall så handlar det om en trädfällning som sker i syfte att skapa ett större ljusinsläpp till exempelvis en uteplats. Behövs det verkligen? Med rätt företag kan man kanske hitta en annan lösning som innebär en kraftig beskärning av kronan snarare än att fälla trädet. Om det emellertid krävs en trädfällning så se alltid till att du får hjälp hela vägen med exempelvis bortforsling och stubbfräsning som inkluderat.
  • Priset. Du bör givetvis ta in flera offerter och genom detta få en bra bild av hur kostnaden ligger. Men, det handlar även om att företagen måste besöka dig för att kunna räkna på priset. Vilken teknik ska användas, hur stort är trädet, hur är det placerat? Det handlar om många faktorer som påverkar kostnaden. Om ett företag bara säger ett pris utan att undersöka så säger det ganska mycket om den förväntade kvaliteten på jobbet.

Linjemålning finns överallt

10 Dec 2022

Med hjälp av linjemålning kan du begränsa ett område, bjuda in till lek eller framföra budskap, utan skyltar eller plakat som tar plats. Smidigt och tydligt.

Det finns vissa saker i samhället som du kanske inte tänker på. De bara finns. De vita strecken på vägen är en sådan sak som de flesta inte reflekterar över. De bara finns. Likadant med cykelsymbolen på cykelbanan och andra linjer du dagligen ser i trafiken. Men som med allt annat är det någon som behöver beställa linjerna och utföra linjemålning.

Linjemålning behöver inte bara vara mittlinjer och streck på vägen, det kan även finnas på lekplatser, bollplaner och parkeringsplatser. Med hjälp av linjer markeras områden på ett tydligt och pedagogiskt vis, som alla förstår. Eftersom människor är vana vid markeringar på marken uppmärksammas de snabbt.

Linjemålning ger tydlighet

På lekplatser och bollplaner är det viktigt med tydlig avgränsning, och barn förstår och uppskattar tydligheten som en rejäl linje ger. Det är även smidigt med symboler för de som inte kan läsa. Innanför linjen spelar du boll, här parkerar du din cykel och där borta kan du hoppa hage. Det blir både tydligt och intuitivt för barnen.

På skolgårdar används linjemålning ofta, just för att det är så tydligt men inte tar någon plats. Idag finns många olika tekniker och färger att välja mellan, så det är egentligen bara din fantasi som sätter gränser. Kanske behöver bostadsrättsföreningens lekplats fräschas upp? Då kan professionell linjemålning vara ett steg på vägen för att skapa en inspirerande och lekfull miljö.

← Äldre inlägg