Blogg

RSS

Takläggare Göteborg - svar på vanliga frågor

26 Jan 2023

Det finns definitivt ett värde i att ta underhållet av en villa på allvar. Ju duktigare man blir att som villaägare kontrollera och - om det behövs - korrigera olika problem - desto lägre kostnader kommer man att drabbas av i framtiden. Ett regelbundet underhåll är nyckeln till ett både billigare och behagligare liv. Det finns emellertid områden där man med fördel kan ta professionell hjälp med detta underhåll.

Att anlita en takläggare i Göteborg för detta är ett exempel. Taket ligger dels högt upp, dels så glöms det ofta bort - och dels så kan det vara svårt att upptäcka om någonting inte håller måttet. Vi tänkte här nedan svara på några vanliga frågor om takläggning i Göteborg i allmänhet och om takläggare i synnerhet. Detta för att visa vilken typ av hjälp du kan få av en sådan:

Kan jag lägga taket på egen hand?

Allt beror givetvis på dina egna färdigheter - och på hur pass mycket tid du har till ditt förfogande. Generellt dock så tjänar du på att anlita en takläggare i Göteborg. Taket fyller lite för viktiga funktioner för att man ska ta risken i att misslyckas. Vill du göra någonting själv och spara pengar? Sikta på rivningen av det gamla taket!

Kan en takläggare i Göteborg sänka mina kostnader?

Ja, om du har ett tak som inte håller tätt så innebär detta att varm luft hela tiden strömmar ut. Väljer du en takläggare så kan denne se till att den varma luften stannar kvar och att den kalla luften hålls på utsidan - något som sänker dina kostnader för uppvärmning rejält.

Kan jag välja vilken firma som helst inom takläggning i Göteborg?

Nej, du måste vara noggrann med valet. Det finns tydliga skillnader i kvalitet och du vill definitivt inte råka ut för ett fuskjobb. Var noga med referenser och kontakta exempelvis Kronofogden för att se över om det finns någon anmärkning där. Ett annat tips gäller erfarenhet: ett företag med många år på nacken är ett säkrare kort än en helt ny firma. Vi skulle även råda dig att träffa alla du tar in offerter från rent fysiskt. Takläggning är att stort projekt och du måste känna förtroende för de som ska göra jobbet. Läs vidare kring takläggning här: takläggaregöteborg.nu

Golvläggare i Stockholm för alla situationer

17 Jan 2023

Börjar dina golv se slitna ut? Eller håller du på med ett nybygge och funderar på vad som är rätt val? Ta hjälp av din golvläggare i Stockholm och hitta rätt.

Det är en underbar känsla att ha valt rätt golv. Är det egentligen så viktigt? Ja, det är det verkligen. Det handlar definitivt om hur du upplever rummet, och hur det känns när du har lagt in det nya golvet. Rummet kan förstoras, förgyllas, förminskas och du kan förebygga katastrofer. Hur då?

Den färgton som du väljer på golvet kan göra att hela rummet känns större eller mindre, lyxigare eller naturligare. Det material du väljer kommer att bestämma hur hållbart ditt golv är. Känslan av att gå runt på slipat trägolv under heta sommardagar, eller lättnaden av att ungarnas vattenfärg snabbt går att torka upp och att katastrofen är avvärjd. Ditt golv tar hand om dig.

Golvläggare för riktiga trägolv

Trägolv är inte bara ett av många val i vardagen, det är en livsstil. När du har trägolv så är du lugnare i själen, eftersom det känns som att du är närmare naturen. Med trägolv så tar du in det lyxiga i hemmet och gör att hela rummet plötsligt känns som ett hem.

Så kom ihåg att du behöver ta hand om dina trägolv. Hör av dig om kostnadsförslag till din favoritgolvläggare för att se hur du bäst kan ta hand om just dina golv. Gamla golv, nya golv, fina golv, slitna golv – din golvläggare i Stockholm klarar allt och skapar nya minnen. Läs mer kring golvläggare på denna sida: https://www.stockholmsgolvab.se/ 

Hur blir man en målare Stockholm minns?

16 Jan 2023

Hur blir man en målare som alla i Stockholm minns? Var ska man arbeta i så fall? På Norrmalms måleri i Stockholm, eller kanske i någon förort? Vi undersöker!

Känner du någon till någon målare Stockholm talar sig extra varm om? I så fall, var arbetar denne? Ska man leta på Norrmalms måleri i Stockholm eller är det någon annan firma som anställt denna omtalade målare? Och varför är just denne målare egentligen minnesvärd?

Kanske är den beryktade målaren extremt trevlig? Så där gemytlig och pratsam som bara en riktigt härlig hantverkare kan vara. En sådan man vill bjuda på kaffe och prata om såväl stort som smått med. Nästan som en vän. En vän som är väldigt bra på att måla.

Denna typ av målare är den bästa sorten

Den minnesvärda målaren lär definitivt vara duktig på sitt jobb. Hen kanske gör det lite sådär extra fint när arbetet är klart. Dammar fönsterkarmar, tar bort vartenda litet färgstänk och sätter tillbaka krukväxter på exakt rätt plats. Denna plats har nämligen den perfekta målaren självklart memorerat innan arbetet påbörjades.

Sist men inte minst är denna utomordentligt underbare målare självklart insatt i de senaste trenderna. Hen har läst på, kollat upp alla leverantörer och kan leverera färgtips som ingen annan. Nästan som att ha en inredare i hemmet som kan hitta den där ultimata kulören. Den som kunden alltid drömt om men aldrig lyckats hitta själv. Just så är den perfekte målaren i Stockholm, men finns denne egentligen i verkligheten eller är hen bara en målar-utopi?

Många större projekt i Stockholm

13 Jan 2023

Att Stockholm kallas för Europas snabbast växande stad är inte någon slump och detta kan förklaras av att det dagligen flyttar in ungefär tre stycken fulla busslaster med människor till staden. Det här gör att Stockholm även måste växa till ytan och att man måste bygga fler bostäder så att alla nya invånare har någonstans att bo; något som man hittills haft stora problem med att göra och som också är förklaringen till att man idag ser att priserna för bostäder ligger på den närmast absurda nivå som man de i dagsläget gör.

Det som dock sker just nu är att man försöker bygga ikapp och att detta inte bara gäller bostäder. Nej, Stockholm bygger nya sjukhus, nya gallerior, nya affärer, nya tunnelbaneuppgångar och andra saker som ska matcha det behov som ett större antal invånare för med sig och gemensamt för dessa projekt är att man vid dessa behöver använda sig av flera olika entreprenörer och att det här därigenom gör att hela byggbranschen i Stockholm nu lever upp och blomstrar.

Allt ifrån företag som erbjuder byggnadsställningar till företag som målar, snickrar och som sysslar med armering har i dagens Stockholm fullt upp och om man ser till just byggnadsställningar och företag som erbjuder sådana så blir skillnaden mot förr väldigt påtaglig. Byggnadsställningar är nämligen något som behövs vid nästan samtliga projekt och som fyller en stor funktion – både sett ur ett säkerhetsperspektiv och sett till hur de effektiviserar jobben. Och – under den tid på nittiotalet då man inte byggde så mycket och då Sverige hade en lågkonjunktur så drabbades således även företag som erbjöd dessa byggnadsställningar och detta oavsett om man gjorde det i Stockholm eller någon annan stad i Sverige.

Kort sagt; skillnaden för hela branschen är stor och detta särskilt om man ser till Stockholm. Framtiden ser även den väldigt ljus ut för företag inom byggbranschen i Stockholm. Så länge inflyttningen sker i samma rasande takt så kommer bostäder att behövas och det finns ingenting som tyder på att Stockholm i framtiden kommer att förlora sin attraktionskraft; det är snarare tvärtom.

Privatpersoner behöver byggnadsställningar

Om vi här fortsätter med byggnadsställningar och behovet av dessa i Stockholm så är det inte bara exkluderat till de större byggena och projekten. Nej, även många husägare är i behov att att hyra sådana vid exempelvis takbyten, målarjobb eller annat som sker från hög höjd. Stockholm har en kraftig trend gällande renoveringar och nybyggnationer även på en civil nivå och det innebär att företag som erbjuder sina byggnadsställningar även där har en stor marknad att ta del av.

Det som man kan tipsa om gällande detta är att man som kund kontaktar flera av dessa företag då skillnaden i pris är oerhört stor. I vissa fall kan det röra sig om så mycket som 30.000 kronor och ser man den summan så förstår man också vikten av att göra en liten undersökning innan man bestämmer sig. Läs mer om när byggnadsställningar är nödvändiga här: www.byggnadsställningar.net

Maskinuthyrning Göteborg - ta hjälp med ditt projekt

29 Dec 2022

Vad är den största skillnaden mellan ett lyckat byggprojekt och ett misslyckat sådant? En stor del av förklaringen till varför vissa lyckas bättre med sina renoveringar än andra handlar om planeringen.

I kombination med kunskap och rätt utrustning så skapar en sund planering ett effektivare arbete. Effektivitet som tar bort de flaskhalsar som finns i mindre lyckade projekt och som skapar en stor frustration och som leder till högre kostnader.

Genom att planera arbetet bättre redan från start så kan du lyckas med din renovering - oavsett vad det handlar om. Ett tips i detta är att ta professionell hjälp genom att välja rätt företag inom maskinuthyrning i Göteborg.

Det handlar då om att du dels får hjälp med det uppenbara - att hyra bra maskiner och rätt utrustning - men där du även kan få goda råd om vad du behöver och i vilken ordning du ska lägga upp arbetet. Maskinuthyrning i Göteborg handlar om mer än att bara hyra maskiner - du ges även en möjlighet att få professionell rådgivning som underlättar för dig att bygga.

Maskinuthyrning sparar dig pengar

Att du ska välja maskinuthyrning i Göteborg för det uppenbara syftet är mer av en självklarhet: du kommer att tjäna en massa pengar på att hyra snarare än att köpa utrustning och maskiner.

Där är det bara att tänka mer långsiktigt. Hur ofta kommer du egentligen att använda dig av en skylift, en slipmaskin för golv eller exempelvis en ställning i framtiden?

Handlar det om exempelvis skruvdragare och om verktyg som du de facto kommer att ha nytta av även efter att ditt byggprojekt är avslutat så kan du överväga att köpa dessa - men handlar det om något som bara ska användas under just detta projekt så bör du hyra. Det tjänar du på.

Kan du bygga på egen hand?

Utöver maskinuthyrning i Göteborg så handlar det även om att inse sina egna begränsningar. Tyvärr ser man att många överskattar sin egen förmåga att bygga, samtidigt som de underskattar de utmaningar som faktiskt finns inom egentligen alla byggprojekt. Att grannen byggt en veranda innebär inte per se att du också kan göra det.

Rådet är att du utgår från dig själv och din egen förmåga innan du påbörjar någonting. I vissa fall tjänar du på att ta professionell hjälp och anlita en hantverkare. I synnerhet idag med tanke på Rot-avdraget.

Trädfällning Stockholm - välj rätt företag

11 Dec 2022

Att fälla ett träd handlar om så mycket mer än om att bara ta fram en motorsåg. Det är ett komplext arbete som kräver kunskap, utbildning och där man innan måste göra en massa beräkningar kring exempelvis vind, tyngd och storlek på trädet. Detta kontra exempelvis avstånd till hus, bilar och andra saker som kan ta skada.

Det krävs, kort och gott, professionell trädfällning i det flesta fall. I synnerhet gäller detta om man bor i en större stad där avstånd till grannarna blir mindre och mer påtagligt. Trädfällning i Stockholm bör alltid ske av proffs, men det gäller även att hitta rätt företag för detta. Hur kan man då veta att ett företag är bättre än ett annat på trädfällning? Vi tittar närmare på några punkter i detta:

  • Rätt utbildning. För att få kalla sig arborist så krävs också en gedigen utbildning och en kunskap om både trädvård och trädfällning. Exempelvis Wasa Trädfällning är ett företag som kan visa upp certifikat från European Tree Worker och det är ett exempel på en erkänt bra utbildning. Om du ska välja professionell trädfällning så ska du alltid hålla utkik efter certifiering.
  • Hjälp från start till mål. I många fall så handlar det om en trädfällning som sker i syfte att skapa ett större ljusinsläpp till exempelvis en uteplats. Behövs det verkligen? Med rätt företag kan man kanske hitta en annan lösning som innebär en kraftig beskärning av kronan snarare än att fälla trädet. Om det emellertid krävs en trädfällning så se alltid till att du får hjälp hela vägen med exempelvis bortforsling och stubbfräsning som inkluderat.
  • Priset. Du bör givetvis ta in flera offerter och genom detta få en bra bild av hur kostnaden ligger. Men, det handlar även om att företagen måste besöka dig för att kunna räkna på priset. Vilken teknik ska användas, hur stort är trädet, hur är det placerat? Det handlar om många faktorer som påverkar kostnaden. Om ett företag bara säger ett pris utan att undersöka så säger det ganska mycket om den förväntade kvaliteten på jobbet.

Linjemålning finns överallt

10 Dec 2022

Med hjälp av linjemålning kan du begränsa ett område, bjuda in till lek eller framföra budskap, utan skyltar eller plakat som tar plats. Smidigt och tydligt.

Det finns vissa saker i samhället som du kanske inte tänker på. De bara finns. De vita strecken på vägen är en sådan sak som de flesta inte reflekterar över. De bara finns. Likadant med cykelsymbolen på cykelbanan och andra linjer du dagligen ser i trafiken. Men som med allt annat är det någon som behöver beställa linjerna och utföra linjemålning.

Linjemålning behöver inte bara vara mittlinjer och streck på vägen, det kan även finnas på lekplatser, bollplaner och parkeringsplatser. Med hjälp av linjer markeras områden på ett tydligt och pedagogiskt vis, som alla förstår. Eftersom människor är vana vid markeringar på marken uppmärksammas de snabbt.

Linjemålning ger tydlighet

På lekplatser och bollplaner är det viktigt med tydlig avgränsning, och barn förstår och uppskattar tydligheten som en rejäl linje ger. Det är även smidigt med symboler för de som inte kan läsa. Innanför linjen spelar du boll, här parkerar du din cykel och där borta kan du hoppa hage. Det blir både tydligt och intuitivt för barnen.

På skolgårdar används linjemålning ofta, just för att det är så tydligt men inte tar någon plats. Idag finns många olika tekniker och färger att välja mellan, så det är egentligen bara din fantasi som sätter gränser. Kanske behöver bostadsrättsföreningens lekplats fräschas upp? Då kan professionell linjemålning vara ett steg på vägen för att skapa en inspirerande och lekfull miljö.

Hur mycket kostar det att renovera ett badrum i Stockholm?

10 Dec 2022

En badrumsrenovering är inget man kan skjuta upp i all oändlighet. Hur mycket det kostar att renovera ett badrum i Stockholm beror bland annat på materialval.

Ett badrum måste renoveras vart femtonde till tjugonde år eftersom tätskikt och andra material inte håller tätt längre än så. Det gäller att inte vänta in i det sista eftersom man då också kan behöva åtgärda fuktskador. Då tar badrumsrenoveringen mycket längre tid och kan även kosta mer. Hur mycket en badrumsrenovering kostar beror annars på hur stort badrummet är och vilka material och inredning man väljer.

Exempelvis är det billigare med en fristående toalett än en inbyggd, vägghängd. Detsamma gäller badkar. Men vill man ytterligare sänka renoveringskostnaderna sätter man i stället in en dusch. Generellt brukar man säga att en badrumsrenovering kostar 150 000 kronor.

Totalentreprenad är mest ekonomiskt då man ska renovera badrum

Ska man renovera ett badrum ska man börja med att räkna på en budget. Vill man försöka hålla kostnaderna nere ska man satsa på material som inte kräver extra arbete och tar tid att montera. En byggfirma som är specialiserade på att renovera badrum i Stockholm kan ge kloka råd, likaså en badrumsbutik.

Tyvärr är det inte mycket man själv kan göra vid en badrumsrenovering utan det krävs särskilda hantverkare. Men även här går det att kapa kostnaderna genom att använda sig av totalentreprenad. Med bara en byggfirma inblandad i stället för många små aktörer brukar renoveringen också gå snabbare.

Sprinklersystem för att rädda liv

6 Dec 2022

Sprinklersystem är till för att hejda en brand om det skulle börja pyra. Med hjälp av ett fiffigt system ökar vattnet i ledningarna samtidigt som larmet går.

Det är inte varje dag det börjar brinna, tack och lov. Men när det gör det är det bra om det finns ett system som kan hejda elden och kanske rädda människors liv. Ett sprinklersystem har den funktionen att det sätter igång ett larm till en larmcentral samtidigt som mer vatten släpps på i ledningarna.

När brandkåren kommer till platsen kan det innebära att det mesta förarbetet är gjort. Elden har begränsats tack vare sprinklersystemet och på så sätt har ingen människa kommit till skada. De brandmän som tagit sig till platsen kan då se till att elden inte sprider sig vidare och sedan släcka den helt och hållet.

Sprinklersystem är bra i alla lägen

De moderna sprinklersystem som finns idag är långt mycket bättre än de som fanns på marknaden för några tiotal år sedan. Alla fastighetsägare borde faktiskt byta till moderna sprinklersystem, åtminstone installera ett när det är dags att byta ut det gamla. Viktigast är i alla fall att de nybyggen som uppförs kommer ha dessa.

För att förstå hur ett sprinklersystem fungerar rent praktiskt kan man titta på ett sådant som används när det gäller att vattna stora gräsytor. Till exempel en golfbana. Då är det ett tryck på vattnet som tar sig ut via små hål. Samtidigt sprids vattnet med en pendlande rörelse från änden på ledningen.

Takläggare i Gävle som lägger tegeltak med garanti

27 Nov 2022

Ska ni lägga om tegeltaket på villan? Tegel har lång hållbarhet men det kan ändå vara klokt att anlita en takläggare i Gävle som lämnar garanti på sina tak.

Tegel är ett älskat takmaterial som passar både äldre och lite nyare hus. Ett tegeltak kan kosta en hel del men läggs det på rätt sätt kan det hålla i upp emot hundra år. Men för att det ska hålla så länge måste det också vara tegel av bra kvalitet och som är anpassat för nordiskt klimat.

Det får heller inte växa mossa på tegeltaket eftersom det kan göra att pannorna åldras i förtid. Därför gäller det att hålla koll på taket och besiktiga det en gång om året. Inte bara på grund av mossbeväxning utan också för att tegelpannor kan hamna snett om det blåser mycket eller spricka och gå sönder.

Takläggare som är specialiserad på tegeltak

Det är en konst att lägga ett riktigt bra tegeltak som håller i många år. Materialet väger en hel del och varje tegelpanna måste läggas på plats en och en, precis som ett pussel. Det innebär att arbetskostnaden blir högre än för andra typer av tak. Men å andra sidan får man ett tak som håller längre än alla andra taktyper.

Vill man lägga ett tegeltak på sitt hus i Gävle ska man ta hjälp av en takläggare som har stor erfarenhet av att lägga taktypen. Ta in offerter från några olika takläggare men glöm inte bort att man också kan använda sig av rotavdraget. Det kan också vara tryggt att välja en takläggare som lämnar garanti på sina tak.

Fönsterrenovering Stockholm - ett bättre alternativ

17 Nov 2022

Underhållet av fastigheter är det som gör skillnad i det långa loppet. Genom att hela tiden ta investeringar i underhåll så slipper man akuta kostnader och skador som kräver stora pengar för att åtgärda. Tekniskt underhåll och en stabil partner inom detta är eftersträvansvärt för alla fastighetsägare och BRF:er i Stockholm. Tyvärr ser man dock att många företag inom förvaltning tar genvägar i dessa frågor. Något som kan bli dyrt i slutändan.

Ett exempel på detta gäller fönsterrenovering i Stockholm snarare än att investera i nya fönster. För många är det enklare att välja det senare alternativet - trots att en fönsterrenovering i Stockholm är smidigare, ger samma effekt och, framförallt, sker till en bråkdel av kostnaden. Att renovera fönster i Stockholm är ett förbisett alternativ som många tänker sig är exkluderat endast till villaägare.

Fördelar med att renovera fönster i Stockholm

Faktum är att många fastighetsägare, företag och BRF:er skulle spara enorma pengar bara genom att utreda möjligheterna kring detta. Både för stunden och på längre sikt. I samband med att en fönsterrenovering äger rum så kan man nämligen också idag passa på att byta ut glasen och sätta dit nya sådana som har ett lägre U-värde.

Rent konkret så innebär detta byte att fönstren isolerar bättre - de når samma nivåer som moderna fönster - och att varm luft stannar inomhus medan kall luft hålls kvar på utsidan. Genom detta sänker man kostnaderna för uppvärmning och energi - samtidigt som man också ger en bättre inomhusmiljö.

Många tänker sig att en fönsterrenovering i Stockholm enbart handlar om att skapa en snyggare fasad, men så är alltså inte fallet: det handlar lika mycket om funktion som estetik och det är också därför det första steget alltid bör vara att utreda vilka möjligheter som finns. De fönster som sitter på era fastigheter kan bli som nya igen - och detta till väldigt låga kostnader.

Säkra och energieffektiva fönster i gammal stil

5 Oct 2022

Bra fönster är viktigt för den som vill sänka sina energikostnader. Men hur väljer man egentligen fönster till sitt hus? Här kommer några användbara tips.

Det lönar sig att byta ut dåliga fönster mot nya energisnåla med lågt U-värde. Men då fönster är lite som husets ögon gäller det att också välja fönster som passar huset och arkitekturen. Ofta blir det bäst om man väljer liknade fönster som det var tidigare och med originalprofil.

Fönster finns i flera olika material som PVC, trä och trä/aluminium. Det sistnämnda är träfönster som på utsidan har en målad aluminiumbeklädnad. Det skyddar träet och gör att fönstret i stort sett blir underhållsfritt. Fönster av trä måste däremot regelbundet underhållas och målas för att inte drabbas av röta. Men sköter man underhållet som man ska kan fönstret hålla hur länge som helst.

Smidigt att handla fönster på nätet

När man väljer nya fönster kan det vara bra att också tänka på funktion och hur man öppnar fönstret, särskilt om man har ett hus med en övervåning. Då kan det vara smart att välja fönster som öppnas inåt eller som är vridbara så att det enkelt går att rengöra och putsa utsidan när det behövs.

En annan viktig aspekt när man letar nya fönster till sitt hus är såklart priset. Särskilt om det är många fönster man behöver. Det finns nätbutiker med stort utbud av fönster från olika tillverkare. Att handla på nätet är smidigt men blir också ofta billigare eftersom man slipper många mellanhänder.

Snickare från Örebro har full sving på hammaren

30 Sep 2022

Hittar du snickare från Örebro som vill åta sig ett uppdrag kan du räkna med att de vet hur en hammare ska hanteras. Såg är ett annat verktyg de klarar av.

En snickare är behjälplig med mycket som gäller ett bygge. Det kan handla om små enkla saker men även om stora projekt. Oavsett vad du vill ha hjälp med när det gäller hantering av trä kan du alltid räkna med att en snickare är den som kan hjälpa dig.

Med hammaren och sågen i högsta hugg tillsammans med spikar, skruvar och skruvdragare kan en snickare från Örebro förvandla ditt befintliga boende till något du aldrig kunnat drömma om. Likaså kan du får se en ritning på papperet växa till ett stort projekt med flera hus och byggnader mitt framför ögonen på dig.

Det finns många snickare i Örebro

När du väl tagit beslut om att du vill uppföra en byggnad, eller ha hjälp med att bygga om något, kan en snickare i Örebro vara precis det du behöver. Efter en första träff där ni går igenom vad du vill ha för professionell hjälp, kan du välja om du vill ha hjälp med allt eller bara några moment.

Du får en offert och kan ta ställning till vad som finns på den. Kanske vill du lägga till eller dra ifrån något innan du blir helt nöjd med hur du vill att det ska vara. Det är ju till syvende och sist bara ditt beslut. Du ska leva länge med allt det innebär.

← Äldre inlägg