Blogg

RSS

Fönsterrenovering Stockholm - ett bättre alternativ

17 Nov 2022

Underhållet av fastigheter är det som gör skillnad i det långa loppet. Genom att hela tiden ta investeringar i underhåll så slipper man akuta kostnader och skador som kräver stora pengar för att åtgärda. Tekniskt underhåll och en stabil partner inom detta är eftersträvansvärt för alla fastighetsägare och BRF:er i Stockholm. Tyvärr ser man dock att många företag inom förvaltning tar genvägar i dessa frågor. Något som kan bli dyrt i slutändan.

Ett exempel på detta gäller fönsterrenovering i Stockholm snarare än att investera i nya fönster. För många är det enklare att välja det senare alternativet - trots att en fönsterrenovering i Stockholm är smidigare, ger samma effekt och, framförallt, sker till en bråkdel av kostnaden. Att renovera fönster i Stockholm är ett förbisett alternativ som många tänker sig är exkluderat endast till villaägare.

Fördelar med att renovera fönster i Stockholm

Faktum är att många fastighetsägare, företag och BRF:er skulle spara enorma pengar bara genom att utreda möjligheterna kring detta. Både för stunden och på längre sikt. I samband med att en fönsterrenovering äger rum så kan man nämligen också idag passa på att byta ut glasen och sätta dit nya sådana som har ett lägre U-värde.

Rent konkret så innebär detta byte att fönstren isolerar bättre - de når samma nivåer som moderna fönster - och att varm luft stannar inomhus medan kall luft hålls kvar på utsidan. Genom detta sänker man kostnaderna för uppvärmning och energi - samtidigt som man också ger en bättre inomhusmiljö.

Många tänker sig att en fönsterrenovering i Stockholm enbart handlar om att skapa en snyggare fasad, men så är alltså inte fallet: det handlar lika mycket om funktion som estetik och det är också därför det första steget alltid bör vara att utreda vilka möjligheter som finns. De fönster som sitter på era fastigheter kan bli som nya igen - och detta till väldigt låga kostnader.

Säkra och energieffektiva fönster i gammal stil

5 Oct 2022

Bra fönster är viktigt för den som vill sänka sina energikostnader. Men hur väljer man egentligen fönster till sitt hus? Här kommer några användbara tips.

Det lönar sig att byta ut dåliga fönster mot nya energisnåla med lågt U-värde. Men då fönster är lite som husets ögon gäller det att också välja fönster som passar huset och arkitekturen. Ofta blir det bäst om man väljer liknade fönster som det var tidigare och med originalprofil.

Fönster finns i flera olika material som PVC, trä och trä/aluminium. Det sistnämnda är träfönster som på utsidan har en målad aluminiumbeklädnad. Det skyddar träet och gör att fönstret i stort sett blir underhållsfritt. Fönster av trä måste däremot regelbundet underhållas och målas för att inte drabbas av röta. Men sköter man underhållet som man ska kan fönstret hålla hur länge som helst.

Smidigt att handla fönster på nätet

När man väljer nya fönster kan det vara bra att också tänka på funktion och hur man öppnar fönstret, särskilt om man har ett hus med en övervåning. Då kan det vara smart att välja fönster som öppnas inåt eller som är vridbara så att det enkelt går att rengöra och putsa utsidan när det behövs.

En annan viktig aspekt när man letar nya fönster till sitt hus är såklart priset. Särskilt om det är många fönster man behöver. Det finns nätbutiker med stort utbud av fönster från olika tillverkare. Att handla på nätet är smidigt men blir också ofta billigare eftersom man slipper många mellanhänder.

Snickare från Örebro har full sving på hammaren

30 Sep 2022

Hittar du snickare från Örebro som vill åta sig ett uppdrag kan du räkna med att de vet hur en hammare ska hanteras. Såg är ett annat verktyg de klarar av.

En snickare är behjälplig med mycket som gäller ett bygge. Det kan handla om små enkla saker men även om stora projekt. Oavsett vad du vill ha hjälp med när det gäller hantering av trä kan du alltid räkna med att en snickare är den som kan hjälpa dig.

Med hammaren och sågen i högsta hugg tillsammans med spikar, skruvar och skruvdragare kan en snickare från Örebro förvandla ditt befintliga boende till något du aldrig kunnat drömma om. Likaså kan du får se en ritning på papperet växa till ett stort projekt med flera hus och byggnader mitt framför ögonen på dig.

Det finns många snickare i Örebro

När du väl tagit beslut om att du vill uppföra en byggnad, eller ha hjälp med att bygga om något, kan en snickare i Örebro vara precis det du behöver. Efter en första träff där ni går igenom vad du vill ha för professionell hjälp, kan du välja om du vill ha hjälp med allt eller bara några moment.

Du får en offert och kan ta ställning till vad som finns på den. Kanske vill du lägga till eller dra ifrån något innan du blir helt nöjd med hur du vill att det ska vara. Det är ju till syvende och sist bara ditt beslut. Du ska leva länge med allt det innebär.

Målare i Solna hjälper dig få rätt färg

27 Sep 2022

Är du igång och renoverar, men behöver hjälp med att hitta rätt färg och kulör? Då kan du anlita en erfaren målare i Solna och direkt få ett vackert resultat.

Att se innebär att se färger. Världen är uppfylld av dem. Det spelar ingen roll om du är färgblind eller har perfekt seende. Allt handlar i slutändan om färger. De finns i ljuset från solen och i slutändan handlar det om material som fångar upp en viss färg från ljuset. Det kan också göra att färger kan se annorlunda ut beroende på just ljuset.

I en värld som består av färg är det därför mycket viktigt när det är dags att måla sitt hem. Det kan handla om att välja färgen på väggarna inne i ett rum eller i taket. Det kan handla om färgen på köksluckorna eller på husets fasad. Oavsett vilket kan en målare hjälpa dig.

Målare kan allt om färg

Det är inte lätt att hitta rätt färg och kulör. Något som ser bra ut på en liten bit papper behöver inte se lika bra ut på en hel vägg. Vissa typer av rum passar till vissa typer av färger. Det kan handla om ljusinsläpp, storlek och belysning. Beroende på detta kan du råka välja en färg som inte alls kommer att passa.

Därför finns det hjälp att få från skickliga målare i Solna. De vet precis hur färgen kommer att bli i ett visst rum och kan hjälpa dig undvika fallgropar. På så sätt kan du få den perfekta färgen till ditt hem. Kontakta en duktig målare här: målaresolna.biz

Markentreprenad i Stockholm fixar dräneringen

27 Sep 2022

Får ni översvämning i er källare titt som tätt? I så fall är dräneringen otillräcklig. En kompetent markentreprenad i Stockholm kan lätt fixa problemet.

Att trädgården eller husets källare svämmas över kan ibland hända någon enstaka gång då det är extremt höga vattenflöden eller massor av regn. Detta kan man inte göra särskilt mycket åt då man inte kan rå på vädrets makter. Men har man däremot återkommande problem med översvämning och fukt i källaren beror detta på att dräneringen runt huset är otillräcklig.

Ofta är det lite äldre hus som brukar drabbas av översvämning på grund av att dräneringen inte fungerar som den ska. Men även nybyggda fastigheter kan drabbas om de som utfört markarbetet slarvat. Det enda man kan göra är att ta hjälp av en markentreprenad för att få dräneringen omgjord och förbättrad.

Viktigt att titta på referenser då man väljer markentreprenad

Vatten ska absolut inte rinna in mot husgrunden. Det händer ibland att det blir sättningar i marken runt äldre hus vilket gör att regnvatten rinner i fel riktning. Men att källaren översvämmas kan också bero på att man byggt en väg i närheten som påverkar dräneringen. Dräneringsrör kan vara gamla och igensatta eller till och med trasiga.

Då måste man anlita ett företag som är specialiserade på dränering och markarbeten i Stockholm. Det kan vara klokt att ta in offerter från mer än en markentreprenad för att jämföra kostnader. Men vill man vara säker på att markarbetet blir bra måste man även titta på referenser då man väljer markentreprenad.

Kontrollansvarig Stockholm - tips och råd

23 Sep 2022

Om du står inför att bygga nytt, bygga till en genomföra någon typ av större renovering som kräver ett bygglov så är det också troligt att du kommer att behöva anlita en kontrollansvarig i Stockholm. En kontrollansvarig som måste ha en oberoende ställning och som fungerar som en slags länk mellan dig som byggherre och Byggnadsnämnden. Ännu en utgift att addera till budgeten du satt upp? Ja, en kontrollansvarig bär en kostnad - men det är pengar som ska ses som en investering.

För att förklara detta så måste man också se till de fördelar som en kontrollansvarig i Stockholm för med sig. Som byggherre så har du ett ansvar i att ditt bygge sker i enlighet med de lagar och regler som finns - och att exempelvis ingen gör sig illa i samband med att projektet fortlöper. Det kan vara svårt att hålla reda på allt. Hur vet du exempelvis att företaget du anlitar inte tar några genvägar och bygger på ett sätt som kan visa sig vara fusk?

Fördelar med en kontrollansvarig i Stockholm

Genom att du har en sakkunnig kontrollansvarig så minimeras riskerna för detta. En av de uppgifter som en kontrollansvarig i Stockholm har är nämligen att upprätta en kontrollplan. Denna måste följas av entreprenören och att detta också sker är något som din KA kollar upp genom besök - både anmälda och oanmälda.

Utöver detta så deltar en kontrollansvarig i Stockholm även vid tekniska byggråd med Byggnadsnämnden samt lämnar ett utlåtande i samband med att slutbesiktningen sker. Det handlar om en person som du kommer att ha en enorm nytta av. Din KA kommer att vara en person som säkerställer en kvalitativ byggnation och samtidigt också vara ett välbehövligt bollplank för dig under tiden projekten sker.

Radon i Stockholm – mät halten!

20 Sep 2022

Radon är en gas som varken syns eller luktar. När gasen sönderfaller kan radioaktiva ämnen bildas. Kontakta företag som är experter på radon i Stockholm.

Radon i för stora halter i din bostad är hälsovådligt och kan förorsaka cancer vid inandning. Många är bekanta med blåbetong. Det var ett byggmaterial som användes i mitten av 1900-talet. Sådana byggnader finns naturligtvis än idag och avger radon. Radon kan även finnas i mark eller i vatten.

Det finns vägar att sänka halten av radon i din bostad. Första steget är dock att göra en professionell mätning. Nästa steg är att du ser till att ha en ventilation som håller radonhalten under det gränsvärde som gäller. Radon i vatten tas bort med en central radonavskiljare i fastigheten. I kommunalt vatten har dock radon redan tagits bort vid vattenverket. Radon i mark tas bort med täta bottenplattor och rör.

Radon i Stockholm – mätning och åtgärder

Om du misstänker att halten av radon i din bostad är för hög ska du kontakta ett företag som känner till problemen med radon i Stockholm. Det vanliga är att en sådan mätning görs över en längre tidsperiod och alltid under vinterhalvåret.

Tänker du sälja din villa? Fastighetsmäklare brukar betona att det är viktigt att ha mätt radonhalten i huset du ska sälja. Speciellt om stommen i huset är byggd med blåbetong eller om det är känt att marken i bostadsområdet avger radongas. Gör mätningen i tid. En expert på radon i Stockholm ger förslag på åtgärder för sänka radonhalten.

Betonghåltagning en nyhet i Uppsala

2 Sep 2022

Tänkt bygga om i huset i Uppsala? Kanske öppna upp och skapa en mer öppen och ljus planlösning? Då kan det behöva göras en betonghåltagning för att lyckas.

Huset utanför Uppsala hade Erika och Benjamin ärvt av Erikas föräldrar, som inte dött, utan valt att flytta in till stan. Det var ett tvåvåningshus med åtta rum. Helt galet, men det fanns alltid något att använda dem till. Många av familjens träffar brukade ske där och skulle så göra även i framtiden.

Erika tyckte dock att det var lite klaustrofobiskt särskilt på nedervåningen. Det var så diskussionen började om att göra en öppen planlösning vid kök, hall och vardagsrum. De hade kollat upp om väggarna var bärande, vilket några var. De skulle höra med den utvalda byggfirman om de kunde få hål i väggarna där de önskade.

Betonghåltagning, vad är det?

Två hantverkare från Uppsala kom för att se huset och få ritningarna de behövde se över. Erika och Benjamin ville inte ha några dörrar utan önskade nästan bort hela väggarna. Eller om det inte gick, göra valv. Hantverkarna tog med sig informationen för att återkomma bara några dagar senare. Deras plan var perfekt och jobbet kunde börja.

Projektet skulle ta sin tid då de behövde göra betonghåltagning på varje vägg genom att använda speciella, starka maskiner. Några av väggarna var bärande och behövde stagas upp på ett särskilt sätt. Erika och Benjamin kände sig trygga med hantverkarna och gav dem ok. Några veckor senare var betonghåltagningen klar och ljuset kunde äntligen ta sig in i alla skrymslen och vrår. Läs vidare om betonghåltagning här: betonghåltagninguppsala.se 

Återställ huset med fasadrenovering i Stockholm

1 Sep 2022

Har ni en äldre fastighet där fasaden behöver renoveras? En fasadrenovering i Stockholm ska anpassas till arkitektur och tidsepok. Här kommer några tips.

Som fastighetsägare eller bostadsrättsförening är det viktigt att man hela tiden ser över och underhåller fastigheten och husets ytskikt. Tak, fönster och fasad måste vara i bra skick annars kan man få problem med fukt och mögelskador. Börjar färgen flagna på fasaden eller om det uppstår sprickor gör man bäst i att åtgärda problemen så snabbt som möjligt.

En putsad fasad som har renoverats efter konstens alla regler håller vanligtvis i fyrtio år. Men den kan behöva renoveras tidigare än så beroende på hur pass utsatt fastigheten är för väder och vind. Har putsen börjat släppa från fasaden måste man absolut se till att åtgärda detta. Inte bara för att skydda huset utan även för att förbipasserande inte ska skadas av nerfallade puts.

En fasadrenovering ökar värdet på fastigheten

Har man en äldre fastighet I Stockholm som fått sin fasad förändrad vid tidigare renoveringar bör man fundera på att återställa den till originalskick. Då kommer fastigheten garanterat att också öka i värde. Det krävs bygglov om man vill förändra eller måla om en fasad i en ny kulör.

Fast strävar man efter att återställa en byggnad till originalskick brukar det inte varar några problem med att få bygglov. En fasadrenovering görs bäst under vår och sommar när det är lite varmare och man inte är i behov av uppvärmning på samma sätt. Det finns byggföretag som är specialiserade på både fasad- och fönsterrenovering. Vissa av dem kan även hjälpa till att lägga om taket. Läs på mer om fördelarna med fasadrenovering utfört av detta företag: fasadrenoveringstockholm.net

Bättre isolering i Örebro

27 Aug 2022

Numera är de flesta väldigt medvetna om miljön och även om uppvärmningskostnader. Flera i Örebro väljer att byta isolering för att minska på sina kostnader.

Huset som Anders och Kristin bodde i var ett arv efter Anders farmor. Huset var charmigt men hade inte renoverats på väldigt många år. Bland annat var huset dragigt och det gick åt en hel del pellets för att hålla det varmt och skönt för familjemedlemmarna. Med de ökade levnadskostnaderna behövde de hitta en lösning.

Det första projektet var uppenbart. De skulle byta ut alla fönster mot treglas. En vanlig uppgradering för att hålla värmen kvar i huset. Men genom en bekant fick de även ett annat tips. Att se vilken isolering huset hade i väggarna och höra med fackmän om det fanns något som kunde förbättras.

Uppdaterad isolering

Paret var även mycket miljömedvetna och funderade förutom på isoleringseffekten även vad isoleringen är gjord av. De bestämde sig för att höra med ett företag som arbetar med isolering i Örebro. Dessa kom på besök för att ta reda på lite mer om huset och sedan göra rekommendationer för renovering.

Efter att ha haft några möten med företaget bestämmer sig Anders och Kristin för att byta isolering i huset. Den gamla tas bort och lösullsisolering sprutas in i väggarna. Dessutom ska företaget isolera det hittills oisolerade vindsutrymmet som varit en av anledningarna till att värmen inte stannar kvar i huset. De ser fram emot att se skillnaden på elräkningarna när allt är på plats.

Välj bland nyckelfärdiga hus

8 Aug 2022

Om du vill bygga hus med trygghet, ska du kontakta ett företag som bygger nyckelfärdiga hus. Din husleverantören tar helhetsansvar för hela byggprocessen.

Nyckelfärdiga hus är långt ifrån standardiserade och omöjliga att skräddarsy till din familjs specifika behov och önskemål. Istället har du många olika modeller att välja bland. Du kan köpa ett enplanshus eller en exklusiv villa. Inredning till kök och badrum kan du själv bestämma. Du väljer golv- och väggbeklädnad efter eget fritt val.

För uppvärmning och energiförsörjning finns många alternativ. Du kan ha golvvärme eller radiatorer, som kopplas till fjärrvärme eller värmepump. På ditt tak kan du installera solpaneler. Det finns alltså många möjligheter att kombinera värmekomfort med klimatsmart och grön energianvändning.

Nyckelfärdiga hus med helhetsansvar

Det finns många sätt att göra sig olycklig i samband med husbygge. Om du försöker bygga i egen regi och inte har lång erfarenhet, kan du få många sömnlösa nätter. Att planlägga och samordna olika hantverkares jobb är svårt. Risken är stor att de går i vägen för varandra. Byggprocessen kan då försenas och i slutänden kommer din budget att spricka.

Om du väljer att kontraktera ett företag som bygger nyckelfärdiga hus med totalentreprenad, kommer byggaren att ta ett helhetsansvar från byggstart. Du får ett kontrakt med fast pris och du slipper att förhandla med materialleverantörer och hantverkare. Erfarna arbetsledare styr upp byggprocessen och de har skickliga hantverkare till sitt förfogande. Det enda du behöver göra är att skaffa tomt och bygglov. När bygget är klart tar du över nyckeln till huset.

Rörmokare i Stockholm gör installationen åt dig

21 Jul 2022

Det är lätt att beställa hem diskmaskiner och andra vitvaror på nätet, men när de kommer behöver du en behörig rörmokare i Stockholm som gör installationen.

Det sägs att när en försäljare säger att det kommer att ta 10 minuter att installera en produkt så får man räkna med en timme. Försäljaren har gjort det förut och då går det fort, men om man är ovan tar det tid och kan bli väldigt fel.

När det gäller installation av värmepumpar, varmvattenberedare, tvättmaskiner och andra produkter där det inte bara handlar om att koppla i en sladd, krävs det att den som utför installationen ska vara behörig för arbete i våtrum för att försäkringen ska gälla. Vatten och el kan ställa till med mycket bekymmer om det inte görs på rätt sätt.

Ring en rörmokare i Stockholm som har jour

En modern rörmokare har en bred kompetens och kallas numera VVS-tekniker. De har behörighet att arbeta med våtrumsinstallationer men kan också installera värmepumpar och kylanläggningar. Att arbeta med VVS innebär Värme,Vatten och Sanitet. Det gör en rörmokare till den som ser till att allt det nödvändigaste i en byggnad finns på plats och fungerar.

Det spelar ingen roll om det är ett vattenlås som gått sönder eller om det ska dras ledningar i ett nybygge, rörmokare hjälper till med både små och stora installationer. Eftersom man vet hur viktigt det är att allt fungerar, har rörmokare i Stockholm dygnetruntjour för att du alltid ska kunna få den hjälp du behöver.

Attefallshus ett sätt att flytta hemifrån i Stockholm

16 Jul 2022

Attefallshus hjälper din tonåring lämna boet i Stockholm. Att flytta hemifrån blir allt svårare för huvudstadens ungdomar, snart är det nästan omöjligt.

Hur ska du göra med din tonåring i Stockholm? Han eller hon kommer sannolikt vilja flytta hemifrån så fort som möjligt. Det vill de flesta tonåringar som börjar närma sig myndighetsåldern. Men hur sjutton ska du ha råd med det? Bara kontantinsatsen skulle ju dränera hela ditt pensionskonto.

Om du bor i villa med egen tomt kan en lösning vara att bygga ett attefallshus. På det sättet kan ditt snart myndiga barn flytta hemifrån utan att egentligen flytta hemifrån. Och det till en betydligt mindre kostnad än att köpa ungen en egen bostadsrätt, ens om det skulle vara en liten etta med kokvrå.

Attefallshus räddar den härligt fria ungdomsperioden

Faktiskt kan ett attefallshus i Stockholm vara barnens enda chans att alls flytta hemifrån. Bostadsmarknaden i kombination med den svajiga ekonomin har gjort att allt fler ungdomar bor hemma allt längre och längre. Vissa så länge som till de är 25–30 år. Ute i Europa är detta inget ovanligt. Men för svenskar kan det minst sagt kännas ovant.

Många ser tillbaka på våra ungdomsår som en härlig tid av stor frihet, långt från mammas och pappas kvävande famn. Även om du på ett sätt kanske vill ha ditt barn nära för all framtid, är det ändå en sorg att inte kunna erbjuda ett alldeles eget förstaboende. Men med ett attefallshus kan du faktiskt det.

Duschkabin med badrumsrenovering i Bromma

7 Jul 2022

När du ändå gör en badrumsrenovering i Bromma kan du passa på och skaffa det som du har drömt om länge, som till exempel en ny, snygg duschkabin med spröjs.

Vill du fixa till badrummet börjar du med att kontakta ett företag som kan hjälpa dig med att utföra din badrumsrenovering i Bromma. Oftast är det enklast att be dem ta hand om entreprenaden om det är mycket som ska göras. Då samordnar de alla hantverkare, och du slipper kontakta så mycket folk.

En entreprenad innebär också att din kontaktperson gör upp en tidsplan och tar ansvar för att jobbet flyter på. Du kan i lugn och ro bestämma vilken badrumsinredning du vill ha och vilka färger och material du har tänkt dig. Vill du ha golvvärme eller handdukstork skriver du upp det på din önskelista. En snygg duschkabin kan vara den elegans du gillar.

Allt är fräscht vid en badrumsrenovering

Vissa ytor i ditt badrum kan vara jobbiga att städa, och med nya och praktiska modeller av badrumsinventarier får du enkelt bort alla smutsgömmor. Vägghängda toalettstolar som är helt raka i ytorna gör städningen enkel. Dessutom är de snålspolande, precis som duschmunstyckena.

Kanske nöjer du dig med en snygg badrumstapet, men du kan också satsa på en helt ny typ av kakel. Det är en smaksak vad du väljer, men man brukar tänka på att modet kan växla under årens gång. Därför är det bra om extra färgstarka saker är lätta att byta, som till exempel badrumsmattan och handdukarna.

← Äldre inlägg