Blogg

RSS

Välj bland nyckelfärdiga hus

8 aug 2022

Om du vill bygga hus med trygghet, ska du kontakta ett företag som bygger nyckelfärdiga hus. Din husleverantören tar helhetsansvar för hela byggprocessen.

Nyckelfärdiga hus är långt ifrån standardiserade och omöjliga att skräddarsy till din familjs specifika behov och önskemål. Istället har du många olika modeller att välja bland. Du kan köpa ett enplanshus eller en exklusiv villa. Inredning till kök och badrum kan du själv bestämma. Du väljer golv- och väggbeklädnad efter eget fritt val.

För uppvärmning och energiförsörjning finns många alternativ. Du kan ha golvvärme eller radiatorer, som kopplas till fjärrvärme eller värmepump. På ditt tak kan du installera solpaneler. Det finns alltså många möjligheter att kombinera värmekomfort med klimatsmart och grön energianvändning.

Nyckelfärdiga hus med helhetsansvar

Det finns många sätt att göra sig olycklig i samband med husbygge. Om du försöker bygga i egen regi och inte har lång erfarenhet, kan du få många sömnlösa nätter. Att planlägga och samordna olika hantverkares jobb är svårt. Risken är stor att de går i vägen för varandra. Byggprocessen kan då försenas och i slutänden kommer din budget att spricka.

Om du väljer att kontraktera ett företag som bygger nyckelfärdiga hus med totalentreprenad, kommer byggaren att ta ett helhetsansvar från byggstart. Du får ett kontrakt med fast pris och du slipper att förhandla med materialleverantörer och hantverkare. Erfarna arbetsledare styr upp byggprocessen och de har skickliga hantverkare till sitt förfogande. Det enda du behöver göra är att skaffa tomt och bygglov. När bygget är klart tar du över nyckeln till huset.

Rörmokare i Stockholm gör installationen åt dig

21 jul 2022

Det är lätt att beställa hem diskmaskiner och andra vitvaror på nätet, men när de kommer behöver du en behörig rörmokare i Stockholm som gör installationen.

Det sägs att när en försäljare säger att det kommer att ta 10 minuter att installera en produkt så får man räkna med en timme. Försäljaren har gjort det förut och då går det fort, men om man är ovan tar det tid och kan bli väldigt fel.

När det gäller installation av värmepumpar, varmvattenberedare, tvättmaskiner och andra produkter där det inte bara handlar om att koppla i en sladd, krävs det att den som utför installationen ska vara behörig för arbete i våtrum för att försäkringen ska gälla. Vatten och el kan ställa till med mycket bekymmer om det inte görs på rätt sätt.

Ring en rörmokare i Stockholm som har jour

En modern rörmokare har en bred kompetens och kallas numera VVS-tekniker. De har behörighet att arbeta med våtrumsinstallationer men kan också installera värmepumpar och kylanläggningar. Att arbeta med VVS innebär Värme,Vatten och Sanitet. Det gör en rörmokare till den som ser till att allt det nödvändigaste i en byggnad finns på plats och fungerar.

Det spelar ingen roll om det är ett vattenlås som gått sönder eller om det ska dras ledningar i ett nybygge, rörmokare hjälper till med både små och stora installationer. Eftersom man vet hur viktigt det är att allt fungerar, har rörmokare i Stockholm dygnetruntjour för att du alltid ska kunna få den hjälp du behöver.

Attefallshus ett sätt att flytta hemifrån i Stockholm

16 jul 2022

Attefallshus hjälper din tonåring lämna boet i Stockholm. Att flytta hemifrån blir allt svårare för huvudstadens ungdomar, snart är det nästan omöjligt.

Hur ska du göra med din tonåring i Stockholm? Han eller hon kommer sannolikt vilja flytta hemifrån så fort som möjligt. Det vill de flesta tonåringar som börjar närma sig myndighetsåldern. Men hur sjutton ska du ha råd med det? Bara kontantinsatsen skulle ju dränera hela ditt pensionskonto.

Om du bor i villa med egen tomt kan en lösning vara att bygga ett attefallshus. På det sättet kan ditt snart myndiga barn flytta hemifrån utan att egentligen flytta hemifrån. Och det till en betydligt mindre kostnad än att köpa ungen en egen bostadsrätt, ens om det skulle vara en liten etta med kokvrå.

Attefallshus räddar den härligt fria ungdomsperioden

Faktiskt kan ett attefallshus i Stockholm vara barnens enda chans att alls flytta hemifrån. Bostadsmarknaden i kombination med den svajiga ekonomin har gjort att allt fler ungdomar bor hemma allt längre och längre. Vissa så länge som till de är 25–30 år. Ute i Europa är detta inget ovanligt. Men för svenskar kan det minst sagt kännas ovant.

Många ser tillbaka på våra ungdomsår som en härlig tid av stor frihet, långt från mammas och pappas kvävande famn. Även om du på ett sätt kanske vill ha ditt barn nära för all framtid, är det ändå en sorg att inte kunna erbjuda ett alldeles eget förstaboende. Men med ett attefallshus kan du faktiskt det.

Duschkabin med badrumsrenovering i Bromma

7 jul 2022

När du ändå gör en badrumsrenovering i Bromma kan du passa på och skaffa det som du har drömt om länge, som till exempel en ny, snygg duschkabin med spröjs.

Vill du fixa till badrummet börjar du med att kontakta ett företag som kan hjälpa dig med att utföra din badrumsrenovering i Bromma. Oftast är det enklast att be dem ta hand om entreprenaden om det är mycket som ska göras. Då samordnar de alla hantverkare, och du slipper kontakta så mycket folk.

En entreprenad innebär också att din kontaktperson gör upp en tidsplan och tar ansvar för att jobbet flyter på. Du kan i lugn och ro bestämma vilken badrumsinredning du vill ha och vilka färger och material du har tänkt dig. Vill du ha golvvärme eller handdukstork skriver du upp det på din önskelista. En snygg duschkabin kan vara den elegans du gillar.

Allt är fräscht vid en badrumsrenovering

Vissa ytor i ditt badrum kan vara jobbiga att städa, och med nya och praktiska modeller av badrumsinventarier får du enkelt bort alla smutsgömmor. Vägghängda toalettstolar som är helt raka i ytorna gör städningen enkel. Dessutom är de snålspolande, precis som duschmunstyckena.

Kanske nöjer du dig med en snygg badrumstapet, men du kan också satsa på en helt ny typ av kakel. Det är en smaksak vad du väljer, men man brukar tänka på att modet kan växla under årens gång. Därför är det bra om extra färgstarka saker är lätta att byta, som till exempel badrumsmattan och handdukarna.

Golvslipning kan göras svårt (eller lätt) i Stockholm

3 jul 2022

Golvslipning i Stockholm kan vara riktigt besvärligt. I alla fall om du ska stå för transport och logistik av tunga maskiner. Bättre att leja in hela tjänsten.

Att slipa golv är inget du gör för hand. Det kräver rätt utrustning och ganska tunga maskiner. Du behöver dock inte köpa maskiner för att slipa golvet en endaste gång. De går alldeles utmärkt att hyra. Frågan är bara om du inte lika gärna ska hyra in någon som också utför arbetet, när du ändå håller på.

Det är inte helt lätt att transportera tunga maskiner tvärs över Stockholm. Många hus har dessutom små och trånga hissar, där det kan vara svårt att få plats med en golvslip. Om du hyr in en firma som gör hela jobbet, slipper du tänka på allt sådant där logistiskt trassel.

Golvslipning är kul en liten stund

En firma som utför golvslipning i Stockholm står nämligen för allt som krävs för att dina golv ska slipas. Det innebär att de tar med sig rätt maskin, transporterar den till ditt hem, får in den i din lägenhet, slipar golvet – och tar med sig maskinen därifrån. För dig som inte har tillgång till en stor bil kan det faktiskt bli billigare att leja in hela tjänsten.

Faktiskt är just logistiken något som Stockholm har emot sig, när det kommer till DIY. Visst kan det vara kul att prova på att slipa golvet med en golvslip på egen hand, men hur länge räcker det nöjet? Då är det kanske bättre att fråga golvsliparen snällt om du får köra hans maskin i fem minuter.

När ska man byta fönster

3 jul 2022

Det finns ingen fast tid för byte av fönster. De flesta håller i många år men många väljer byte för att sätta in treglas för ljud och minska sina elkostnader.

Sanna och Anders hade vid husköpet valt ett äldre hus. Båda tyckte att det hade mer charm och stack ut. Men samtidigt var det inte bara att flytta in. Den tidigare ägaren hade varit en gammal dam som skulle flytta till ett boende. Därför hade ingen renovering gjorts på många herrans år.

De hade renoverat badrum och kök. Spisen hade varit av den gamla sorten och golvet var inget att hurra för. Nu var det dags för nästa steg - fönstren. Ramarna var av trä och hade flagnat. Nu var det dags att byta fönster.

Nya fönstret bra för ekonomin

De hade varit eniga om vilka fönster de skulle välja. De skulle byta ut tvåglas mot treglasfönster. Som skulle göra en ordentlig skillnad i uppvärmningskostnader. En annan positiv effekt var att det även minskade ljuden från vägen som gick en bit från huset. Karmarna de valt var i aluminium för att de var hållbarast och såg bra ut.

För att ge det gamla huset det där lilla extra hade de valt att ha spröjsade fönster i köket. Det fungerar på så vis att man satte trä spröjs på insidan och aluminium på utsidan. När fönstren kom skulle en hantverkare hjälpa, vilket var viktigt för att en tio års garanti skulle gälla. Dessutom ingen av dem var särskilt händig. Köp dina nya fönster hos detta företag: fonster.net

Chevron golv är lyxigt

27 jun 2022

Vill du känna att du omger dig med tidlös lyx ska du låta lägga ett chevrongolv. Det är något exklusivt, en typ av parkett med traditioner från gamla slott.

En chevronparkett liknar en fiskbensparkett, men stavarna ligger kant i kant i långa rader, och det ger ett speciellt pilspetsmönster. Man åstadkommer detta genom att kanten på stavarna sågas i 45 graders vinkel. För var detta mönster vanligt i slott, så det har fina traditioner. Nu är det möjligt för vem som helst att lägga in chevrongolv. Trä är populärt som aldrig förr. Det är ett naturmaterial som är lika tidlöst som det är vackert.

Ett parkettgolv går att slipa om ett visst antal gånger, så du får ett verkligt hållbart golv för långa tider framöver när du lägger in ett chevrongolv. Det framhäver möbler och mattor så att hela rummet känns exklusivt.

Chevrongolv gör rättvisa åt träets skönhet

Ett äkta trägolv är något som uppskattas överallt. Folk som har bytt ut sina trägolv mot plast av olika slag byter nu gärna tillbaka igen och satsar på naturmaterial. Hantverket att lägga stavar mot varandra till ett vackert parkettgolv har fått en renässans. Det kräver stor skicklighet att få alla stavar att passa perfekt ihop, så det är nästan som ett konstverk.

Anlitar du en professionell och skicklig golvläggare för ditt chevrongolv kommer du att få något att vara verkligt stolt över. Om du funderar på att renovera och snygga upp därhemma, är chevrongolv ett fint alternativ för att få tidlös elegans.

Asfaltering i Stockholm gör vägarna lätta att köra på

2 jun 2022

Asfaltering i Stockholm är inte bara för vägar. Det behövs asfalt på gator och torg som det heter. Vid köpcentrum finns det för det mesta utlagt svart asfalt.

Själva ordet asfalt kommer från grekiskan. Där heter det asfaltos och syftar till något solitt som håller samman. Ordet i sig betyder säker och stadig. Precis så är det med asfalt. Den håller ihop olika slags komponenter och det är ett säkert och stadigt material, hållbart i många, långa år framöver.

När man lagt ut asfalt kan den i sämsta fall bara hålla i tjugo år. Det är ju ändå en lång tid med tanke på att det då är på ett ställe där det är högt slitage. På andra ställen håller den säkert i fyrtio år eller längre. Det är alltså både slitstarkt och hållbart att göra en asfaltering. Ett riktigt slitgöra är det dock att få den på plats.

Asfaltering i Stockholm när den är som bäst

Nu kan du som begär att få en asfaltering be om grön asfalt i stället för svart. Är inte det konstigt? Hur är det möjligt att lägga asfalt i Stockholm som är grön? Saken är den att asfalten fortfarande är svart. Sättet att lägga den är mer miljövänligt. Alltså kallas det för grön asfalt.

Grön asfalt sägs ge mindre utsläpp. Då menar man koldioxid. De fossila bränslena i tillverkningen har ersatts med andra mer miljövänliga. Det kan vara träpellets eller talloljebeck. Under processen är man noga med att använda sig av grön el.

Pålning ger rätt förutsättningar till alla konstruktioner

26 maj 2022

När du är i behov av att bygga en stabil grund på ett instabilt underlag är pålning lösningen för dig. Betongpålning skapar förutsättningarna för ditt bygge.

Det kommer inte som en chock för någon att inte alla underlag är lika stabila. Det kan vara långt till berggrunden och lager av jord ovanpå kan göra marken förrädisk. Jorden kommer dessutom i olika arter. Beroende på vilken jordart som finns i marken skapar det olika förutsättningar för vad som kan byggas uppe på den.

Det innebär att dina planer kan förstöras på grund av att rasrisken hindrar dig från att bygga ditt drömhus. När detta kommer till din kännedom kan det också verka alldeles hopplöst. Det finns ju inte så mycket vi kan göra åt jorden, men misströsta inte. Det finns en lösning på ditt problem.

Pålning ger stöd när marken är instabil

Pålning innebär att en påle borras eller slås ner i marken tills den når berggrunden eller hårdare jord. Det sker med så hög kraft att det via pålarna ger stöd till den konstruktion som ska byggas på marknivå. Genom att pålarna förankras i stadigare jord än den som ligger högre upp kan ditt bygge fortfarande genomföras.

Detta betyder att hus, järnvägar, broar och mycket mer kan byggas på platser där omständigheterna inte är optimala. Pålning kan därför efterfrågas av både företag och privatpersoner. Det innebär att dina byggdrömmar inte behöver skrotas bara för att marken inte är tillräckligt stabil. Istället är betongpålning ett möjligt alternativ för dig.

Byggstädning Stockholm - möjliggör besiktningen

20 maj 2022

Att renovera, bygga nytt eller bygga till innebär att man har ett ganska stökigt projekt framför sig. Oavsett vad det handlar om så innebär ett byggprojekt en ganska stor uppoffring från samtliga medlemmar i familjen. Den vardag man känner får stå tillbaka till förmån för ett, mer eller mindre, organiserat byggkaos. Att ta professionell hjälp med byggstädning i Stockholm i samband med att den sista spiken hamrats i är att rekommendera och detta av flera skäl.

Vi bygger mer idag än någonsin tidigare. Privatpersoner lägger ner mer pengar på det egna hemmet och prioriterar bostaden på ett tydligare sätt än förut. Där vi förr la pengar på resor, på bilar eller på nöjen så står idag renoveringar, tillbyggnader och inredning högst på prioriteringslistan. De allra flesta tar hjälp med de projekt man planerar: man anlitar hantverkare i Stockholm för badrumsrenoveringar, renoveringar i köket och för andra typer av mer komplexa ingrepp.

Det är smart, men det finns tyvärr idag inga garantier för att man får det kvalitativa jobb man räknat med. Tyvärr så sker idag fler fuskjobb och detta hör ihop med Rot-avdraget. Att fler väljer professionell hjälp har skapat en het marknad där tyvärr många oseriösa aktörer hittat en plats.

Bättre besiktning genom byggstädning i Stockholm

För att förhindra framtida konflikter med utföraren så måste det arbete som skett kontrolleras. Detta innebär att man som privatperson alltid ska anlita en besiktningsman i samband med att arbetet med exempelvis en större renovering avslutats. Det är också här vikten av byggstädning i Stockholm kommer in i bilden.

En byggstädning möjliggör för besiktningsmannen att kunna sköta sitt jobb på ett bättre sätt - och ju bättre denne kan göra just sitt jobb, desto säkrare blir man således som beställare. Det gäller oavsett om man agerar som privatperson, fastighetsägare eller som BRF: en byggstädning i Stockholm ska alltid bokas in om man renoverat då en sådan ger en säkrare besiktning.

Välj rätt byggstädning i Stockholm

Byggstädning är en viktigt punkt i samband med en renovering, men viktigt är att man först och främst är medveten om vad en sådan innebär. Förväntar du dig en kliniskt ren bostad så är det inte en byggstädning du söker.

En byggstädning i Stockholm innebär att man anlitar en städfirma som har kapacitet att städa efter en renovering eller ett byggprojekt med allt vad ett sådant innebär och för med sig i form av bråte, slipdamm, kartonger, färg, täckplast och överblivet material. Har du renoverat så vet du att det handlar om smuts en masse.

Ett företag som kan organisera en byggstädning, köra till återvinningsstationen, sortera och exempelvis klara av att dammsuga med en industriell dammsugare är det du ska söka efter. Möjligheten att kombinera en byggstädning med en mer klassisk städning finns också. Du kan alltid addera en sådan i anslutning till att den mer robusta byggstädningen skett.

Anlita en inredningsbyrå för att hitta helheten

16 maj 2022

Anlita en inredningsbyrå för det visuella helhetsintrycket på firman. Det ökar företagskänslan för alla besökare som kliver innanför dörren till firman.

Vilket visuellt helhetsintryck får man när man kommer och hälsar på ert företag? Det är en fråga som är viktig att ställa sig för många företagsledare. Är det viktigt att man får känslan att man är på rätt plats direkt när man kommer innanför dörren, så behöver man se över inredningen.

Då är det dags att kontakta en inredningsbyrå för att få hjälp att hitta känslan. En del företag vill gärna att logotyper och färger i logotyper ska återfinnas som en röd tråd i inredningen. Som ansvarig gäller det att fundera över vilket intryck man vill ge när någon kommer till företaget, vad vill man att de anställda och besökande kunder ska se när de öppnar dörren och kliver in.

Inredningsbyrån arbetar med visuella intryck

Har man haft lokalerna i många år kan man lätt bli lite hemmablind. Då är det skönt med ett par nya fräscha ögon med blick för inredning som kan höja känslan. Små saker kan göra stora under för hur de anställda trivs på företaget när de är på plats.

Företag som nyligen flyttat kan behöva inredningshjälp med att få ordning på de nya lokalerna. En inredare kan hjälpa till i de flesta rummen, med allt från färgsättning på väggar till möbler och gardiner. Inredare arbetar för att hitta en helhetskänsla både i olika rum och i företagets alla lokaler. Kom i kontakt med en inredningsbyrå här: www.insyninterior.se

Dolda fel i hus är den tysta mördaren för villan

30 apr 2022

Hur kan mögel ha uppstått så snabbt i ditt hus? Du har väl inte varit där så länge eller? Det är nästan som det var där från början… ett dolt fel rentutav…

Plötsligt en dag verkar det som att du har mögel i huset, som om det har funnits en fuktskada från början. Men säljaren verkade ju så ärlig och du är ju alltid noga oavsett om du tycker om den du handlar med eller ej. Du använder dig alltid av en utomstående besiktningsman som går grundligt igenom hela huset. Hur kunde detta hända? Rör det sig om ett bedrägeri eller? Vad ska du nu ta dig till när du står där med det nya huset och det är fullkomligt genomruttet av mögel och fuktskador som inte fanns där när ni flyttade in… eller gjorde de det?

Ett dolt fel, vad kan du göra?

För att något ska kvalificeras som ett dolt fel så ska det vara ett fel som inte gick att upptäcka med en grundlig besiktning innan överlåtelsen av fastigheten. Sedan är naturligtvis frågan om felet uppstod på grund av den nya innehavaren av huset eller inte. Dock med mögel och fuktskador så tenderar det ta ett tag innan de upptäcks. Så om du har gått igenom huset grundligt innan du köpte det och ett dolt fel uppenbarar sig så kan du ha rätt till ersättning. Vid omfattande skador kan du också ha rätt att häva hela köpet.

Så får hela familjen plats i fritidshuset

24 apr 2022

Kanske har ni ett fritidshus eller en sommarstuga som varit i familjen i flera generationer och som nu, i och med tillskott av barn och barnbarn med respektive, börjar bli lite trång? Den typen trängsel kan leda till osämja mellan familjemedlemmar och på sikt orsaka att det blir svåra konflikter som endast kan lösas genom utköp. Hur gör man då för att hela familjen skall få plats i sommarstugan? Vi kommer med några tips och råd.

Ta hjälp av en arkitekt

Ett första steg kan vara att anlita en erfaren och kompetent arkitekt i Stockholm som ni rådgör med. Var öppna med era önskningar och be arkitekten komma med olika lösningar på ert problem. Arkitekter är duktiga på att hitta kreativa lösningar som kan göra att ert fritidshus kan användas av fler familjer samtidigt utan att det blir bråk.

Platsbygg inredning

Ett annat steg mot att få mer plats kan vara att platsbygga viss inredning för att utnyttja utrymmet i sommarstugan maximalt. Det kan göra att fler får plats i köket eller runt köksborde. I ett sommarhus behöver man egentligen inte ha så mycket saker annat än sängar och någonstans att stoppa kläder. Undersök ert beteende mönster och ta reda på exakt vart det blir trångt. Lägg era resurserna på att hitta lösningar för just de platserna.

Gör schema

Schemalägg era vistelser i fritidshuset på ett rättvist sätt. Det är enkelt att upprätta en rad regler och sedan initiera ett bokningssystem via Google Calender eller liknande. Blåser det redan hårda vindar i familjeträdet kan det vara ide att ha med en jurist då ni gör upp reglerna så att det blir rättvist för alla inblandade.

Man kan även göra mindre dagsscheman så att inte hela familjen är på samma plats samtidigt genom att till exempel bestämma toalett- och matlagningstider.

Attefallshus och friggebodar

Om fritidshuset inte går att bygga ut eller ändra på kan ni titta på att köpa en friggebod eller ett attefallshus och placera intill huset på tomten. En friggebod ger er möjlighet till fler sovplatser vilket kan räcka långt om det handlar om ett sommarhus där ni ändå mest spenderar dagen utomhus.

Ett attefall är dyrare men kommer med betydligt mer möjligheter. Genom att köpa ett attefallshus får familjen tillgång till ett extra kök och en extra toalett. Att slippa toakö på morgonen gör en hel del för husfriden.

Köksrenovering i Stockholm på flera vis

9 apr 2022

Det mest spännande vid köksrenovering i Stockholm är alla olika val. Fantasin är det enda som sätter gränser. Duktiga hantverkare skapar sedan drömmen.

Köket var inte särskilt gammalt i paret Erikssons villa. Problemet var bara att köksrenoveringen som de tidigare ägarna gjort inte var i parets smak. Köket måste göras om, de visste de redan från början.

De satte sig ner och ritade på en idé. Lena var noga med att få in smarta lösningar. En smal utdragbar hylla för kryddor var något som hon alltid önskat sig. Hon ville inte ha några skåp utan bara hyllor. På så vis kunde hon se allt som fanns däri. De hade kontaktat ett företag som arbetade med köksrenovering i Stockholm och hoppades på att få fler bra idéer.

Köksrenovering med inspirerande företag i Stockholm

Lena hade aldrig kunnat drömma om alla de smarta idéer hantverkaren hade. När planeringen var klar och de bestämt vitvaror, diskmaskin och spis var de redo att börja.

De flyttade ut till sin stuga för att inte vara i vägen medan hantverkarna gjorde sin magi. Maken Anders tittade till dem några gånger då han var allt för nyfiken av sig, men Lena var fast besluten att vänta.

Dagen då de äntligen skulle få komma och se slutresultatet var spännande. Skulle det bli precis som de önskat? De hade inte behövt oroa sig. Köket såg fantastiskt ut. Lena gick direkt till sina smala kryddskåp och tjöt till av glädje när de drogs ut. De kunde inte vara nöjdare med hantverkarnas fantastiska arbete.

← Äldre inlägg