Behöver ni slipa era betonggolv?

För att slipa betonggolv krävs rätt utrustning samt en kompetens om hur arbetet ska utföras. Behöver ni slipa betonggolv så gör ni rätt i att kontakta en firma som arbetar med just det.

Trots att just golv av betong är väldigt slitstarka och tåliga för det mesta, så behöver även dessa tas om hand och fräschas upp då och då. Detta kan man enkelt göra med hjälp av golvslipning. Att slipa betonggolv kräver rätt utrustning och kompetens. Om golven i industrilokalerna eller i butiken behöver få sig en omgång för att piffas till lite grann, så gör man rätt i att anlita ett företag som arbetar med just betonggolv. På så vis vet man att det blir rätt gjort och med rätt slags kompetens. Men hur slipar man egentligen ett betonggolv, och hur ofta behöver det göras?

Slipa betonggolv och måla eller bona golvet med vax

Golv blir slitna med tiden. Särskilt betonggolv som ofta ligger lagda i lokaler med hårt slitage. Istället för att lägga helt nya betonggolv kan man alltså istället slipa upp dessa. På så vis blir de som nya igen. Hur ofta man behöver slipa ett golv av betong är olika beroende på hur hårt utsatt det är. Man slipar golvet med hjälp av en speciell slipmaskin anpassad för just betong. Sedan när man fått till en jämn yta kan man antingen välja att måla med någon färg eller bona golvet med hjälp av vax eller liknande. Vax gör att golvet håller längre och står emot slitage mycket bättre.

12 Nov 2021