Betonghåltagning en nyhet i Uppsala

Tänkt bygga om i huset i Uppsala? Kanske öppna upp och skapa en mer öppen och ljus planlösning? Då kan det behöva göras en betonghåltagning för att lyckas.

Huset utanför Uppsala hade Erika och Benjamin ärvt av Erikas föräldrar, som inte dött, utan valt att flytta in till stan. Det var ett tvåvåningshus med åtta rum. Helt galet, men det fanns alltid något att använda dem till. Många av familjens träffar brukade ske där och skulle så göra även i framtiden.

Erika tyckte dock att det var lite klaustrofobiskt särskilt på nedervåningen. Det var så diskussionen började om att göra en öppen planlösning vid kök, hall och vardagsrum. De hade kollat upp om väggarna var bärande, vilket några var. De skulle höra med den utvalda byggfirman om de kunde få hål i väggarna där de önskade.

Betonghåltagning, vad är det?

Två hantverkare från Uppsala kom för att se huset och få ritningarna de behövde se över. Erika och Benjamin ville inte ha några dörrar utan önskade nästan bort hela väggarna. Eller om det inte gick, göra valv. Hantverkarna tog med sig informationen för att återkomma bara några dagar senare. Deras plan var perfekt och jobbet kunde börja.

Projektet skulle ta sin tid då de behövde göra betonghåltagning på varje vägg genom att använda speciella, starka maskiner. Några av väggarna var bärande och behövde stagas upp på ett särskilt sätt. Erika och Benjamin kände sig trygga med hantverkarna och gav dem ok. Några veckor senare var betonghåltagningen klar och ljuset kunde äntligen ta sig in i alla skrymslen och vrår. Läs vidare om betonghåltagning här: betonghåltagninguppsala.se 

2 Sep 2022