Du vet väl om att du kan slipa betonggolv?

Det är inte alla som vet eller känner till att det går alldeles utmärkt att slipa betonggolv. Men faktum är att det är långt mycket bättre att slipa om ett betonggolv som man har tröttnat på, än att riva ut det som ma har och för att sedan gjuta om ett nytt. med en slipning av betonggolvet så får man bort alla slitna delar på betonggolvet. All smuts som inte vill komma bort, hack eller sprickor i golvet kan försvinna när man slipar det.

När man sedan har slipat om betonggolvet kan man till exempel lägga på en avjämningsmassa som lägger sig i eventuella håligheter och sprickor. Eller så kan man måla om betonggolvet direkt efter betonggolvslipningen. Du kommer att ha ett betonggolv som håller i 50-60 igen efter en betonggollvslipning.

Låt proffsen göra jobbet

Det bästa är ju om man låter proffsen göra jobbet. Då bör man få tag i en hantverkarfirma som kan slipa betonggolv. Det är inte rikigt alla golvläggare som slipar betonggolv. Eller som har den erfarenhet osm krävs för att slipa om ett betonggolv. Därför kan det vara bäst att specifikt söka just en någon som kan slipa betonggolv. Frågar man nätet, och googlar det så får man upp ett sammelsurium av både hemsidor som visar hur man gör och sådana som kan utföra sådant åt dig. Men söker du "slipa betonggolv Nyköping" till exempel, då får du upp en lång lista med hantverkarnamn på sådana som erbjuder sig att slipa betonggolv just i Nyköping eller i trakterna kring staden.

Ta kontakt och be om offert

När man väl har fått en lista på hantverksfirmor som säger att de kan slipa betonggolv, är det bara att ta kontakt och be om offerter och referenser. Sedan är det bara att välja den som har bäst referenser. Det är viktigt att välja någon som har goda erfarenheter av att slipa betonggolv och som kan och behärskar jobbet och gör en fin slutfinish på golvet så att det blir snyggt igen. Ett behandlat betonggolv kan hålla i 50-60 år och med lite färg så kan det bli riktigt snyggt. Vill man sedan lägga på en matta eller göra om golvet till ett trägolv, så går det också alldeles utmärkt. Då vet man att har skött om sina golv riktigt bra och förlängt hållbarheten på dem. Lycka till nu mer betonggolven och lägg på en fin färg så att man blir glad när man ser sitt fina betonggolv!

27 Nov 2019