Hitta rätt hantverkare i Stockholm till renoveringen

Ska ni renovera badrummet? Eller kanske lägenheten i Stockholm? De flesta byggprojekt behöver flera olika hantverkare. Därför kan det vara smart att använda sig av totalentreprenad.

De flesta byggprojekt behöver flera olika slags hantverkare. Till en badrumsrenovering behövs det exempelvis både plattsättare, rörmokare, elektriker, målare, och ibland även snickare. Flera av dem måste även vara certifierade för våtrumsarbete. Använder man sig av hantverkare som saknar specialkompetens när detta krävs, kan det leda till att man inte får ut något på försäkringen om det skulle bli fel och exempelvis uppstå fuktskador eller brand. För den som står inför ett renoveringsprojekt är det mycket som måste planeras. Att leta och hitta bra och pålitliga hantverkare i Stockholm tar också tid. Likaså att förhandla pris och skriva ordentliga avtal med alla.

Hantverkare som erbjuder totalentreprenad

För att slippa arbetet med att leta efter olika hantverkare och även se till att de är på plats vid rätt tid under byggprojektet, kan man använda sig av totalentreprenad. Det sparar mycket tid och blir dessutom ofta billigare än att anlita varje hantverkare för sig. Ofta går renoveringen eller byggprojektet också snabbare eftersom man slipper vänta in olika hantverkare, då byggfirman ser till att allt rullar på. Det kan vara smart att ta in kostnadsförslag från mer än en byggfirma och jämföra priser, innan man bestämmer sig. Men det kan även vara bra att titta på referenser och ringa upp dessa och ställa frågor som; blev renoveringen klar i tid och var det något som kunde skötts bättre?

23 Mar 2022