Lägg ett golv som är lättskött i din affär

Det finns i många fall all anledning att som mindre företagare snegla mot större aktörer och försöka använda deras idéer och implementera dessa i den egna verksamheten. Det gäller även det motsatta - att man försöker välja bort de saker som man inte alls trivs med och försöker undvika att gå i samma fällor. Om man ser till inredning så är det definitivt inget undantag.

De flesta mindre företagen skyr de större kedjornas val av inredning som pesten; man vill vara unik, man vill bort från det strömlinjeformade och man vill skapa någonting som är ens eget. Det är definitivt bra - men det behöver inte innebära att det inte finns guldkorn att plocka även gällande inredning.

Menas här: en större kedja - oavsett område - tänker på inredningen ur ett mer funktionellt perspektivet. Snyggt - gärna; men först och främst ska det vara funktionellt. Ett golv ska exempelvis A) vara stryktåligt så att det håller för att kunder och gäster samt klara av att stå emot både tappade föremål och spill B) det ska vara lättstädat och C) det ska hålla länge.

Därför väljer många ett industrigolv snarare än exempelvis ett golv av sten. Vi kan säga att du har en liten charkbutik. Skulle inte ett industrigolv vara en extrem bra lösning sett till alla fördelar vi ovan gick igenom?

Industrigolv passar även för mindre aktörer

Det ska även tilläggas att ett industrigolv är billigt och att det finns liknande modeller som går att lägga i hemmet. Epoxigolv kallas sådana och skillnaden dem emellan är att ett industrigolv är tillverkat av akryl, något som ger bättre motståndskraft.

Det senare kan vi modifiera lite - motståndskraften kan nämligen anpassas efter vilken typ av verksamhet som ska ha industrigolvet i fråga. För ett laboratorium så krävs det ett mer härdat golv som klarar av spill och stänk från olika kemikalier. I ett lager så behöver golvet klara tyngd och hårt tryck. Detta medan en butik ställer högre krav på ett golv som klarar större temperaturskillnader - tänk mellan ett kylrum och brödavdelningen i en mataffär exempelvis.

Att golvet är så pass anpassningsbart är en stor fördel och en uppenbar anledning till den ökade populariteten. Vi anser att fler mindre aktörer borde snegla på den här lösningen då det skulle innebära en betydligt lättare skötseln av den dagliga verksamheten.

Läs mer här.

9 Jun 2018