Markentreprenad i Stockholm fixar dräneringen

Får ni översvämning i er källare titt som tätt? I så fall är dräneringen otillräcklig. En kompetent markentreprenad i Stockholm kan lätt fixa problemet.

Att trädgården eller husets källare svämmas över kan ibland hända någon enstaka gång då det är extremt höga vattenflöden eller massor av regn. Detta kan man inte göra särskilt mycket åt då man inte kan rå på vädrets makter. Men har man däremot återkommande problem med översvämning och fukt i källaren beror detta på att dräneringen runt huset är otillräcklig.

Ofta är det lite äldre hus som brukar drabbas av översvämning på grund av att dräneringen inte fungerar som den ska. Men även nybyggda fastigheter kan drabbas om de som utfört markarbetet slarvat. Det enda man kan göra är att ta hjälp av en markentreprenad för att få dräneringen omgjord och förbättrad.

Viktigt att titta på referenser då man väljer markentreprenad

Vatten ska absolut inte rinna in mot husgrunden. Det händer ibland att det blir sättningar i marken runt äldre hus vilket gör att regnvatten rinner i fel riktning. Men att källaren översvämmas kan också bero på att man byggt en väg i närheten som påverkar dräneringen. Dräneringsrör kan vara gamla och igensatta eller till och med trasiga.

Då måste man anlita ett företag som är specialiserade på dränering och markarbeten i Stockholm. Det kan vara klokt att ta in offerter från mer än en markentreprenad för att jämföra kostnader. Men vill man vara säker på att markarbetet blir bra måste man även titta på referenser då man väljer markentreprenad.

27 Sep 2022