Slipa om golv bästa golvvården

Har du slitna golv? Har de sett bättre dagar? Om man har fula, trista, smutsiga och slitna golv kan man slipa om dem. Då är det bra att ta kunna ta fram en ny yta på dem. Har man ett golv som är flera årtionden gamla, kan det till sist vara så att smutsen inte riktigt vill släppa. Då är det bättre att slipa om golven än att gno på dem. Smutsen kommer förmodligen inte att släppa. När man slipar om dem, innebär det att man tar fram en ny yta på dem. Sedan behandlar man golven med något slags behandlingsmedel, som till exempel lack, hårdvax eller olja.

Vilka behandlingsmedel är bäst?

När man slipar om golv och tar fram en helt ny yta på det, blir det känsligt för påverkan. Då är det viktigt att man skyddar det efter golvslipningen. Beroende på vad det är för golv som har slipats om, och vilket rum det är, så passar det med olika ytbehandlingsmedel. Är det ett trägolv i köket, kan det till exempel vara bäst att lacka det efteråt. Lacken skyddar nämligen mot eventuella spill. Är det däremot en parkett i ek, som är i vardagsrummet, kan en hårdvax vara det bästa, då hårdvaxen tar fram ådringarna i parketten. Här slits antagligen inte golvet på samma sätt som i ett kök. 

Vilken hantverkare är bäst?

När man ska anlita hantverkare är det bäst att anlita hantverkare som både är utbildade, certifierade och som har goda referenser, goda omdömen och helst en som har en stabil ekonomi. Att följa upp referenser och läsa omdömen om hantverkare är något som man vinner på. Man vill ju ha hantverkare som arbetar noggrant och som är pålitliga. Har de garantier på sitt arbete, då vågar men oftast anlita sådana, eftersom de lovar att arbeta till man som kund är nöjd med arbetet. Dessutom lär de arbeta med sådan kvalitet att vem som helst blir nöjd. De bör även ha egen F-skattsedel för att man ska få dra av på Rot-advraget. Sedan tycker vi att miljövänliga arbeten är viktiga och då är det viktigt att de enbart använder miljövänliga redskap och medel.

Modern golvslipning sprider inte damm

Förut kunde golvslipningen ta hela dagen att göra, då det alltid spred ett fint, fint damm som sedan måste rengöras. Numera tar det inte hela dagen att slipa ett golv då man har modern utrustning som suger upp allt det damm som en golvslipning åstadkommer. Här kan du läsa mer om golvslipning i Sollentuna.

30 Apr 2019