Välj energibesparande system till golvvärmen

De flesta villor som vill ha golvvärme kan göra energibesparingar genom att installera golvvärme. När man installerar golvvärme gäller det att huset även isoleras för bästa resultat. Har man byggt huset på en betongplatta gäller det att isolera huset undertill och isolering mot jorden. Är isoleringen undermålig är det nästan ingen idé att installera golvvärme. 

Ska du få en acceptabel uppvärmning av huset genom att installera en golvvärme gäller det att du isolerar huset även vad gäller ventiler, dörrar och fönster. Ventilerna släpper ut 30 prcent av inomhusvärmen, dörrar och fönster tillsammans ungefrä 25 procent av värmen. Så att isolera huset och installera riktiga FTX-ventiler med funktion som inte släpper ut inomhusvärmen är bland det viktigaste samt att installera välisolerande fönster och dörrar. Här kan du med fördel montera speciella energifönster.

Isolera huset innan golvvärmen installeras

Behöver du isolera husgrunden är det bäst att ta kontakt med en snickare som kan göra det åt dig. Samma snickare kan antagligen även bygga golvvärmesystemet åt dig. De flesta använder varmvattnet som ändå dras till huset. Bäst är om du kan få ett golvvärmesystem som tar till vara det varma avloppsvattnet innan det försvinner i avloppet för gott. Det samma gäller både disk- och tvättmaskinsvattnet.

Kakel bevarar golvvärme bäst

Ska du installera golvvärme är kakel bland det bästa golvmaterial som du kan välja och som bäst tar till vara golvvärmen. Du kan även installera golvvärme under ett vanlgit trägolv, men du får inte samma värme med trägolv som med klinkergolv. Har du inte installerat klinker i köket, kanske det är dags för det. Dessutom kan du stänga av golvvärmen under sommarmånaderna, så har du ett svalt hus under heta sommarmånader.

Välj rätt renoveringsfirma i Årsta

Bor du i Stockholm, och kanske i någon av stadsdelarna Bromma, Vällingby eller i Årsta? Behvöer du en badrumsrenovering är det bäst att googla badrumsrenovering Årsta, om det är där du behöver den. Annars skriver du in din stadsdel i Googles sökfält. Du lär få flera förslag på företag som kan ta sig an badrumsrenoveringen i Årsta. Då kan du sedan ta kontakt med 1.500 olika företag, som det faktiskt finns i hela Stockholm och som du kan få som förslag på din sökning. Jämför dem, be om offert och referenser. Välj sedan det företag som har bäst offerter och referenser.

Viktigt med erfarenhet och utbildning

När du väljer är det mycket viktigt att de hantverkare som du anlitar har rätt kompetens, utbildning och certifieringar för de slags arbeten som krävs vid en renovering av badrum. Oftast är det en snickare som är expert på golv, som lägger ett golvvärmesystem i en badrumsrenovering i Årsta.

7 Jul 2018