Återställ huset med fasadrenovering i Stockholm

Har ni en äldre fastighet där fasaden behöver renoveras? En fasadrenovering i Stockholm ska anpassas till arkitektur och tidsepok. Här kommer några tips.

Som fastighetsägare eller bostadsrättsförening är det viktigt att man hela tiden ser över och underhåller fastigheten och husets ytskikt. Tak, fönster och fasad måste vara i bra skick annars kan man få problem med fukt och mögelskador. Börjar färgen flagna på fasaden eller om det uppstår sprickor gör man bäst i att åtgärda problemen så snabbt som möjligt.

En putsad fasad som har renoverats efter konstens alla regler håller vanligtvis i fyrtio år. Men den kan behöva renoveras tidigare än så beroende på hur pass utsatt fastigheten är för väder och vind. Har putsen börjat släppa från fasaden måste man absolut se till att åtgärda detta. Inte bara för att skydda huset utan även för att förbipasserande inte ska skadas av nerfallade puts.

En fasadrenovering ökar värdet på fastigheten

Har man en äldre fastighet I Stockholm som fått sin fasad förändrad vid tidigare renoveringar bör man fundera på att återställa den till originalskick. Då kommer fastigheten garanterat att också öka i värde. Det krävs bygglov om man vill förändra eller måla om en fasad i en ny kulör.

Fast strävar man efter att återställa en byggnad till originalskick brukar det inte varar några problem med att få bygglov. En fasadrenovering görs bäst under vår och sommar när det är lite varmare och man inte är i behov av uppvärmning på samma sätt. Det finns byggföretag som är specialiserade på både fasad- och fönsterrenovering. Vissa av dem kan även hjälpa till att lägga om taket. Läs på mer om fördelarna med fasadrenovering utfört av detta företag: fasadrenoveringstockholm.net

1 Sep 2022