Attefallshus ett sätt att flytta hemifrån i Stockholm

Attefallshus hjälper din tonåring lämna boet i Stockholm. Att flytta hemifrån blir allt svårare för huvudstadens ungdomar, snart är det nästan omöjligt.

Hur ska du göra med din tonåring i Stockholm? Han eller hon kommer sannolikt vilja flytta hemifrån så fort som möjligt. Det vill de flesta tonåringar som börjar närma sig myndighetsåldern. Men hur sjutton ska du ha råd med det? Bara kontantinsatsen skulle ju dränera hela ditt pensionskonto.

Om du bor i villa med egen tomt kan en lösning vara att bygga ett attefallshus. På det sättet kan ditt snart myndiga barn flytta hemifrån utan att egentligen flytta hemifrån. Och det till en betydligt mindre kostnad än att köpa ungen en egen bostadsrätt, ens om det skulle vara en liten etta med kokvrå.

Attefallshus räddar den härligt fria ungdomsperioden

Faktiskt kan ett attefallshus i Stockholm vara barnens enda chans att alls flytta hemifrån. Bostadsmarknaden i kombination med den svajiga ekonomin har gjort att allt fler ungdomar bor hemma allt längre och längre. Vissa så länge som till de är 25–30 år. Ute i Europa är detta inget ovanligt. Men för svenskar kan det minst sagt kännas ovant.

Många ser tillbaka på våra ungdomsår som en härlig tid av stor frihet, långt från mammas och pappas kvävande famn. Även om du på ett sätt kanske vill ha ditt barn nära för all framtid, är det ändå en sorg att inte kunna erbjuda ett alldeles eget förstaboende. Men med ett attefallshus kan du faktiskt det.

16 Jul 2022