Bättre isolering i Örebro

Numera är de flesta väldigt medvetna om miljön och även om uppvärmningskostnader. Flera i Örebro väljer att byta isolering för att minska på sina kostnader.

Huset som Anders och Kristin bodde i var ett arv efter Anders farmor. Huset var charmigt men hade inte renoverats på väldigt många år. Bland annat var huset dragigt och det gick åt en hel del pellets för att hålla det varmt och skönt för familjemedlemmarna. Med de ökade levnadskostnaderna behövde de hitta en lösning.

Det första projektet var uppenbart. De skulle byta ut alla fönster mot treglas. En vanlig uppgradering för att hålla värmen kvar i huset. Men genom en bekant fick de även ett annat tips. Att se vilken isolering huset hade i väggarna och höra med fackmän om det fanns något som kunde förbättras.

Uppdaterad isolering

Paret var även mycket miljömedvetna och funderade förutom på isoleringseffekten även vad isoleringen är gjord av. De bestämde sig för att höra med ett företag som arbetar med isolering i Örebro. Dessa kom på besök för att ta reda på lite mer om huset och sedan göra rekommendationer för renovering.

Efter att ha haft några möten med företaget bestämmer sig Anders och Kristin för att byta isolering i huset. Den gamla tas bort och lösullsisolering sprutas in i väggarna. Dessutom ska företaget isolera det hittills oisolerade vindsutrymmet som varit en av anledningarna till att värmen inte stannar kvar i huset. De ser fram emot att se skillnaden på elräkningarna när allt är på plats.

27 Aug 2022