Billigt trägolv kan bli dyrt i längden

Ska du lägga nytt golv? Var inte dumsnål. Om du köper ett billigt trägolv så kan det bli onödigt dyrt i längden, till och med dyrare än vad det hade blivit om du lagt några hundralappar mer på ett mer kvalitativt golv.

Varför ska man undvika billigt trägolv?

Billigt trägolv blir lättare slitet, mer ömtåligt och kan bli ojämnt. Detta leder till att golvet ser slitet ut fortare än ett golv med bättre kvalité. Det kan alltså leda till att du behöver slipa golvet tidigare, eller helt behöver lägga nytt golv inom bara några få år.

Köp golv med kvalité

I storstäderna så finns många bra företag som säljer golv och det kan upplevas som en djungel att välja rätt företag. Golvläggning och golvslipning i Göteborg är inte så dyrt som man kan tro. Att det finns många företag gör att man kan förhandla priser och jämföra offerter. I mindre städer kan det vara svårare om det inte finns lika stort utbud på företag. I storstäderna så kan du välja att köpa golven separat, eller låta ett golvläggningsföretag sköta inköp och utföra arbetet åt dig. Köper du billiga trägolv så kan du tvingas anlita en golvslipare oftare än vad som egentligen är normalt, på grund av bristande kvalité. Så gör dig själv en tjänst, ta hjälp av ett företag som kan golv. Detta gör att du sparar pengar i längden!

När du köper golv med god kvalité så kräver det mindre underhåll än en billigare variant. Underhållet kan vara lackering, oljning och slipning. Självklart är det ändå viktigt att vara rädd om ditt golv. Genom att torka av golvet med jämna mellanrum så förhindrar du att smuts tränger sig ner i springorna. Även mattor hjälper då de tar en del av smällen om du tappar något i golvet.

Ett bra tips för dig som är rädd om ditt golv är att inte dra runt möbler i onödan. Möbler kan ge både små och stora repor. Försök i största möjliga mån att lyfta möblerna, alternativt att sätta möbeltassar under. Är det en riktigt tung eller otymplig möbel så kan du ställa möbeln på en matta och dra mattan istället. Då slipper golvet få fula släpmärken.

5 snabba för ett fint och hållbart golv:

  1. Köp golv med god kvalité, det lönar sig i längden.
  2. Rengör golvet med en lätt fuktad trasa, om du behöver rengöringsmedel så välj ett som passar för ditt golv.
  3. Skydda golvet i största möjliga mån med mattor och möbeltassar.
  4. Håll det vassa borta från golvet - det gäller både provning av nya skor och husdjurens vassa klor.
  5. Dra för persienner när solen är som starkast, strålarna kan missfärga golvet.
15 Jun 2017