Braskaminer som mysfaktor

Lågorna från en kontrollerad eld är något som skapar mysfaktor för de flesta människor. Det kan man se på alla tända ljus och braskaminer runt om i landet.

Braskaminer är en värmekälla som kan vara räddningen om elen slås ut en iskall vinterkväll. Men ändå är det oftast mysfaktorn med en braskamin som man talar om. Hur härligt det är när man ser på hur lågorna dansar omkring i kaminens trygga inre, samtidigt som man sitter och myser i en skön fåtölj med en bok och något gott att dricka.

Det är en upplevelse som verkar bottna i historiska och grundläggande känslor hos människor. Kanske för att elden en gång var en livräddare på många sätt. Med hjälp av elden kunde man hålla sig och sin familj varm. Elden gjorde att vilda djur höll sig borta och att man kunde tillaga mat så att den blev godare och säkrare att äta.

Bäst braskaminer för fredagsmyset

Man vill verkligen ha så mycket mys som man kan få i livet. Numera talas det om fredagsmys som om det vore ett grundläggande mål med veckan. Det är då man ska vara med sina nära och kära. Äta något gott och bara ha det så härligt man kan i hemmets trygga vrå.

Och i sociala medier är bilder på braskaminer med sprakande eld något som kan dra in många gånger fler gillanden än något annat. Kanske är det för att dagens liv har blivit så pass stressigt att lugnet framför en kamin är mycket eftertraktat. Läs mer kring braskaminer, gå till denna sida: https://www.purefire.se/ 

27 Feb 2023