Chevron golv är lyxigt

Vill du känna att du omger dig med tidlös lyx ska du låta lägga ett chevrongolv. Det är något exklusivt, en typ av parkett med traditioner från gamla slott.

En chevronparkett liknar en fiskbensparkett, men stavarna ligger kant i kant i långa rader, och det ger ett speciellt pilspetsmönster. Man åstadkommer detta genom att kanten på stavarna sågas i 45 graders vinkel. För var detta mönster vanligt i slott, så det har fina traditioner. Nu är det möjligt för vem som helst att lägga in chevrongolv. Trä är populärt som aldrig förr. Det är ett naturmaterial som är lika tidlöst som det är vackert.

Ett parkettgolv går att slipa om ett visst antal gånger, så du får ett verkligt hållbart golv för långa tider framöver när du lägger in ett chevrongolv. Det framhäver möbler och mattor så att hela rummet känns exklusivt.

Chevrongolv gör rättvisa åt träets skönhet

Ett äkta trägolv är något som uppskattas överallt. Folk som har bytt ut sina trägolv mot plast av olika slag byter nu gärna tillbaka igen och satsar på naturmaterial. Hantverket att lägga stavar mot varandra till ett vackert parkettgolv har fått en renässans. Det kräver stor skicklighet att få alla stavar att passa perfekt ihop, så det är nästan som ett konstverk.

Anlitar du en professionell och skicklig golvläggare för ditt chevrongolv kommer du att få något att vara verkligt stolt över. Om du funderar på att renovera och snygga upp därhemma, är chevrongolv ett fint alternativ för att få tidlös elegans.

27 Jun 2022