Dags att byta fönster?

Funderar du på att byta fönster i ditt hus? Det är ingen dum idé. Byta fönster gör mycket för att fräscha upp huset. Fönster på ett hus är avgörande för husets utseende. Det är fönster på ett hus som gör det levande. Att byta fönster på sitt hus regelbundet är vitalt för att huset ska se vackert och fräscht ut. Den som har gjort det kan intyga att byta fönster gör otroligt mycket för fasaden och för att huset ska se nytt och fint ut. Varför inte kombinera det med en fasadmålning? Då får man en genomgripande renovering av huset.

Hitta fönsterleverantör som byter fönster åt er

Ska du hitta rätt leverantör av fönster som kommer ut för att byta fönster åt dig, är det bra att börja med att googla "byta fönster Stockholm", om du bor i Stockholm, vill säga. Annars skriver du in den ort där du bor, för att hitta en fönsterleverantör nära din bostad. Det är bäst, eftersom du visserligen får göra avdrag på 30 procent av arbetskostnaden, men inte på leverantörens resor till och från dig. Då är det en bra sak om de arbetar nära din bostad. När du väl har googlat en fönsterleverantör tar du sedan kontakt och ber om offert och referenser. Välj då den som är seriös, kommer ut på plats och tittar på vilka sorts fönster du behöver, hur många och kan på så sätt ge en så exakt offert de bara kan.

Välj rätt fönster till ditt hus

Beroende på vilka dina behov är, kan man behöva olika sorts fönster. Har man huset mot solsidan och huset blir lätt uppvärmt under dagen, kan man behöva solskyddande fönster. Har man däremot sitt hus utsatt för mycket väder och vind, kan man behöva täta och isolerande fönster som inte släpper igenom så mycket kall luft. Bor man i ett inbrottsbenäget område kanske man vill skydda sig mot inbrottstjuvar och skaffa inbrottssäkra fönster. På samma sätt kan man låta installera skottsäkra fönster. Det är mycekt värt om man känner sig osäker och är rädd för att få skott mot fönster.

Populära produkter då man byter fönster

De mest populära produkterna när man byter fönster är underhllsria fönster. Antingen byter man till plastfönster, som inte kräver underhåll alls, mer än att de bör tvättas regelbundet, eller fönster med aluminiumkarmar på utsidan och träkarmar på insidan. Det innebär att man inte behöver måla om dem förrän efter att 5-10 år har passerat. Gillar man inte att tvätta fönster, kan man välja (nästan) självtvättande fönster. Då har de en yta på utsidan av fönstret där smuts inte fastnar. När det sedan regnar, faller smutsen av fönstret. Välj därför de slags fönster som du behöver mest.

28 Aug 2018