Din bostad och ditt golv

För oss är hemmet viktigt. Vi önskar en stil som är vår egen. Vi önskar också hållbarhet och praktisk funktion. Mycket hänger på detaljerna men i grunden är det tak och väggar som ger stilen.

Hemmet är platsen där vi känner oss trygga. Vi lever stora delar av vårt dagliga liv i vårt hem. Vi äter där och vi sover och vi kopplar av. Många arbetar också från hemmet. Inte underligt att vi är måna om att hemmet ska vara en varm och välkomnande plats.

Alla har inte talang för heminredning men alla har i alla fall en åsikt vad som är snyggt och vad vi önskar oss. Den önskade stilen må vara gammaldags eller modern, stram eller mysig, men den ska vara vår egen. Och det börjar förstås med golvet. Ett golv behöver vara både snyggt och praktiskt.

Olika golv och olika golvmaterial

Vilket golv vi väljer beror på ett antal faktorer. Tycke och smak är en. Användningsområde och plånbok en annan. Vissa material passar bättre på vissa ställen och få väljer att lägga parkett i badrummet, som tur är.

Golv finns att köpa i laminat och vinyl. Du kan välja klinkergolv i sten eller trägolv. Det mesta finns att köpa och med en genomtänkt planering blir ditt hem behagligt att vistas i och att titta på. Golvläggning är ett bekymmer för många men det behöver inte vara så. En golvläggare är en bra investering som sparar tid och ångestattacker. Ett korrekt lagt golv håller i många år.

19 Jan 2021