Dolda fel i hus är den tysta mördaren för villan

Hur kan mögel ha uppstått så snabbt i ditt hus? Du har väl inte varit där så länge eller? Det är nästan som det var där från början… ett dolt fel rentutav…

Plötsligt en dag verkar det som att du har mögel i huset, som om det har funnits en fuktskada från början. Men säljaren verkade ju så ärlig och du är ju alltid noga oavsett om du tycker om den du handlar med eller ej. Du använder dig alltid av en utomstående besiktningsman som går grundligt igenom hela huset. Hur kunde detta hända? Rör det sig om ett bedrägeri eller? Vad ska du nu ta dig till när du står där med det nya huset och det är fullkomligt genomruttet av mögel och fuktskador som inte fanns där när ni flyttade in… eller gjorde de det?

Ett dolt fel, vad kan du göra?

För att något ska kvalificeras som ett dolt fel så ska det vara ett fel som inte gick att upptäcka med en grundlig besiktning innan överlåtelsen av fastigheten. Sedan är naturligtvis frågan om felet uppstod på grund av den nya innehavaren av huset eller inte. Dock med mögel och fuktskador så tenderar det ta ett tag innan de upptäcks. Så om du har gått igenom huset grundligt innan du köpte det och ett dolt fel uppenbarar sig så kan du ha rätt till ersättning. Vid omfattande skador kan du också ha rätt att häva hela köpet.

30 Apr 2022