Drömmer du om en härlig swimming-pool?

När du en tyst dröm om att förlänga sommaren med en uppvärmd swimming-pool? En härlig bassäng med bra poolöverdrag som inbjuder till bad? Du är inte ensam!

Sverige är ett fantastiskt land stora delar av sommarhalvåret. Solen tittar ofta fram och skapar ett härligt klimat att göra utflykter och semestra i. Det enda negativa är att det tar så lång tid innan havet längs Sveriges kuster kommer upp i någon typ av badvänlig temperatur. Sällan kommer haven runt Sverige upp i temperaturer över 20 grader.

För den som gillar Sverige under sommaren men som önskar att kunna bada i lite varmare vatten kan en swimming-pool vara en lösning. En uppvärmd pool, som även kan vara utrustad med ett tillbehör som ett poolöverdrag, kan hålla en behaglig badtemperatur och bjuda in till många och långa bad. Dessutom på behändigt avstånd – bara några meter från det egna huset.

Vad kostar en swimming-pool?

Att anlägga en swimming-pool på tomten kostar några kronor. Först och främst måste hemmets ägare bestämma sig för vilken typ av pool som är aktuell på den egna tomten. Där kommer tomtens storlek in som en viktig parameter då olika pooler kräver olika stor yta.

Därefter måste man se till att det går att gräva ut för den tilltänkta poolen. En nedsänkt pool kräver en hel del grävningsarbete och detta måste man ofta ta in hjälp för att lösa. En swimming-pool är inget man gräver ner själv. I alla fall inte om man inte äger en större modell av grävmaskin.

6 Feb 2023