Drömmer ni om ett nytt golv? Ring en golvläggare i Uppsala.

Har ni renoverat lägenheten utan att byta den gamla parketten med gulnat lack? Den får vardagsrummet att se trist ut trots ny färg på väggarna. Ta hjälp av en professionell golvläggare i Uppsala.

I Sverige är trägolvet ett av de mest populära och har alltid så varit. Kanske är det vårt svenska klimat som gör det? Ett trägolv ger ett varmt intryck och är skönt att gå på. Ett trägolv av bra kvalitet håller dessutom i många år och kan slipas om flera gånger. Det gör att trägolv också är ett miljövänligt alternativ. Det finns många olika träslag att välja mellan som exempelvis ek, bok, furu, lönn och ask. Vill man ha trägolv i badrummet så är det teak som gäller men det är ett dyrt alternativ.

Trägolvets färg går att variera

Idag kan man även variera trägolv så att de kan få olika utseenden. Ett ekgolv kan göras ljusare eller mörkare. Man kan få det borstat, vaxat eller oljat så att det får ett mer matt utseende. Föredrar man ett blankare intryck så väljer man att lacka det. Det finns golvläggare i Uppsala som vet allt om detta och kan ge bra tips och råd. Ekgolvets goda kvalitet gör att det går att slipas om när man tröttnat på färgen eller ytbehandlingen och vill ha en förändring. Men en ekparkett ska så klart helst också passa huset. Ett lantligt hus trivs nog bäst med ett rustikt brädgolv. Även dessa kan man få borstade så att de passar in i ett riktigt gammalt hus och ser ut som ett golv från när huset byggdes. Ett trägolv av bra kvalitet kan man till och med lägga i köket.

Anlita ett golvproffs

Det finns även ett lite billigare alternativ som även de är bra. Lamellparkett finns även det i flera varianter och golvet går att slipas om ett antal gånger, dock inte lika många gånger som ett massivt trägolv. Fanergolv är ett tunnare golv som är hyfsat lätt att lägga det med, men det går inte att slipas om alls. Vill man lägga in ett nytt trägolv eller kanske snygga till och reparera ett gammalt så är det bästa att kontakta en certifierad golvläggare med lång erfarenhet. Detta för att slippa framtida problem då trä är ett levande material som kräver rätt kunskaper. Med rätt hjälp kan man vara säker på att få ett bra golv som håller i många år.

12 Apr 2020