En lösning på behovet av fönsterrenovering i Stockholms skärgård

Även ett sommarhus kan behöva en fönsterrenovering emellanåt. Särskilt om huset i fråga ligger i Stockholms skärgård där de salta vindarna sliter på färgen.

Släkten hade ett sommarhus på en ö i skärgården utanför Stockholm. Ön och omgivningen runt stugan gjorde verkligen skäl för epitetet ”skärgårdsidyll”. En känsla av att man hamnat mitt i inspelningen av ”Vi på Saltkråkan” infann sig så fort man klev av skärgårdsbåten. Fast det var förstås flera decennier för sent för det.

Tyvärr hade även huset vissa likheter med det hus som farbror Melker och hans familj hyrde på Saltkråkan. Det regnade in, det var dåligt isolerat och det ven i fönstren när det blåste, vilket det gjorde ofta. Underhållet av huset var ett ständigt trätoämne för de olika familjerna i släkten.

Fönsterrenoveringen lades ut på hantverkare

Det var ingen som riktigt ville ta någon slags huvudansvar för husets skötsel. Det som alla ville när de kom dit, och hade behov av, var att koppla av från stressen i storstaden. Det var ingen som ville stå och slita med sådant som fönsterrenovering under de få veckor av sommarsemester som man hade.

Men till slut så blev situationen förstås ohållbar. Särskilt eftersom kostnaderna för husets uppvärmning ständigt verkade öka. Det började bli helt nödvändigt att ordna med ny isolering och renovering av fönstren. Men som vanligt ville ingen göra det faktiska jobbet. Lösningen blev att anlita hantverkare. Det blev förstås en extra kostnad men då blev jobbet åtminstone gjort — och bra också.

Ta reda på mer om en fönsterrenovering på denna sida: https://cityfonster.se/ 

3 May 2023