Ett industrigolv som tål det mesta

Ett modernt industrigolv är lättskött, och det dammar inte. De stora fördelarna är att det är stenhårt och vattenavvisande, så det tål mycket hårt slitage och släpper inte igenom fukt.

Ett industrigolv kan kallas epoxigolv eller massagolv. Det har inga fogar utan består av en enda, hel yta. Industrigolvet består av en härdplastblandning som är mycket hård och slitstark. Det blir inga repor, och eventuella fläckar kan lätt torkas bort. Det sparar både tid och arbete att ha ett modernt industrigolv istället för ett slitet betonggolv eller kakelplattor med fogar som samlar smuts.

Höga bakteriologiska krav

Arbetar man med livsmedel är det extra noga att golvet är rent. Det är mycket lättare att upprätthålla en god hygienisk standard när golvet är enkelt att sköta. Man brukar städa enligt ett speciellt schema, och det är extra hög rengöringsfrekvens i en lokal där livsmedel produceras. Ett industrigolv som är lätt att hålla rent sparar arbetstid för hygienpersonalen.

Har du ett betonggolv nu som är lite ojämnt och slitet, lägger du epoxigolvet ovanpå och jämnar ut ytan på samma gång. Då slipper du damm från betongen och får ett modernt industrigolv istället som inte dammar. Det är alltså många fördelar med ett industrigolv. Inte minst gäller det trivselfaktorn, för du kan få ett snyggt och elegant golv som tål att visas upp. Det är trevligare för personalen att golvet håller sig lika fint oavsett slitage och belastning. Du kan också få det i en passande färg som livar upp i lokalen.

20 Dec 2021