Ett lastväxlarflak ger fler uppdrag

För att kunna ta fler skilda typer av uppdrag har många fraktbolag bytt ut sina lastbilar mot lastväxlare, som kan använda olika slags lastväxlarflak.

Ordet lastväxlarflak är det kanske inte många som känner till. Men det är en typ av flak som enkelt går att sätta på eller ta av från en slags lastbil som kallas för lastväxlare. Lastväxlaren är egentligen inte så olika andra typer av lastbilar förutom att den har möjligheten att byta ut sina flak.

Skiftet av flak sker så pass snabbt att en lastväxlare kan göra ett flertal olika byten på en och samma dag. Även om det sällan sker. Det är en smidighet som gör att du som förare av en lastväxlare exempelvis kan köra grus på morgonen och frakta en hjullastare på eftermiddagen.

Satsa på olika lastväxlarflak

Inom området lastväxlarflak finns det ganska många olika alternativ. Men om du funderar på att skaffa en lastväxlare med flak, så kan det vara klokt att börja med att fundera över vilka flak du tror att du kommer behöva. För du kan alltid köpa till fler om du får behov av det vid ett senare tillfälle.

Detsamma gäller ifall du har köpt in en hel del olika slags lastväxlarflak och du upptäcker att det är ett eller flera som du aldrig använder. Då kan det vara ekonomiskt smart att sälja flaken istället för att de endast ska ligga och börja rosta. Även om bredden på din kapacitet kan vara det som gör att du får vissa uppdrag.

6 Oct 2023