Fördelar med att anlita en totalentreprenad till renoveringen

Ska du göra om hemma? Det är verkligen rätt tidpunkt att renovera med tanke på det torra vädret. Allt är lättare att göra när det är sommar. Behöver man renovera badrum, till exempel är det rätt tidpunkt på sommaren när det är lätt att bada i havet, i stället för att duscha. Man kan kanske bo på sommarstugan på Västkusten, om man bor i Göteborg. Man kan alltid använda simhallarnas badrum och duscha och tvätta håret om man inte äger någon bastu. Även helrenoveringar av kök är lättare att göra på somrarna. Då kan man laga maten utomhus. Dessutom brukar hantverkarna vara snabba när de väl renoverar så att man som kund inte behöver leva så länge utan sitt kök.

Kontakt med en enda på företaget

Har du någon gång varit med om att du har anlitat en hantverkare, som plötsligt av någon anledning är som uppslukad av marken? Man ringer och ringer, men får aldrig något svar. Då står man där snopen över att inte få arbetet gjort. Det kan mycket väl hända om man anlitar en enskild hantverkare. Många hantverkare som endast jobbar själv, kan ofta ta på sig alltför mycket jobb. Särskilt om det är en duktig hantverkare som alla vill ha, samtidigt. Då kan den uteblivna kontakten bero på att han eller hon arbetar med andra renoveringar samtidigt, eller är sjuk eller något annat. Om man i stället väljer ett större företag, som kan erbjuda en totalentreprenad, får man alltid en kontakt på företaget, svarar inte den personen kan man alltid få kontakt med någon annan på samma företag.

De själva tar ansvar för hela arbetet

En annan fördel med ett företag som tar en totalentreprenad för renoveringen i sitt hus, är den att det är de som tar ansvar för att olika hantverkare dykter upp när de ska det. Om man själv tar ansvaret och anlitar olika företag kan det innebära att du får stå och dra i olika hantverkare och sätta upp ett arbetsschema där de olika hantverkarna ska komma efter varandra. Man kan till exempel inte be en målare komma samtidigt som en VVS-montör ska lägga nya rör, och en elektriker kan inte komma medan en annan håller på att kakla till exempel ett badrum. Och så vidare.

Det går snabbare

Bestämmer man sig för en totalentreprenad, ansvarar företaget för att de olika hantverkarna dyker upp i exakt rätt ögonblick när de ska det. Arbetet flyter på och du behöver inte oroa dig över om någon svarar i telefon eller plötsligt har försvunnit. Bor man i Göteborg, kan vi rekommendera denna målare i Göteborg, som kan ta ett helthetsansvar och erbjuder totalentreprenad för renoveringar i Göteborg.

12 Aug 2018