Frågor och svar om fiskbensparkett

Vad är fiskbensparkett och varför kallas det så? Kanske har du en del frågor om det som kommit att bli det mest klassiska av alla parkettgolv. Golvet som finns i väldigt många svenska hem.

Har du en fiskbensparkett i ditt hem? Då är du långt ifrån ensam. För det är en av de mest kända golvbeklädnader som finns. Troligen endast slagen av plankgolvet i furu. Men ändå är det många som inte riktigt vet vad en fiskbensparkett är, och det är det som du nu ska få svar på. Först och främst kallas det för fiskbensparkett för att det är gedigna träbitar som satts samman till ett mönster som ser ut som fiskben. Egentligen kan det räcka som svar, men kanske vill du ha mer kött på benen än så.

Fiskbensparkett i slott och koja

När man började lägga fiskbensparkett så var det oftast i de finare bostäderna, men med tiden har golvet letat sig in i många olika typer av bostäder. Kanske är det inte den vanligaste golvbeklädnaden i fritidshus av mindre slag, men även där kan den dyka upp som en gubben i lådan. Det är helt enkelt ett mycket uppskattat golv. Och idag kan du hitta golvet i en del olika träslag och även en palett av olika färger. Även om det är vanligast att golvet är lackat i en mellanbrun nyans. Det är ett golv som passar till många olika stilar och som ger golvet ett liv som är mycket uppskattat.

29 Nov 2021