Fräscha upp golven med en golvslipning

Trä är ett av våra äldsta golvmaterial, och det är en förnyelsebar råvara. Trägolv är vackra och behagliga att gå på, men de går också att slipa och renovera när de blir repiga och slitna.

Det går betydligt snabbare att slipa ett trägolv än att lägga in ett nytt. Dessutom är det mycket billigare, samtidigt som det också är bättre för miljön med återbruk. De flesta trägolv går att slipa ett par gånger beroende på tjocklek. För att skydda golvet är det viktigt att man behandlar det med någon form av ytbehandling efter att man har slipat det, som exempelvis lack, vax eller olja. Då skyddas golvet mot slitage samtidigt som väta och smuts inte kan tränga in i träet. På så vis förlänger man livslängden på golvet. Det är inte ovanligt med massiva trägolv som är över hundra år gamla.

Anlita en professionell golvslipningsfirma

Man kan slipa sina trägolv själv men det är ett tungt och bullrigt arbetet. Det kan också vara svårt att få ytan riktigt jämn och det är också vanligt att man slipar onödigt mycket. Det finns därför många bra anledningar till att man bör anlita en professionell golvslipningsfirma. Tack vare rot-avdraget behöver det heller inte bli särskilt dyrt eftersom man får dra av en stor del av arbetskostnaden. Men det kan ändå vara bra att jämföra priser, men även referenser, mellan några olika företag. Vissa företag lämnar även garanti på utfört arbete, vilket kan vara bra som extra säkerhet. Läs mer om golvslipning på denna sajt: golvslipninggöteborg.net

7 May 2021