Funderar du på klinker eller sten i badrum?

Står du i beråd att renovera badrum hemma? Är det så att du står i valet och kvalet mellan olika material som du önskar inreda badrummet i? Egentligen spelar det ju inte så stor roll vilket material som du väljer till badrummet – det finns ju till och plasttapeter som ser ut som stenskivor, eller kakelplattor. Men det som är däremot är viktigt är att satsa på hållbara material.

Och de mest hållbara material som man kan satsa på är antingen klinkerplattor eller stenmaterial som man kan slipa om. Det finns numera stenmaterial som du kan få i nästan vilken färg som du önskar. Särskilt om du väljer kompositsten så kan du få det i valfri färg. 

Fördelar med stenmaterial i badrum

Om du väljer stenmaterial i badrumsinredningen får du ett mycket hållbart material. Stenmaterialet kan du slipa om, när det har blivit slitet. Sten ger också en känsla av lyx. Väljer du till exempel marmor till ditt badrum får du ett mycket ljust badrum, som du inte behöver lysa upp på samma sätt som ett som du klär med mörk inredning.

Fördelar med klinkerplattor i badrummet

Den största fördelen med klinkerplattor i badrum är priset, om man jämför med stenmaterial. Med klinker kan du få en materialkostnad på mellan 2.000-5.000 kronor per kvadratmeter, men stenplattor kan kosta så mycket som mellan 5.000-10.000 kronor per kvadratmeter. Å andra sidan håller stenmaterialet hur länge som helst, men vill man ha samma material i badrum hur länge som helst? Kanske man tröttnar och vill ha helt nya väggar och golv?

När du letar VVS-montörer i Uppsala

Är du i behov av en VVS-montör i Uppsala? Behöver du få tag i duktiga hantverkare för badrumsrenoveringen? Du kan ju alltid rådfråga släkt och vänner, bekanta och grannar, till exempel. Känner de någon kompetent rörmokare som kan komma oh utöra hantverkartjänster? Många rörmokare i Uppsala, kan göra mer än bara rensa rör och avlopp. Många kan även renovera badrum och installera allt nödvändig inredning i badrummen eller köken. Man kan till exempel leta efter en firma som erbjuder totalentreprenad så att de har de hantverkare som man kan behöva och som kan utföra olika saker.

Få tag i bra rörmokare i Uppsala

Sedan kan det vara bra att få tag i en duktig rörmokare som man kan anlita när helst som rören krånglar. Ibaldn kan man få stopp i avlopp som man själv inte kan åtgärda alla gånger. Har man äldre VVS-system så kan man behöva en rörmokare som kan komma ut och åtgärda felen.

17 Feb 2020