Golvslipning tar fram skönheten

Om du spiller något på en vägg och får en fläck som inte går bort så är det troligt att du målar om. Detsamma om väggen skadas på något sätt och där exempelvis en del av tapeten fått en reva i sig. Eller om du, helt enkelt, tröttnat på hur väggarna ser ut och vill förändra av rent estetiska anledningar. Där är vi mycket noggranna och agerar så fort som möjligt.

Byt ut ordet vägg mot golv och vi ser en väldigt tydlig skillnad. Just gällande golven så är vi inte lika noggranna och vi agerar – vid problem – inte alls lika snabbt. Det är i sammanhanget väldigt konstigt i och med att ett golv tar betydligt mer stryk än vad en vägg gör. Golvet har en hög nivå av dagligt slitage och det innebär att man måste hålla det under en större uppsikt och vid behov vidta åtgärder för att dels ge golvet längre livslängd och för att dels även ge hela bostaden ett lyft.

Gammalt fint trägolv höjer standarden

Här fokuserar vi på trägolv och på hur man ska tänka vid en golvslipning – det är nämligen den åtgärden som ger bäst effekt; både sett till livslängden och sett till hur den kan höja en bostad rent estetiskt. Många privatpersoner verkar ha glömt bort att en golvslipning finns som alternativ. Man tar för givet att golvet måste bytas ut då det är slitet och då bytet väl sker så köper man ett billigt golv som enbart håller i några år. Det är en väldigt dålig investering och det ger sällan något vidare estetiskt lyft heller.

Vi menar att det finns en milsvid skillnad i skönhet mellan ett äldre trägolv och ett vanligt klickgolv (som många köper idag). Även om du skulle köpa ett helt nytt trägolv så menar vi att ett äldre är vackrare. Detta då ett äldre golv har hunnit skaffa sig patina, hunnit sätta sig och, så att säga, växt klart. Ett nytt golv kommer det att ta flertalet år för att nå samma härliga skick. Genom en golvslipning så försvinner det fula lagret och det äldre golvet blir vackert igen.

Anlita professionell hjälp vid golvslipning

Det första steget är alltså att inse att en golvslipning finns som alternativ. Det andra steget är att ta professionell hjälp. Vi tänkte genom några punkter förklara varför och vi kan säga att du bor i Stockholm och är i behov av en golvslipning.

  • Det blir bättre.  Har du aldrig gjort en golvslipning på egen hand så kommer du, mer eller mindre, att misslyckas på något sätt. Finns det tillräckligt med golv så kan dina misstag korrigeras - är golvet slipat några gånger så kanske dina misstag gör att det måste bytas ut.
  • Prisvärt.  Du kan dra av 30% av kostnaden för arbetet som företaget i Stockholm du anlitar lägger ner. En golvslipning inkludera si Rot-avdraget och det gör att en sådan blir väldigt prisvärd
  • Rätt ytbehandling.  Ytbehandlingen är det skyddande lager - av olja, lack eller hårdvaxolja - som läggs på golvet efter en golvslipning. Här kan du dels få ett bra jobb och dels också goda råd om vilken typ av ytbehandling som du ska välja; helt baserat på var golvet ligger samt vilka specifika egenskaper du är ute efter. Läs mer här om golvslipning i Stockholm på: golvexperternastockholm.se.
8 Apr 2018