Gör det själv med en golvslipmaskin

Sugen på att renovera, skapa en ny skön vårig känsla i hemmet? Åstadkom stor förändring relativt enkelt genom att ge väggar och golv en ny yta lite snabbt. Måla och slipa och få ny finish nu.

När vi tänker på att renovera tänker vi kanske tapet och färg och nya möbler och textilier. Men hur ofta tänker vi på golven egentligen? Kanske köpa och lägga på en ny matta. Men har du någonsin tänkt tanken på att ta hand om ditt golv eller har du funderat på om det är svårt att slipa ett trägolv eller en parkett? Hela upplevelsen av ett rum kan verkligen förändras, förhöjas, genom att skrapa fram nytt liv i ett trägolv. Har du en parkett så bör du undersöka att det finns typ 4 millimeter kvar av ytan så att det går att slipa med ett bra resultat. Har du ett gediget trägolv finns det inget att fundera på - just do it!

Hyr en maskin

För dig som vill göra arbetet själv är det enkelt att hyra en golvslipmaskin i några timmar eller över en helg. Se till att prova hur den fungerar i ett hörn eller på en yta där det inte spelar så stor roll. Beroende av struktur, träslag och hårdhet kan olika slipning och tryck behövas. Rådfråga när du hyr slipmaskinen. Se till att plocka ut allt ur rummet då det dammar rejält - täck över sådant som inte går att flytta och ta på dig oömma kläder samt munskydd och skyddsglasögon. När du tar väl hand om ditt golv får det nytt liv och håller sig fint längre. Skönare att gå på är ju också en klar fördel.

Efterarbetet viktigt

När du gjort din golvslipning gäller det att ha koll på hur du ska ytbehandla. Du kan välja att olja in ett trägolv, att lacka det och kanske tillföra färg eller pigment för att skapa en helt ny känsla som du önskar. Känns det övermäktigt att genomföra allt själv, att åka och hyra maskinen, få ett bra och jämt slipresultat samt välja rätt efterbehandling? I så fall är det läge att kontakta ett golvslipnings företag. De är erfarna och snabba och gör det på ett kick. De vet också vad som är bäst för din typ av golv. Så vem är du - den händige som gärna gör det själv eller den sportige som hellre tar en cykeltur och får frisk luft medan proffsen utför jobbet? Vi rekommenderar denna hemsida: https://www.golvslipningimalmö.se

3 Mar 2020