Grunden till välbehag

Inget underlag säger ett så mjukt hej till dina fötter som ett riktigt trägolv. Inte heller stannar någon hos dig så länge. När ett trägolv blir slitet kan det repareras och bli vackert igen.

Det finns en anledning till varför trägolv är så populära.Vid närmare eftertanke finns det faktiskt ett flertal anledningar! Trägolv är för det första otroligt snygga. Inget andas självklar lyx som ett välhållet trägolv. Oavsett träslag så skänker det ditt hem en känsla av klass. Plankor, trestav eller parkett spelar mindre roll. Trä är en klassiker. Ännu en anledning är att trä är en förnyelsebar råvara. Det handlar inte om kemikalier och plast. Fäller du ett träd och planterar ett nytt går ingenting förlorat. Ytterligare fördelar? Ett trägolv kan hålla i hur många år som helst! Besök ett gammalt hus och du kommer att se att golvet finns kvar och fungerar.

Att ta hand om ett trägolv

Idag vet de flesta av oss mycket väl hur värdefullt det är att äga ett trägolv. Vi vill också gärna sköta om det så att det håller sig snyggt så länge som möjligt. Hur kan man åstadkomma detta? Dammsugning! Låt dammsugaren ta hand om grus och annat som kan repa ditt trägolv. Möbeltassar! Stolsben och andra möbler kan ge fula märken i ditt fina trägolv så se till att allt glider smidigt istället. Låt golvet få sig en avtorkning då och då med en lätt fuktad mopp så kommer det att hålla sig vackert. Och naturligtvis torkar vi upp eventuella fläckar så snabbt som möjligt, eller hur? Ett annat sätt att ta hand om ett trägolv är att slipa det.

Golvslipning ger långlivade golv

Förr eller senare kommer det en dag då ditt trägolv har samlat på sig en del skavanker; fläckar, dragmärken och minnen från barnen eller husdjurens klor. Då är det enkelt att lyfta luren och prata med experterna som kan golvslipning! Så länge ditt golv har ett slitskikt i trä så kan det slipas om. Man tar helt enkelt bort det översta slitna skiktet med hjälp av maskiner. Oftast räcker det med någon eller några millimeter. Denna procedur är inte särskilt enkel för en amatör eftersom minsta ojämnhet i maskinkörandet kan resultera i smärre katastrofer, men ett proffs fixar det utan problem. När golvet slipats ser man till att allt slipdamm tas bort och sedan är det dags för ytbehandling. Lack, olja eller vax, valet är ditt! Och ditt trägolv blir som nytt! Läs mer om golvslipning här: https://stockholmsgolvslipning.nu/

18 Jun 2020