Hitta golvslipning med hjälp av offertsidor

Att hitta bra golvslipning kan vara lättare sagt än gjort. Det gäller först att skanna av utbudet ordentligt och sedan undersöka de firmorna man får som alternativ. Därtill vill man gärna sedan kontakta varje enskild firma för en uppdragsbeskrivning och en offert, något som är ganska tidskrävande.  

Åtminstone är det tidskrävande i relation till hur snabbt detta faktiskt kan göras idag. Offertsidor, hemsidor som vidarebefordrar en uppdragsbeskrivning till firmor i närområdet, är något som fullkomligen exploderat i popularitet de senaste åren. Och fördelarna är många.

Snabbt

Som nämnt i inledningen av den här texten är en av de stora fördelarna med att använda sig av offertsidor att det går snabbt. Letar du efter golvslipning i Täby, behöver du inte söka fram alla firmor separat. Istället kan du till exempel söka på ”Golvslipning offerter” (eller liknande fraser) i någon sökmotor, för att sedan specificera på offertsidan att det är i Täby som du vill ha arbetet utfört.

Täby som kommun är inte särskilt stort om man jämför med närliggande Stockholm. Dock är Täby en kommun, som liksom andra kranskommuner och orter i närheten av Stockholm, kan dra nytta av det tjänsteutbud som finns i huvudstaden. Från norra Stockholm till Täby är det inte särskilt långt och sammantaget finns det många firmor, som gör golvslipning, som sannolikt kan tänka sig att utföra ett jobb i Täby.

Säkert

Visserligen finns det inga garantier med att gå genom en offert för att hitta en firma som gör golvslipning. Däremot sållas åtminstone de mest oseriösa aktörerna bort. Om det är en seriös offertsida du använder dig av, kan du räkna med att åtminstone finns vissa (om än ibland små) krav för att firmorna ska få ansluta sig till sidan. Det här varierar givetvis stort och medan vissa offertsidor ställer lite högre krav, finns det offertsidor som knappt ställer några krav över huvud taget.

Billigt

Kanske är de ekonomiska fördelarna det starkaste argumentet för att gå genom en offertsida för att hitta golvslipning. När du har flera offerter i hand kan du enkelt och smidigt jämföra dem och ställa dem mot varandra. När firmor vet att du som kund även har offerter från konkurrenter, hamnar du sannolikt i ett bra förhandlingsläge. Det här kan du till exempel använda för att få något material på köpet, eller för att helt enkelt få ner priserna på annat sätt. Tänk dock på att inte förhandla alldeles för aggressivt – då finns risken att du förlorar hela dealen.

27 Jun 2017