Hur mycket kostar det att renovera ett badrum i Stockholm?

En badrumsrenovering är inget man kan skjuta upp i all oändlighet. Hur mycket det kostar att renovera ett badrum i Stockholm beror bland annat på materialval.

Ett badrum måste renoveras vart femtonde till tjugonde år eftersom tätskikt och andra material inte håller tätt längre än så. Det gäller att inte vänta in i det sista eftersom man då också kan behöva åtgärda fuktskador. Då tar badrumsrenoveringen mycket längre tid och kan även kosta mer. Hur mycket en badrumsrenovering kostar beror annars på hur stort badrummet är och vilka material och inredning man väljer.

Exempelvis är det billigare med en fristående toalett än en inbyggd, vägghängd. Detsamma gäller badkar. Men vill man ytterligare sänka renoveringskostnaderna sätter man i stället in en dusch. Generellt brukar man säga att en badrumsrenovering kostar 150 000 kronor.

Totalentreprenad är mest ekonomiskt då man ska renovera badrum

Ska man renovera ett badrum ska man börja med att räkna på en budget. Vill man försöka hålla kostnaderna nere ska man satsa på material som inte kräver extra arbete och tar tid att montera. En byggfirma som är specialiserade på att renovera badrum i Stockholm kan ge kloka råd, likaså en badrumsbutik.

Tyvärr är det inte mycket man själv kan göra vid en badrumsrenovering utan det krävs särskilda hantverkare. Men även här går det att kapa kostnaderna genom att använda sig av totalentreprenad. Med bara en byggfirma inblandad i stället för många små aktörer brukar renoveringen också gå snabbare.

10 Dec 2022