Låt en mattläggare sköta jobbet

Efter några år i dvala så har fler och fler åter börjat upptäcka fördelarna som finns med att lägga in en matta över golvet snarare än att exempelvis använda sig av klickgolv. Det finns dock fortfarande en viss aversion kring detta – många ser en matta som något fult, mindre lyxigt och som lite av en fattigmanslösning och om detta kan vi säga följande: det stämmer inte.

Idag kan du få mattor i stort sett vilken färg du vill, i vilket mönster som helst och du kan välja mellan material som plast, linoleum, vinyl och textil. Utvecklingen har gått framåt enormt och idag kan man snarare se en matta som en konkurrent till vanliga trägolv – sett här till vilken effekt man får på köpet.

För – ärligt talat här; börjar inte trägolv och det strömlinjeformade tänket sådant för med sig att bli lite tröttsamt? Går du in i valfri lägenhet i Stockholm så kommer du att mötas av A: vita väggar och B. Ett trägolv. Vi menar att man kan tänka lite utanför boxen, få ett mer personligt hem och till ett bättre pris genom att kontakta en mattläggare och be denna lägga in en matta; oavsett material.

Och -  där har vi lite av en nyckel, en mattläggare är nästan ett måste att anlita. Visst; du kan köpa en matta och försöka lägga in denna i ditt hus i Stockholm men troligt är att du har ett väldigt slit framför dig och att det slutliga resultatet kommer att blir väldigt dåligt.

Det är, helt enkelt, svårt att lägga en matta och du kommer att som lekman att märka att exempelvis skarvar är svåra att få snygga och att det kan komma att synas bubblor. Rekommendationen är att du dels anlitar en mattläggare i Stockholm och att du dels också köper din matta av honom; detta då priset brukar bli betydligt bättre genom den kombinationen.

Använd rot-avdraget för en mattläggare

Dessutom så ska vi naturligtvis gällande priset säga att du kan anlita en mattläggare och använda ditt rot-avdrag vid betalningen. Bor du i exempelvis Stockholm och anlitar en mattläggare så innebär detta att du kan dra av 30% av arbetskostnaden och detta med ett tak om 50.000 kronor/år. Kort och gott, börjar du tröttna på ditt hem och vill nå en förändring – börja med golven, överväg en matta och låt en mattläggare sköta jobbet.

30 Nov 2016