Letar du efter golvläggare i Stockholm?

Funderar du på att lägga ett nytt golv och söker efter en golvläggare i Stockholm? Vilket slags golv är du ute efter? Det finns ju så många olika material att välja mellan. Vill du ha ett klassiskt trägolv, i fiskbensparkett? Det är de mesta klassiska parketter som du kan tänka dig. Du får ett otroligt hållbart och vackert golv.

Att lägga ett sådant golv tar otroligt lång tid att lägga och är inte särskilt lätt att göra. Det bästa är att anlita en golvläggare som har gjort det många gånger förut. Är man nybörjare och vill lägga ett snyggt golv själv, är det bättre att lägga ett klickgolv. Men har du lagt flera golv förut, kan du absolut lägga ett golv i fiskebensparkett.

Dessa verktyg och saker behöver du

Det är mycket viktigt att du börjar med planering och har alla rätta verktyg. Du behöver förutom parkettstavarna, fjäder, dyckert, listband, fris olika slags sågar, trälim, en laser, tråd och du behöver för det första ett bra underlag innan du börjar med att lägga parkettstavarna. Man kallar dem för plogar då de i början ser ut som en plog då man lägger parkettstavarna i 90 graders vinkel mot varandras kortsidor. De första stavarna är de allra viktigaste då de formar hur resten av golvet blir. Blir den första plogen fel, blir resten av golvet fel. 

Sänk värmen i rummet till 16 grader

Innan man börjar lägga golvet, är det bäst att sänka rumstemperaturen till cirka 16-17 grader. När man sedan har lagt alla stavar i ett vackert fiskbensmönster, så kapar man av dem för att lägga ett listband. När sedan listbandet ligger på plats så lägger man frisstavarna. När allt är på plats, så höjer man temperaturen. Med den varmare temperaturen så sväller trästavarna. När de har svällt färdigt så slipar man hela golvet och kantslipar parkettens kanter. Sedan dammsuger man bort allt damm och oljar, lackar eller vaxar golvet.

Vaxa, olja eller lacka golvet

När golvet har fått sin oljning, vaxning eller betsning så polerar man golvet. Vid det här laget bör du har ett vackert golv i fiskbensmönster och bör vara rädd om det. Är man det och oljar in och bonar golvet regelbundet så bör golvet hålla i minst 50 år. När det sedan har gått några år går det ju dessutom att slipa om golvet nästan hur många gånger som helst. Läs mer här om att lägga fiskbensparkett på: https://www.läggafiskbensparkett.se.

27 Dec 2019