När du behöver plattsättare i Täby

Behöver du en plattsättare i Täby? Det är lätt att tänka att det kan ju knappast var så svårt att sätta sina egna plattor, och det är det ju inte, teoretiskt sett. Man har ju sett så många "gör-det-själv"-program på TV. Så svårt kan det ju inte vara. Det är inte det, men det som är svårt är att få till våtrummet på bra sätt. Till det krävs det en proffs hantverkare som kan det arbetet med vattenlås, och rätt lutning, golvbrunn och så vidare.

Till det arbetet är det viktigt att man anlitar rätt hantverkare som kan alla de principer som gäller i badrum. Skulle det mot förmodan hända något i badrummet, och det blir översvämning eller liknande, får man ingen ersättning från hus- eller hemförsäkringen om det inte är en utbildad hantverkare som har utfört arbetet i badrummet.

Därför är proffsiga hantverkare viktiga

När det kommer till att kunna hantera badrum och allt det vatten som man handskas med där, är det viktigt att man skyddar badrummets material. Om man inte gör det, kan vatten åstadkomma stora skador på huset, konstruktionen och liknande. I värsta fall kan man få svåra fukt- och mögelskador som fäster sig i ett hus. Det kan innebära att man måste riva ut allt som har drabbats av fukt- och eventuella mögelskador, låta det torka ut och först efter flera månader bygga med nytt och fräscht material.

Skulle något ske med badrummet, att det blir fukt- eller mögelskadat så kan försäkringsföretaget som egentligen ska ersätta för skador i badrum, vägra att betala ut ersättning om det kommer fram att en lekman har gjort det och därigenom, genom sin okunskap bidragit till att skadan har uppstått. Och då måste man så för hela ersättningen själv, för att göra om hela badrummet. Plus att man inte har något badrum under den tiden. OCh det kan vara riktigt bökigt.

Vad en professionell plattsättare kan

En proffsig plattsättare kan bygga våturtymmen med vattenlås, med lutning på badrumsgolvet så att allt vatten rinner ner i golvbrunnen och med täta material så att fukt inte kommer in i väggarna. När man arbetar med kakel- och klinkerplattor så ser man till med hjälp av fogen till, så att allt blir tätt. Detta är mycket viktigt. Det är inte bara plattorna som, vi lekmän ser, utan det är fogen, det som är mellan plattorna som är viktig. Det är den som ser till så att väggarna är täta. Och det är bland annat därför som en professionell plattsättare är viktig.

29 Oct 2019