När du önskar dig nästan nytt badrum

Nästan nytt – är det ett begagnat badrum det? Så behöver det inte vara, nästan nytt kan även vara ett renoverat badrum, med allt vad det innebär av nya, fräscha material, ny inredning och, om det behövs och man vill det, nya stammar. Genom att regelbunet renovera sitt badrum ser man till att, både ha ett väl fungerande badrum, och samtidigt, behålla ett högt värde på sin bostad.

Visserligen går det att återanvända någon annans byggmaterial när man renoverar det. Många andra som regelbundet renoverar sina badrum, ser till att slänga ett väl fungerande material, och installera helt nytt byggmaterial, även om det gamla fungerar och är alldeles utmärkt. Gör man på det sättet kan man få ner kostnaderna för badrumsrenoveringen.

Det finns modemedvetna inredare

På liknande sätt kan man återanvända någon annans inredning. På samma sätt byter en del ut väl fungerande inredning, bara för att man kanske vill hänga med i trenderna när det kommer till badrumsinredning. Ska man hänga med i de trender som finns inom inredning, behöver man nästan renovera vart femte år. Så snabbt går det från den ena trenden till den andra innan det blir ute med den slags inredning som man har. Får man då tillgång till en sådan modemedveten badrumsägare som ofta byter ut sin inredning, kan man få tag i riktigt bra material till sin badrumsinredning.

Vilka är årets badrumsinredningstrender?

Ser man till de trender som gäller för i år, kan man se en klar återgång till tidigare års inredning, så sent som till 1990-talet. Det årtiondet var det inne med terracottafärgade väggar, torkade växter, gröna och stora blommor. I år, ska badrummet, liksom köket, helst flyta ihop med resten av bostaden. Skillnaderna mellan värdagsrum, badrum och kök ska inte synas.

Man låter inredningen gå i samma stil mellan de olika rummen. Golven är i samma material för att få till en enhetlighet. Köket ser inte längre ut som ett kök, utan går i samma stil som vardagsrummet. Borta är köksfläkten, som numera sitter i höjd med arbetsbänken. Kökskåp och luckor går i samma stil osm vardagsrummets bokhyllor och inredning.

På samma sätt är det med badrumsinredningen. Här kan man till och med placera fåtöljer i samma stil som i vardagsrummet. Inredningen i badrummet går i samma stil som i vardagsrummet. I badrummet inreder vi med gardiner och tavlor, stora fönster och till med dörr ut till trädgården om man så vill.

17 Jan 2020