När ska man byta fönster

Det finns ingen fast tid för byte av fönster. De flesta håller i många år men många väljer byte för att sätta in treglas för ljud och minska sina elkostnader.

Sanna och Anders hade vid husköpet valt ett äldre hus. Båda tyckte att det hade mer charm och stack ut. Men samtidigt var det inte bara att flytta in. Den tidigare ägaren hade varit en gammal dam som skulle flytta till ett boende. Därför hade ingen renovering gjorts på många herrans år.

De hade renoverat badrum och kök. Spisen hade varit av den gamla sorten och golvet var inget att hurra för. Nu var det dags för nästa steg - fönstren. Ramarna var av trä och hade flagnat. Nu var det dags att byta fönster.

Nya fönstret bra för ekonomin

De hade varit eniga om vilka fönster de skulle välja. De skulle byta ut tvåglas mot treglasfönster. Som skulle göra en ordentlig skillnad i uppvärmningskostnader. En annan positiv effekt var att det även minskade ljuden från vägen som gick en bit från huset. Karmarna de valt var i aluminium för att de var hållbarast och såg bra ut.

För att ge det gamla huset det där lilla extra hade de valt att ha spröjsade fönster i köket. Det fungerar på så vis att man satte trä spröjs på insidan och aluminium på utsidan. När fönstren kom skulle en hantverkare hjälpa, vilket var viktigt för att en tio års garanti skulle gälla. Dessutom ingen av dem var särskilt händig. Köp dina nya fönster hos detta företag: fonster.net

3 Jul 2022