Platsbyggd garderob i Stockholm genom ny teknik

En snickare i Stockholm som använder sig av senaste teknik kan göra en platsbyggd garderob med perfekt resultat med hjälp av CAD-program och CNC-maskiner.

Funderar du på att skaffa dig en platsbyggd garderob? Det är ett smart sätt att utnyttja utrymmen i bostaden där det inte fungerar att placera färdiga garderober från något möbelvaruhus. Även mindre vrår utan rätvinkliga sidor kan komma till användning. Kanske kan du till och med bygga själv.

Risken är dock att du upptäcker att det inte är så enkelt att få till något som inte följer gängse normer i form. Det kan mycket väl krävas speciella mätanordningar och verktyg som du inte har, för att det inte ska bli skevt på “fel” sätt. Det är varken kul eller snyggt om det blir springor som du sedan måste försöka dölja.

Din platsbyggda garderob ritas upp i ett CAD-program

En bättre idé kan vara att beställa en platsbyggd garderob i Stockholm från en välrenommerad snickare som använder sig av senaste teknik. Fler och fler snickerifirmor har börjat ta till sig sådan teknik och utnyttjar den för att skapa sådant som platsbyggda garderober med högsta precision.

Utrymmet som ska användas för garderoben mäts först upp med laser. Därefter används CAD-program för att skapa en realistisk 3D-design av den platsbyggda garderoben, innan den tillverkas. Förutom att detta ger exakt korrekta proportioner så kan det ge dig som kund en bättre uppfattning om hur garderoben kommer att se ut när den är färdig.

En CNC-maskin skär ut delarna till den platsbyggda garderoben

Med hjälp av CNC-maskiner och robotteknik kan platsbyggda garderober tillverkas snabbare och mer exakt än någonsin tidigare. Det gör också att kostnaderna för tillverkningen blir lägre. Tack vare att snickaren använder digitala designverktyg kan du dessutom få chans att visualisera garderoben innan den tillverkas.

Genom att snickaren använder automatiserad tillverkning kan du också vara säker på att resultatet blir av högsta kvalitet. Så om du bor i Stockholm och funderar på att beställa en platsbyggd garderob, se till att vända dig till en snickerifirma som utnyttjar de senaste teknologiska innovationerna för att få bästa möjliga resultat.

9 Oct 2023