Renovera garaget – med förvaring i fokus

Det finns självklart många orsaker till att renovera ett garage men för många handlar det om att få bättre struktur och mer förvaring. Många har så mycket saker i garaget att de inte ens får plats med bilen. Men det mesta går att ordna bara man planerar renoveringen. 

När garaget ska renoveras är första steget att tänka över vilken funktion garaget ska ha. Ska det enbart vara förvaring eller ska även bilen få plats? Ska sakerna som är i garaget finnas där under lång tid eller ska de tas fram dagligen? Detta bör avgöra hur förvaringslösningarna skapas. 

Fundera även på vad som egentligen måste vara i garaget. Kanske är det värt att ta ut alla cyklar och bygga ett enkelt cykelskjul eller ett skärmtak som skyddar cyklarna. På så vis kan de otympliga cyklarna tas ut från garaget och göra plats till annat. 

Innan du kör igång med renovering bör du även fundera på vad som egentligen måste vara kvar. Kanske dags att ha en liten gårdsloppis för att tjäna pengar på saker som annars skulle slängas på tippen. Är det mycket som kan säljas bort kan man göra en bakvänd garagerensning. Ta ut det du vill ha kvar och låt resten vara kvar. Sedan får spekulanter gå omkring inne i garaget och välja vad de vill köpa. 

Utnyttja väggar och tak

Ska väggarna renoveras så sätt inte upp gipsskivor då det är svårare att fästa hyllor på dessa. Då är det bättre med plywood eller annan liknande skiva. För väggarna ska minst sagt användas. Att det upplevs trångt i ett garage beror oftast på att det är för mycket saker på golvet. Men när ändå garaget ska renoveras så passa på att bygga hyllsystem ända upp till taket. Glöm inte heller att ha hyllor i taket i det fall bilen inte är så hög att hyllorna blir i vägen. 

Var sak med sin förvaring

Renovera och bygg så att varje sak har sin tydliga plats och förvaringslösning. Är det skidor som ska stå utmed en väg är det en fördel att ha skidställ för dessa. Då behöver de inte glida omkring mot väggen. Visst kostar det lite extra men samtidigt är en renovering av ett garage knappast speciellt dyrt. Då är det bättre att lägga lite mer på förvaringslösningarna. 

Skapa mer utrymme – utanför

Glöm inte att det går att skapa mer utrymme utanför garaget. Kanske räcker det med att sätta upp ett litet plasttak så att saker kan stå invid en vägg till garaget. Saker som kan vara ute men som inte behöver bli insnöade på vintern. Här kan du läsa mer om hur du kan renovera ditt garage: http://www.blumenthalgroup.se.

27 Nov 2018