Så får du behaglig golvvärme

Visste du att du kan få behaglig golvvärme även i golv med parkett eller i trägolv? Du kan även få det även om du har lagt golvet med stenskivor. Många tänker på golvvärme och förknippar det mest med badrumsgolv lagt med klinker, men de moderna golvvärmesystemen passar för långt fler golv än endast dem som är lagda med klinker. Att lägga in golvvärme även under trägolv, öppnar upp för långt fler möjligheter och alternativ än de som råkar ligga i badrum och med klinker. Att lägga ett golvvärmesystem låter sig inte göras för en lekman, till det krävs en fackman, utbildad och certifierad elektriker som kan lägga det på rätt sätt för att det ska blir bra.

Då behöver du också en elektriker

Framför allt är det viktigt att alltid anlita en elektriker så snart som du vill installera en luftvärmepump, nya ventiler, dra nya elledningar eller skaffar nya vitvaror som kräver större elinstallationer och en annan volt på elen. Man ska alltid ha respekt för den styrkan som elektriciteten har. El är en naturkraft som på fel sätt kan skada oss och huset, och i värsta fall kan åstadkomma bränder eller bränna människor och djur. Placerar man då en ny spis, eller mikrovågsugn på felaktigt sätt kan det få vådliga konsekvenser. Anlita därför en "riktig" elektriker för alla de slags arbeten.

Bor du i ett äldre hus?

Om du bor i ett äldre hus, kan det vara bäst att kontrollera så att det inte finns gamla elledningar dragna någonstans i huset. Be därför en duktig elektriker kontrollera huset så att det inte finns skadliga elledningar och skräpar i huset. De kan orsaka stor skada ifall de inte hanteras på rätt sätt. Det är ivktigt att byta till jordade kontakter, och att alla ledningar har uppdaterade proppar, så har du ett gammalt proppskåp i ditt äldre hus, bör du byta ut det till ett mer uppdaterat proppskåp. När proppen går ska det inte kortslutas utan ledningarna ska skötas på ett professionellt sätt. Be en elektriker om att byta ut allt som är gammalt. Har du en äldre frys och kylskåp, bör de även bytas ut, då de drar onödigt mycket el.

Spara el viktigt för alla

Det är mycket viktigt att spara el för alla i samhället. Så att byta ut gamla elledningar, gamla kylskåp och frysar är en åtgärd som drar mycekt mindre el, liksom att byta ut gamla glödlampor till LED-lampor. De har dessutom längre hållbarhet och du slipper byta ut lamporna lika ofta som med gaml glödlampor. Fortsätt läsa här om du beöver du få tag i en elektriker i Solna.

9 Feb 2019