Så kan golvsliparna marknadsföra sig i Nacka

Nacka, som ligger strax utanför Stockholms innerstad, är ungefär lika stort som en medelsvensk stad, sett till befolkningsmängden, med sina ca 33 000 invånare. Således är det inte konstigt att många hantverkare väljer att basera sig och marknadsföra sig här.

Samtidigt är det inte bara firmor i Nacka som slåss om kunderna som finns i kommunen. Närheten till Stockholm gör att många firmor från andra delar av Stockholm inte har något emot att åka dit för ett jobb. Firmorna får slåss hårdare om kunderna – vilket kunderna drar nytta av i form av bättre priser och ett större utbud i allmänhet.

Med den hårda konkurrensen som gäller för hantverkare i Nacka och i Stockholm, är det viktigt för firmorna att marknadsföra sig väl. Vissa använder sociala medier medan andra sätter upp lappar i centrum. Metoderna för att marknadsföra sig är många.

Sociala medier

Marknadsföra sig på sociala medier kan man göra på flera olika sätt. Vanligt är att man bygger upp en stark närvaro online, får fler följare och fler som gillar och kommenterar ens inlägg. På de flesta sociala medier finns också möjligheten att köpa annonsplatser, som ser ut ungefär som ett vanligt inlägg, men som i själva verket är betalt av annonsören. Hur vanligt det här är bland firmor som utför golvslipning är svårt att svara på – men sannolikt förekommer det.

En annan marknadsföringsmetod på sociala medier, som kanske inte är så utbredd bland de som sysslar just med golvslipning, är att försöka skapa ett inlägg som blir viralt. Det kan antingen vara i form av ett roligt inlägg, en bild eller en video. Det som blir viralt får också många blickar till sig, vilket skapar en medvetenhet om företaget bland invånarna i Nacka. Många försöker göra det här i många olika branscher, men det kan vara svårt att lyckas med.

Lokaltidningen

En lokaltidning ges ut i Nacka och Värmdö, där många lokala verksamheter väljer att marknadsföra sig. Det här är vanligt bland hantverkare och firmor som sysslar med golvslipning och liknande tjänster. Det är förhållandevis billigt, samtidigt som det når en hel del människor. I och med att man vet hur många utgåvor som tidningen trycks i, vet man också på ett ungefär hur många som kan tänkas nås av reklamen.

Att veta hur många som nås av reklamen är viktigt i marknadsföring – oavsett om man sysslar med golvslipning eller med något annat. Det här kan vara svårare att veta om man till exempel försöker marknadsföra sig genom ett viralt inlägg på sociala medier. Samtidigt är det mer av en chansning än vad det är att annonsera i den lokala tidningen.

Annonsera ute på staden

Något som är vanligt över hela landet, inte bara i Nacka, är att man marknadsför sig ute i staden på ett eller annat sätt. Till exempel finns det anslagstavlor där lokala verksamheter kan visa upp sig själva. Ytterligare en vanlig metod bland små verksamheter är att klistra upp lappar på lyktstolpar, väggar och andra ställen där man syns väl.

Ett företag som har lyckats bra med att marknadsföra sin golvslipning i Nacka är www.golvslipningnacka.se

28 Jun 2017