Så städar du ditt eget garage

Har du någonsin funderat på hur ditt garage ser ut? Det är inte alla som har tänkt på det egna garaget, eller på att man kanske borde städa det, så känn inte dåligt samvete om det visar sig att inte du heller har gjort det. Det är ju inte alla dagar man funderar på hur ens eget garage ser ut. Är det mörkt och sandigt på garagegolvet, är det ju inte så konstigt med tanke på hur många gånger som bilarna kör in och ut på det. Finns det oljefläckar där, är det ju inte så konstigt med det; många bilar läcker olja, utan att det innebär något stort problem med bilen.

Så gör du för att få ett städat garage

Börja med att titta igenom alla saker som du har i garaget. Bär ut allt som du inte längre vill ha. Om du kan, sortera och red ut vart de olika sakerna ska slängas. Är du osäker, åk med sakerna till en återvinning. Där vet personalen om vart de olika sakerna ska slängas. Plast och metall för sig, trä för sig. Resten kan du slänga i vanliga hushållssoporna.

Sedan kan du börja sopa med en riktigt grov sopborste för att få bort allt damm och smuts som kan ligga på garagegolvet. Har du oljefläckar på golvet, bör du ta en trassel eller en tjock trasa med bensin och putsa bort oljefläcken. Vill du få ett renare golv, kan du ta en hink och fylla den med vatten och såpa. Doppa borsten i hinken med såpa och skura golvet med borsten.

Skapa organisering i garaget

När du väl har fått rent i garaget, är det viktigt att få alla saker i garaget ordnade. Man kan köpa billiga hyllor på blocket, eller om man vill ha nya, kan man köpa dem på Ikea. Då kan du köpa förvaringshyllor som du enkelt kan montera ihop och placera i garaget. Där kan du förvara redskap av olika slag, alla sorts produker som du kan behöva till din bil, eller alla städsaker ifall du vill städa garaget fler gånger. Vill du inte städa garaget, kan du faktiskt anlita ett företag för vidare städning.

Så hittar du företag för din garagestädning

Om du inte känner till något städbolag som åtar sig garagestädning kan du alltid börja med att googla "garagestädning Stockholm". När du väl har fått några förslag på städfirmor av Google. Välj sedan något företag som har bra referenser och offerter.

6 Aug 2018