Slipa golv – släng inte dem

Har du ett gammalt golv? Golven blir lätt utslitna, eftersom vi använder det dagligen, går på det, hoppas, springer, drar möbler över det. Har man barn, leker de på det, slår leksaker i det. Eller har man husdjur springer de på golvet med vassa klor. Vi drar smuts, grus och damm som sliter på golvet. Kort sagt – det blir ofta slitet och mister sin glans som det hade när det var nytt. Då kan en mycket bra golvvård vara att slipa om det.

Släng inte gamla golv

Man tar då fram golvets ursprungliga yta genom en golvslipning. Att slipa golv på egen hand kan vara ganska så svårt. Dels har man sällan de stora slipningsmaskiner som krävs för att hantera ett gammalt golv. Dels är det mycket tidskrävande att slipa det för hand, och som lekman är det inte säkert att det blir lika bra efter en egenhändig slipning. En hantverkare både slipar det snabbt och lägger på passande efter behandling som passar både träet och för den användning man har sitt trä-, plast-, laminat- eller linoleumgolv.

Tidskrävande att göra något man inte riktigt behärskar

Det samma gäller andra renoveringar som man vill få utfört i sitt hem. Är man inte utbildad hantverkare kan det vara tidskrävande och svårt att göra det på egen hand. Ska man till exempel bygga en tillbyggnad på sitt hus, är det så gott som omöjligt att göra det så att det blir bra utan att rådfråga en arkitekt. Man ser ofta en stor skillnad mellan en arkitektritad utbyggnad och en som har gjorts utan att en arkitekt har varit med i utformningen av en sådan. Är man noga med utseendet är det att rekommendera. Även om det kanske medför högre kostnader, är slutarbetet så mycket bättre och höjer värdet på huset.

Hantverkare borgar för professionalitet

Att anlita hantverkare för renoveringar i sin bostad, gör att som lekman känner man sig tryggare då man vet att det blir bra. Många gånger har seriösa hantverkare garantier på sin renovering. Som kund inger det  en trygghet på att arbetet blir väl gjort. Bor man i någon av våra storstäder kan man välja på en hel del olika hantverkare. Många har vissa speciella kompetenser, andra fokuserar på vissa specialiteter. Andra är mer generella och fokuserar på att kunna ge en totalentreprenad för större bekvämlighet för kunden. Det första du bör göra är att fråga om kostnadsfria offerter och om de gör kostnadsfria hembesök innan du får veta vad de tar för priser. Ofta behöver hantverkare veta hur stort renoveringsarbetet är innan de kan ge en seriös offert. Läs mer om byggfirma i Stockholm på: https://www.byggfirmastockholm.biz.

13 Mar 2018