Snickare i Uppsala som även utför rivningsarbeten

Ska ni riva för att sedan bygga nytt? Anlita då en snickare i Uppsala som kan ta hand om både själva rivningen och husbygget. Det brukar vara mer ekonomiskt.

Att riva för att sedan bygga nytt kan göra att man kan ta tillvara på tomten på ett bättre sätt. Det finns snickare som även kan utföra rivningsarbeten. Att blanda in snickare redan på ett tidigt stadium är ofta det bästa eftersom man då kan få hjälp med planering och val av material.

På så vis blir det också enklare att hålla budgeten men man undviker också fel och misstag som man annars lätt gör som lekman. Men det är viktigt att man väljer en erfaren och seriös aktör med bra referenser. Då det ställs höga miljökrav vid rivningsarbeten måste firman även vara certifierad.

Priset inte det viktigaste när man väljer snickare

Innan man kontaktar en snickare i Uppsala kan det vara bra om man har ordnat med ordentliga ritningar över det man vill bygga. Gäller det en utbyggnad eller andra enklare byggnationer brukar snickaren kunna hjälpa till med designen. Tänk på att det också krävs ett bygglov innan man kan köra igång och att det därför gäller att vara ute i god tid.

Ta in flera offerter från olika snickare men titta även på referenser och erfarenhet. Byggfirman ska tidigare ha utfört liknande projekt. Skriv sedan ett tydligt avtal som innefattar allt det som ni har kommit överens om. Glöm inte att skriva när det nybyggda huset ska vara färdigt för slutbesiktning.

17 Jul 2023