Takläggare i Gävle som lägger tegeltak med garanti

Ska ni lägga om tegeltaket på villan? Tegel har lång hållbarhet men det kan ändå vara klokt att anlita en takläggare i Gävle som lämnar garanti på sina tak.

Tegel är ett älskat takmaterial som passar både äldre och lite nyare hus. Ett tegeltak kan kosta en hel del men läggs det på rätt sätt kan det hålla i upp emot hundra år. Men för att det ska hålla så länge måste det också vara tegel av bra kvalitet och som är anpassat för nordiskt klimat.

Det får heller inte växa mossa på tegeltaket eftersom det kan göra att pannorna åldras i förtid. Därför gäller det att hålla koll på taket och besiktiga det en gång om året. Inte bara på grund av mossbeväxning utan också för att tegelpannor kan hamna snett om det blåser mycket eller spricka och gå sönder.

Takläggare som är specialiserad på tegeltak

Det är en konst att lägga ett riktigt bra tegeltak som håller i många år. Materialet väger en hel del och varje tegelpanna måste läggas på plats en och en, precis som ett pussel. Det innebär att arbetskostnaden blir högre än för andra typer av tak. Men å andra sidan får man ett tak som håller längre än alla andra taktyper.

Vill man lägga ett tegeltak på sitt hus i Gävle ska man ta hjälp av en takläggare som har stor erfarenhet av att lägga taktypen. Ta in offerter från några olika takläggare men glöm inte bort att man också kan använda sig av rotavdraget. Det kan också vara tryggt att välja en takläggare som lämnar garanti på sina tak.

27 Nov 2022