Trädfällning Stockholm - välj rätt företag

Att fälla ett träd handlar om så mycket mer än om att bara ta fram en motorsåg. Det är ett komplext arbete som kräver kunskap, utbildning och där man innan måste göra en massa beräkningar kring exempelvis vind, tyngd och storlek på trädet. Detta kontra exempelvis avstånd till hus, bilar och andra saker som kan ta skada.

Det krävs, kort och gott, professionell trädfällning i det flesta fall. I synnerhet gäller detta om man bor i en större stad där avstånd till grannarna blir mindre och mer påtagligt. Trädfällning i Stockholm bör alltid ske av proffs, men det gäller även att hitta rätt företag för detta. Hur kan man då veta att ett företag är bättre än ett annat på trädfällning? Vi tittar närmare på några punkter i detta:

  • Rätt utbildning. För att få kalla sig arborist så krävs också en gedigen utbildning och en kunskap om både trädvård och trädfällning. Exempelvis Wasa Trädfällning är ett företag som kan visa upp certifikat från European Tree Worker och det är ett exempel på en erkänt bra utbildning. Om du ska välja professionell trädfällning så ska du alltid hålla utkik efter certifiering.
  • Hjälp från start till mål. I många fall så handlar det om en trädfällning som sker i syfte att skapa ett större ljusinsläpp till exempelvis en uteplats. Behövs det verkligen? Med rätt företag kan man kanske hitta en annan lösning som innebär en kraftig beskärning av kronan snarare än att fälla trädet. Om det emellertid krävs en trädfällning så se alltid till att du får hjälp hela vägen med exempelvis bortforsling och stubbfräsning som inkluderat.
  • Priset. Du bör givetvis ta in flera offerter och genom detta få en bra bild av hur kostnaden ligger. Men, det handlar även om att företagen måste besöka dig för att kunna räkna på priset. Vilken teknik ska användas, hur stort är trädet, hur är det placerat? Det handlar om många faktorer som påverkar kostnaden. Om ett företag bara säger ett pris utan att undersöka så säger det ganska mycket om den förväntade kvaliteten på jobbet.
11 Dec 2022