Välj bland nyckelfärdiga hus

Om du vill bygga hus med trygghet, ska du kontakta ett företag som bygger nyckelfärdiga hus. Din husleverantören tar helhetsansvar för hela byggprocessen.

Nyckelfärdiga hus är långt ifrån standardiserade och omöjliga att skräddarsy till din familjs specifika behov och önskemål. Istället har du många olika modeller att välja bland. Du kan köpa ett enplanshus eller en exklusiv villa. Inredning till kök och badrum kan du själv bestämma. Du väljer golv- och väggbeklädnad efter eget fritt val.

För uppvärmning och energiförsörjning finns många alternativ. Du kan ha golvvärme eller radiatorer, som kopplas till fjärrvärme eller värmepump. På ditt tak kan du installera solpaneler. Det finns alltså många möjligheter att kombinera värmekomfort med klimatsmart och grön energianvändning.

Nyckelfärdiga hus med helhetsansvar

Det finns många sätt att göra sig olycklig i samband med husbygge. Om du försöker bygga i egen regi och inte har lång erfarenhet, kan du få många sömnlösa nätter. Att planlägga och samordna olika hantverkares jobb är svårt. Risken är stor att de går i vägen för varandra. Byggprocessen kan då försenas och i slutänden kommer din budget att spricka.

Om du väljer att kontraktera ett företag som bygger nyckelfärdiga hus med totalentreprenad, kommer byggaren att ta ett helhetsansvar från byggstart. Du får ett kontrakt med fast pris och du slipper att förhandla med materialleverantörer och hantverkare. Erfarna arbetsledare styr upp byggprocessen och de har skickliga hantverkare till sitt förfogande. Det enda du behöver göra är att skaffa tomt och bygglov. När bygget är klart tar du över nyckeln till huset.

8 Aug 2022