Varför behöver man utföra en golvavjämning i Stockholm?

Vad innebär egentligen en golvavjämning och varför görs en sådan? Det finns flera orsaker till varför man kan behöva göra en avjämning av golv. Ska ni göra en sådan i Stockholm med omnejd?

Det finns flera olika orsaker till varför man behöver utföra en golvavjämning. Beroende på vad golvet i sig ska användas till och vad för typ av golv man önskar ha, så kan man använda sig av golvavjämning. Golvavjämning används främst för att jämna till en yta, precis som det låter. Golvavjämning är ett samlingsbegrepp för olika typer av produkter och metoder man kan använda för att göra en yta slät. Det kan handla om ett ojämnt golv som behöver slätas till för att man sedan ska kunna lägga ett nytt golv ovanpå.

Släta till golv med golvavjämning

Man kan använda sig bara av golvet som jämnas till om man vill, eftersom den massa som läggs på under avjämningsprocessen går utmärkt att ha kvar som golv när det är klart. Men de flesta vill lägga nytt golv på, som till exempel klinker eller parkett. Om ett golv inte är helt slätt när man ska lägga in ett nytt golv såsom parkett, så kan man använda sig av golvavjämning.

Golvavjämning slätar ut golvet och gör det lämpligt för att lägga annat typ av golv på. Det kan också handla om utrymmen där man önskar göra badrum eller liknande. Då kan man alltså även använda sig av golvavjämning för att ordna sluttningar i golvet till exempelvis duschar och avlopp.

13 Sep 2021