Varför inte trägolv i badrum?

Har du sett de senaste trenderna när det kommer till badrum den senaste tiden? Det är många ganska exklusiva material som man använder till badrummet. Stenmaterial i badrum har kommit tillbaka sedan 1980-talet då man verkligen tyckte om marmorn. Till och med taxtilierna hade mönster av marmor. Möblerna hade mönster av marmor på sina tyg. Ett tag under hela 1990-talet och början av 2000-talet var marmorn som material ute, men nu ser vi hur marmorna som material i badrum har kommit tillbaka, tillsammans med många andra stensorter. Vi ser också lite andra överraskande material som trägolv i badrummet, och varför inte? Trä som behandlas med effektiva behandling, klarar av vatten mycket bra. Tänk bara på de bastun som du har besökt – alla har ju träpanel på väggar och bastubänkarna. Träet klarar av fukten och vattnet mycket väl. På samma sätt är det ju med trägolvet i bardummet.

Dags för en renovering av badrum?

Är det dags för en helrenovering av badrummet? Badrum slits ut väldigt snabbt. Vi använder ju oss av badrummet så gott som varje dag. Jämför man med för hundra år sedan, så använde man ju inte badrum knappt alls. Inte så konstigt då att man drabbades av allehanda sjukdomar. Numera kan man inte tänka sig en bostad utan badrum, liksom utan kök. FÖr hudnra år sedan kunde man samsas om ett och samma badrum alla som bodde på ett våningsplan i en flerfamiljshus. I dag skulle det vara helt otänkbart, eller hur? Vi har vant oss vid den höga levnadsstandarden som möjliggör att vi kan ha egna badrum, och flera i ett och samma hus. Efter 20-25 år bör man renovera sitt badrum för att det ska vara så säkert som möjligt. Man vill ju inte få in någon vatten- eller fuktskada i sin bostad. Då blir man tvungen att riva upp och bygga nytt. Då är det lättare och kräver mindre resurser att renovera badrummet.

Anlita hantverkarfirma i Göteborg

Om det är så att du är nyfiken på att lägga ett trägolv i badrummet, är det bäst att anlita en professionell hantverkarfirma som kommer och lägger det åt dig, så att det blir säkert mot vattenhanteringen. Det gäller attt bygga golvet så att inte vattnet kommer åt och skadar träet. Ser man bara till att behandla det på rätt sätt kommer det att hänga med lika länge som resten av badrummet och behöver endast renoveras efter 20-25 år. Läs mer här om badrumsrenovering i Göteborg.

30 Jul 2019